Att skaffa en egen e-postadress med din egen domän ger ett professionellt intryck vilket kan vara användbart särskilt om du har ett företag. Det är också smart marknadsföring som stärker ditt varumärke då dina mottagare påminns om ditt företag varje gång de ser din e-postadress till exempel om du börjar att skicka ut ett nyhetsbrev. Ett bra sätt att bygga förtroende och trovärdighet för dig som företagare. Mottagarna kan också enkelt hitta till din webbplats om du har samma domän. För att kunna skapa en egen e-postadress på egen domän måste du först ha köpt och registrerat din domän. Du kan köpa och registrera domäner på de flesta webbhotellen.
Bäst webbhotell 2024
Kampanj: Advanced e-post gratis första året
Integrering av molnlagring
Billigast premiumtjänst
Redundans – din hemsida finns på servrar i två olika serverhallar
Billiga E-postpaket – Topp-5
- Strato: Advance E-post 0 kr första året
- Strato: Basic E-post 10 kr/mån i 6 mån
- Inleed: DirectAdmin mail 19 kr/mån
- Miss Hosting: Email med domän 36 kr första året
- Loopia: Webbhotell med epost – 39 kr/mån
Anpassa och administrera flera e-postadresser
I kontrollpanelen för ditt webbkonto hos din domänleverantör kan du själv anpassa din egen e-postadress på det sätt du vill. Du kan välja personbunda e-postadresser som exempelvis fornamn.efternamn@dittforetag.se (utan å, ä, ö) och kan även komplettera med mer generella adresser som inleds till exempel med info, support eller kontakt.
Har du ett företag med flera medarbetare kan det vara praktiskt med personbunda e-postadresser. Skulle någon sluta på ditt företag har du enkelt kontroll att hantera adressen via administrationsgränssnittet.
En del leverantörer har begränsningar för hur många antal e-postadresser du kan skapa medan andra leverantörer ger dig obegränsade möjligheter.
Autosvar, spamfilter, webbmail och officepaket
Förutom att skapa adresser finns det ofta funktioner för autosvar, vidarebefordringar, virusskydd, spamfilter för att hantera skräppost, svart- och vitlistning. Det kan också finnas verktyg för kalender och smidig hantering av dina kontakter.
Leverantörerna brukar ofta erbjuda ett verktyg de kallar webbmail som gör att du kan komma åt e-posten från valfri webbläsare. Du kan också hantera din e-post i ditt vanliga e-postprogram genom att göra några inställningar du kan få från din leverantör. I en del paket för e-posthosting eller webbhotell kan det också ingå Office 365 eller att du kan köpa det till ett rabatterat pris. Då kan du med olika inställningar hantera din e-post via Outlook. Ibland erbjuder leverantörerna även särskilda tjänster för att kunna skicka nyhetsbrev till dina kunder.
Separat e-posthosting eller webbhotellabonnemang
Vill du bara skaffa e-posthosting utan något webbhotell så går det ofta bra hos flera leverantörer. Många leverantörer brukar erbjuda e-post kostnadsfritt i olika webbhotell- och övriga hostingabonnemang.
Leverantörer som erbjuder egen e-postadress
Strato
Strato erbjuder 25 stycken standard e-postkonton i sina paket och all e-post synkroniseras mellan dina enheter. E-postmeddelanden och bilagor lagras på europeiska datacenter som är TÜV-certifierade (ISO 27001).
Just nu får man E-post Advanced för 0 kr/månad första året. Ett e-postkonto med mycket utrymme och säkerhet.
- Årskostnad från: 0 kronor första året (sen 468 kr/år)
- Separat e-posthosting: Ja
- Utrymme e-post: 5 GB per e-postkonto
- Antal e-postkonton/adresser: 25
- Support: E-post och telefon
- Trustpilot-betyg: 3,8/5 (7 019 omdömen)
Loopia
Med Loopia kan du välja antingen en separat e-posthosting eller tillsammans med webbhotell. Väljer du endast e-posthosting finns det en begränsning på max 5 e-postkonton och med webbhotell får du obegränsat antal.
