Skall du starta egen hemsida? Det är ett bra beslut! Det är billigt att skaffa sig egen hemsida numera och det har blivit riktigt enkelt att starta upp en ny sajt. Du behöver skaffa dig en domän och du behöver ett webbhotell när du skall starta egen hemsida. Här visar vi på enkla och billiga alternativ så att du så snabbt och enkelt kan komma igång med din nya hemsida.
Bäst webbhotell 2024

Just nu: första året gratis

Enkelt och smidigt att använda

LÄS MER  

0 kr/mån

59 kr/månMolnbaserat webbhotell

24/7 support

LÄS MER  

9 kr/år

99 kr/mån

Inleed logo

Billigast premiumtjänst

Redundans – din hemsida finns på servrar i två olika serverhallar

LÄS MER  

99 kr/mån


Sveriges största webbhotell

Prisbelönt support

LÄS MER  

39 kr/mån

99 kr/månBra budgetalternativ

Daglig backup och 99,99% upptid

LÄS MER  

20 kr/mån

100 kr/månDyrt men populärt bland kunderna

Support i världsklass

LÄS MER  

185 kr/månBäst managed WordPress

Byggt för WordPress i Google Cloud

LÄS MER  

134 kr/mån

one.com

Ok alternativ för mindre sajt

Internationellt webbhotell

LÄS MER  

99 kr/mån

När du skall skaffa hemsida finns det alltid två kostnader du behöver betala för att komma igång. Du behöver som vi nämnde ett domännamn och ett webbhotell. Det är faktiskt allt! Med ett modernt webbhotell kan även du som är nybörjare komma igång snabbt och enkelt.

Vi rekommenderar alltid att starta med WordPress som hemsida och eget webbhotell. Då finns det flera webbhotell att välja mellan och du kommer snabbt igång. WordPress är enklast att underhålla samt installera av alla hemsides alternativ numera.

Loopia

Loopia

Loopia har prisvärda webbhotellspaket är ett välkänt och populärt webbhotell bland både privatpersoner och företag. Webbhotellet har fått flera utmärkelser för sina tjänster som exempelvis ”Sveriges bästa webbhotell”. Deras servrar står i Sverige i Västerås och de satsar hårt på sin kundsupport med personlig service med har långa öppettider.

Det finns tre paket att välja mellan och den billigaste som heter Privat kostar 39 kronor per månad det första året och sedan 99 kr/mån. Paketet är tillräckligt för en mindre webbplats som inte är så prestandakrävande..

Miss Hosting webbhotell

Miss Hosting

Med Miss Hosting får du ett molnbaserat webbhotell och en mycket enkelt kontrollpanel med cPanel. Företaget erbjuder prisvärda paket som passar både den lilla webbplatsen och den riktigt stora. Webbhotellet ger en garanterad upptid på 99,9 % och 45 dagars pengar-tillbaka-garanti.

Simply.com

Simply.com erbjuder webbhotell till bra priser. De är en av de största leverantörerna av webbhotell och deras webbhotelltjänster är snabba, stabila och lätta att använda.

Inleed webbhotell

Inleed

Inleed har riktigt bra priser till den prestanda och support de erbjuder. Här kan du publicera valfritt antal hemsidor och domäner och som kontrollpanel används DirectAdmin. Företaget har generösa öppettider för telefonsupport mellan kl 8 och 21 vardagar och 9 – 21 helger och de är riktigt snabba att svara på e-post.

Oderland webbhotell

Oderland

Oderland är en populär svensk leverantör för webbplatsägare som vill ha en pålitlig och stabil leverantör. Det är inte det billigaste webbhotellet men Oderland är känt för snabba servrar och att företaget har bra support. Här får du också den enkla kontrollpanelen, Cpanel.

Templ

Det kan också vara värt att överväga Templ som webbhotell om du ska driva en WordPressida. Templ har en hängiven support och de finns tillgängliga i stort sett 24/7. Ett bra alternativ till en bra kostnad och du kan dessutom testa Templ kostnadsfritt, genom att registrera dig via länken ovan. Det ingår också gratis flytthjälp från annat webbhhotell.

One.com

One.com

Hos One.com kan du få exakt vad du behöver för din webbplats. De erbjuder prisvärda lösningar för både nybörjare och proffs och det är enkelt att när som helst skala upp till en lösning som passar din webbplats.

Strato

Strato

En ny uppstickare på den svenska marknaden är Strato som är en populär webbhotellsleverantör i flera länder i Europa. Här finns webbhotellspaket för både den lilla hemsidan till den stora webbplatsen. Du behöver inte ha några förkunskaper utan här finns enkla verktyg med sitebuilder för att bygga din webbplats.

Så vad kostar egen hemsida?

De flesta webbhotell ligger ungefär på samma prisnivå när du som privatperson skall skaffa egen hemsida. Det förekommer skillnader vad gäller prestanda och priser när man skall skaffa sig en företagslösning, dedikerade servrar eller annan lite mer komplex lösning.

Det förekommer att webbhotellen har kampanjer eller speciella erbjudanden under vissa korta perioder på året, men det är inte dyrt att driva hemsida idag oavsett om du handlar när det är kampanj eller inte. Priserna är idag mycket bra hos flera hostingföretag.

vad kostar egen hemsida

Hur mycket kostar en hemsida?

Det finns som sagt två kostnader för att ha en egen hemsida. Det ena du behöver är en domän, det som är ditt namn, på hemsidan. Denna hemsida heter ju jämför-webbhotell.se och det är det som är domännamnet. Det andra är webbhotellet. Det kostar lite olika från leverantör till leverantör, men man kan säga att det ligger mellan 10 kronor till flera 100 kronor/månad.

Det som skiljer är oftast lagringsutrymmet för hemsidan. Du som nybörjare klarar dig absolut med lite mindre utrymme. Du kan alltid växa i de olika paketen ifall du skulle behöva mer utrymme eller får väldigt mycket besökare som kräver mer bandbredd. Även företag kör på de lite mindre paketen och klarar sig bra med dessa.

Hur startar du enklast en hemsida?

Jag skulle rekommendera att du skaffar egen hemsida via någon av de leverantörer vi presenterar här ovan. Vi arbetar endast med seriösa och erkänt bra webbhotell och domänleverantörer. De flesta har en så kallad One-Click installation och detta gör att du är igång med din hemsida, blogg eller webbshop mycket snabbt och enkelt. Supporten hos de företag vi arbetar med har även riktigt bra rykte och kan alltid hjälpa dig att komma igång ifall du är helt ny vad gäller domäner och webbhotell.

Frågor och svar om kostnad för en egen hemsida

Vad kostar ett webbhotell?

Det kan kosta från 0 kronor i månaden upp till flera tusen, beroende på vilken webbleverantör man väljer. Vi rekommenderar att man väljer hellre ett billigt webbhotell än ett som är gratis för att få stabilitet, support och för att slippa reklam på sin hemsida.

Vilket webbhotell är billigast?

Loopia, Miss Hosting, Simply.com och One.com är de billigaste webbhotellen med priser från 9 kronor i månaden. På vår sida hittar du riktigt billiga webbhotell som vi rekommenderar.

Hur skapar man en hemsida?

Vi har bra guider för hur du enkelt kommer igång med en hemsida i exempelvis WordPress. Webbhotellen har också enkla one-click installationer för att du ska få en bra grundmall att starta med.