För dig som har tagit steget att driva en mer krävande hemsida så är en virtuell server något du bör kolla på. Virtuella Servrar erbjuds av vissa företag och det går i praktiken ut på att man delar på dedikerade servrar för att få en mer stabilare lagring än med ett vanligt webbhotell. Lycka till!

Leverantör
Omdöme
Pris
Information
1. Inleed VPS
inleed virtuell server
Backup 2 gånger per dag
Telefontid 09 – 21
Servrar i Falun
199 kr/mån
Mer info
2. FS Data VPS
fs data virtuell server
Flexibelt & Skalbart
Miljömärkt
Optimerade hårdvarulösningar
199 kr/mån
Mer info
3. Loopia VPS
virtuell server
Isolerad miljö
Daglig backup
Sveriges största hostingleverantör
249 kr/mån
Mer info

En virtuell server (även kallad VPS, Virtual Private Server eller VDS) är som ett webbhotell på stereoider. Följdaktligen gör detta också att kostnaden går upp, men bedriver man en hemsida som drar in pengar på ett eller annat sätt är detta en väldigt liten kostnad.

Vad som också är värt att poängtera är att en virtuell server är betydligt säkrare än vanliga webbhotell där du oftast får en väldigt ojämn erfarenhet av din lagring. Oftast finns det också bättre säkerhet och kontroll på virtuella servrar då företagen vet att dessa servrar kräver en högre nivå av säkerhet.

Hur börjar jag med en Virtuell Server?

Eftersom att Virtuella Servar är mer dynamiska än dedikerade servrar så ser priserna lite annorlunda ut. Du betalar nämligen bara för det du behöver (alltså betalar du mer eller mindre beroende på hur mycket utrymme du vill använda). Detta är en perfekt mellanlösning för dig som är ute efter att ta ditt företag till nästa steg. Behöver du ytterligare stabilitet och utrymme är dedikerad server något för dig. För att få mer info om erbjudanden just nu så tryck på läs mer under den virtuella servern som du tycker passar dig. Vi önskar dig lycka till och vet att din lagring kommer vara säkrare och stabilare i framtiden!

Skapa en egen virtuell server

Servrar och webbhotell är något som alla själva kan skapa utifrån sin egna dator. Dock är detta inget att rekommendera då företag som erbjuder denna tjänst är mycket bättre på pris, säkerhet och hastighet. Vill du läsa mer om hur du kan skapa egna virtuella servrar genom egen hårdvara så kan vi varmt rekommendera denna tråd från Sweclockers som är ett forum för teknikintresserade: Guide: Egen server – virtualisera och få mer ur din hemma-server!.