- Årskostnad från: 468 kronor (e-post med webbhotell)
- Separat e-posthosting: Ja
- Utrymme e-post: Från 25 GB
- Antal e-postkonton/adresser: 5 med endast e-posthosting / obegränsat med webbhotell
- Support: E-post, telefon och chat
- Trustpilot-betyg: 4,3/5 (1 017 omdömen)
Miss Hosting
Miss Hosting erbjuder endast e-postadresser tillsammans med sina webbhotellspaket och övriga lösningar för hosting. Du får skapa hur många e-postadresser du vill och deras webbhotell har en garanterad upptid på 99,9 % och 45 dagars pengar-tillbaka-garanti.
- Årskostnad från: 9 kronor första året (sen 120 kr/år)
- Separat e-posthosting: Nej
- Utrymme e-post: Från 5 GB för lagringsutrymme webbhotell
- Antal e-postkonton/adresser: Från 3 e-postkonton
- Support: E-post, telefon och chat
- Trustpilot-betyg: 4,7/5 (5 279 omdöme)
One.com
Hos One.com ingår e-post på egen domän i alla abonnemang, de har även separata e-postpaket. One.com erbjuder enkel migration av ditt e-postkonto och en tillgänglig webbmail.
- Årskostnad från: 225 kronor (första året)
- Separat e-posthosting: Ja
- Utrymme e-post: Från 15 GB
- Antal e-postkonton/adresser: Från 5
- Support: E-post och chat
- Trustpilot-betyg: 4,0/5 (20 038 omdömen)
Egensajt
Egensajt erbjuder gratis e-postkonton. Man kan anpassa kontot efter behov – det gäller bland annat antal konton och utrymme. Webmail ingår.
- Årskostnad från: 108 kr (första året)
- Separat e-posthosting: Ja
- Utrymme e-post: Från 5 GB
- Antal e-postkonton/adresser: Från 5 konton
- Support: E-post, telefon och chatt
- Trustpilot-betyg: 4,6/5 (20 omdömen)
Inleed
Inleed har ingen separat e-posthosting men det ingår i deras webbhotellspaket med obegränsade e-postadresser. Inleed har generösa öppettider för telefonsupport mellan kl 8 och 21 vardagar och 9 – 21 helger.
- Årskostnad från: 228 kronor
- Separat e-posthosting: Nej
- Utrymme e-post: Från 2 GB för lagringsutrymme webbhotell
- Antal e-postkonton/adresser: Obegränsat
- Support: E-post, telefon och chat
- Reco-betyg: 5,0/5 (150 omdömen)
Oderland
Oderland erbjuder obegränsade e-postadresser på sina webbhotellskonton, men inte separat e-post. Väljer du webbhotell hos Oderland får du snabbladdade webbplatser på stabila servrar och tillgång till kunnig support.
- Årskostnad från: 2 220 kronor
- Separat e-posthosting: Nej
- Utrymme e-post: Från 30 GB för lagringsutrymme webbhotell
- Antal e-postkonton/adresser: Obegränsat
- Support: E-post, telefon och chat
- Reco-betyg: 4,7/5 (155 omdömen)
Frågor och svar om egen e-postadress med din egen domän
I de allra flesta fall ingår e-post när man beställer ett webbhotell-paket. Hos aktörer som till exempel Oderland kan man skapa obegränsat antal e-postadresser utan extra kostnad. Vi har listat de bästa webbhotellen på marknaden och deras priser för e-postkonton på vår sajt.
En maildomän är slutet på en mailadress, alltså det som kommer efter @. Vanliga maildomäner är till exempel gmail.com och yahoo.com. Om man har en egen hemsida kan man skaffa en maildomän med samma namn – det brukar ingå i webbhotell-paket.
Logga in på kontrollpanelen till ditt webbhotell. Välj E-post, E-mail eller motsvarande. Välj att skapa ett nytt konto. Välj vad du vill ska stå innan @ och din domän. Nu har du skapat ett mailkonto med din domän.
Man kan antingen skaffa en e-postadress via en e-posttjänst, som Gmail eller Yahoo, eller så kan man skaffa en e-postadress på en egen domän. I listan på vår sajt hittar du webbhotell som erbjuder e-posttjänster.
Hur mycket utrymme man har till sin e-post beror på vilken återförsäljare man valt och vilket paket man valt. De aktörer vi listar erbjuder från 1 GB upp till obegränsat utrymme för e-post.