Binero

från 79 kr/mån
1.35

Prisvärd

1.5/5

Support

1.5/5

Teknik

1.0/5

Fördelar

  • Svenskt Webbhotell
  • Många års erfarenhet

Nackdelar

  • Uppköpt av Loopia

Binero är Sveriges vänligaste webbhotell och ett av de mest välkända. Sedan starten år 2002 har Binero arbetat aktivt för att erbjuda kunderna den bästa tänkbara servicen och supporten.

Sveriges bästa webbhotell

Binero har blivit utsett till Sveriges bästa webbhotell av tidningen Internetworld. 2009 och 2010 fick de utmärkelsen på grund av sin höga servicenivå och goda funktionalitet. Tack vare detta har Binero kunnat växa och man har numera tiotusentals nöjda kunder. Allt från privatpersoner, föreningar, organisationer och små- och medelstora företag.

Oavsett hur mycket utrymme, vilken prestanda, säkerhet och support du behöver så har Binero en passande tjänst. Det finns flera saker som gör Binero unika om man jämför med andra webbhotell.

Hög driftsäkerhet

Binero har en driftsäkerhet utöver det vanliga tack vare sin klustrade lastbalansering. Det innebär att alla kunders hemsidor ligger på ett nätverk av servrar och om en av servrarna slutar fungera så kör alla andra servrar på som vanligt och man märker inget som kund.

Binero har också investerat i ett globalt anycast-nät vilket ger mycket stabila namnservrar (DNS:er). Efter att Binero utsatts för en rad DDOS-attacker, även kallade överbelastingsattackar har man gått från att bara ha en handfull namnservrar till att ha ett helt globalt anycast-nät som gör att din data är utspridd över hela världen och alltid kan nås.

Du ska som kund hos Binero alltid vara nöjd. Därför har du ingen bindningstid eller uppsägningstid. Du kan när som helst avsluta din tjänst och du är aldrig bunden till att betala något. Skulle du inte vara nöjd betalar till och med Binero tillbaka eventuellt förbetald webbhotellskostnaden för perioden som inte kommer utnyttjas.

Bineros bakgrund

Binero är ett webbhotell med serverhallar i Stockholm. Företaget har fått flera utmärkelser för både sina tjänster, supporten och servicen. Branschtidningen Internetworld utsåg Binero till bästa svenska webbhotellet 2009 och 2010.Binero är den största svenska återförsäljaren av se-domäner och har 10000-tals kunder, både privatpersoner och företag. Binero har länge haft som målsättning av vara det vänligaste webbhotellet, vilket innebär att de både har ett personligt bemötande och är överlag väldigt tillmötesgående.

Webbhotellet Binero har två webbhotellspaket som de valt att kalla Företagspaket och Privatpaket. Namnen är lite luriga, egentligen är skillnaden att i privatpaketet får du mycket utav allt, medans i företagspaket får du verkligen mycket utav allt. Ett bra alternativ kan vara att börja med det ena paketet och vid behov kan du alltid uppgradera eller nedgradera från privat- respektive företagspaketet. Ska du köra tyngre applikationer såsom e-handelssystem så rekommenderar vi Företagspaketet då du får 256 MB ram i det, medans det endast ingår 64 MB ram i privatpaketet.

Bineros kontrollpanel är mycket lättarbetat. Du kan enkelt installera den applikation som du vill använda dig av tex Joomla eller WordPress. Från det att du blivit kund behöver det inte ta mer än 10 minuter innan du har en färdig hemsida att börja jobba med. Du installerar WordPress på ett klick, utan att behöva någon teknisk kunskap.

Binero valde att utveckla sin egen plattform istället för att använda de stora välkända kontrollpanelerna DirectAdmin och CPanel som majoriteten av världens webbhotell använder. Det innebar stora kostnader och förseningar när till exempel Let’s Encrypts gratis ssl-certifikat blev i princip standard och Google flaggade sajter utan certifikat som osäkra.  Trots detta kunde inte Binero erbjuda sina kunder en lösning för certifikat vilket ledde till att kunder lämnade webbhotellet.

Binero köps upp av Loopia

Till slut valde ägarna av Binero att kasta in handduken och man deklarerade öppet att man letade efter en köpare för webbhotellsverksamheten. In klev Loopia, som är den andra stora spelaren i Sverige. Med köpet av Binero befäster Loopia sin position som största webbhotellet i Sverige.

Användarvänligt och bra kundsupport

Binero har i vårt tycke den absolut mest lättarbetade kontrollpanelen. Där kan du betala dina fakturor, administrerar domäner och hemsidor samt installera webbapplikationer. Du hittar alla de vanligaste programvarorna såsom WordPress och Joomla. Kundsupporten finns tillgänglig och redo att hjälpa dig alla dagar i veckan via både telefon och e-post.

Skulle du behöva kraftfullare lösningar än webbhotell så finns Binero Cloud och VPS-paket där du få extremt hög prestandard. Du kan själv välja antalet CPU-kärnor, hur mycket ram-minne du vill ha och hur snabb anslutning du vill ha till servern. Riktigt snyggt och prisvärt!

Vi kan varmt rekommendera Binero för alla de som är beredda att betala en något högre månadskostnad. I gengäld för du en välutvecklad tjänst där inget lämnas åt slumpen. Ett riktigt bra webbhotell helt enkelt.

Fakta om Binero

Binero har köpts upp av Loopia. I framtiden kommer troligtvis Bineros kunder att migreras till Loopias plattform. För att undvika problem i framtiden rekommenderar vi er att antingen välja Loopia direkt eller titta på andra webbhotell.

Kontakta Binero
www.binero.se
support@binero.se
0771-240800
Binero AB
Lindhagensgatan 126
112 51 Stockholm
Info om Binero
Grundat: 2002
Org nr: 556689-0397
Alla bolag
Webbhotell, domäner, VPS, Cloud och WordPress.