Skall du starta egen hemsida? Det är ett bra beslut! Det är billigt att skaffa sig egen hemsida numera och det har blivit riktigt enkelt att starta upp en ny sajt. Du behöver skaffa dig en domän och du behöver ett webbhotell när du skall starta egen hemsida. Här visar vi på enkla och billiga alternativ så att du så snabbt och enkelt kan komma igång med din nya hemsida.
Bäst webbhotell 2025
Just nu: första året gratis
Enkelt och smidigt att använda
Prime – Fantastisk premiumtjänst
Redundans – din hemsida finns på servrar i två olika serverhallar
När du skall skaffa hemsida finns det alltid två kostnader du behöver betala för att komma igång. Du behöver som vi nämnde ett domännamn och ett webbhotell. Det är faktiskt allt! Med ett modernt webbhotell kan även du som är nybörjare komma igång snabbt och enkelt.
Vi rekommenderar alltid att starta med WordPress som hemsida och eget webbhotell. Då finns det flera webbhotell att välja mellan och du kommer snabbt igång. WordPress är enklast att underhålla samt installera av alla hemsides alternativ numera.

Loopia
Loopia har prisvärda webbhotellspaket är ett välkänt och populärt webbhotell bland både privatpersoner och företag. Webbhotellet har fått flera utmärkelser för sina tjänster som exempelvis ”Sveriges bästa webbhotell”. Deras servrar står i Sverige i Västerås och de satsar hårt på sin kundsupport med personlig service med har långa öppettider.
Det finns tre paket att välja mellan och den billigaste som heter Privat kostar 39 kronor per månad det första året och sedan 99 kr/mån. Paketet är tillräckligt för en mindre webbplats som inte är så prestandakrävande..
- Årskostnad från: 468 kronor
- Lagringsutrymme: 75 GB
- Trafik: 750 GB
- Antal domäner: Obegränsat
- Support: E-post, telefon och chat
- One click installer för WordPress: Ja
- Trustpilot-betyg: 4,6/5 (913 omdömen)

Miss Hosting
Med Miss Hosting får du ett molnbaserat webbhotell och en mycket enkelt kontrollpanel med cPanel. Företaget erbjuder prisvärda paket som passar både den lilla webbplatsen och den riktigt stora. Webbhotellet ger en garanterad upptid på 99,9 % och 45 dagars pengar-tillbaka-garanti.
- Årskostnad från: 109 kronor (första året)
- Lagringsutrymme: 100 GB
- SSL: Gratis Let’s Encrypt
- Trafik: Obegränsat
- One click installer för WordPress: Ja
- Support: E-post, telefon och chat
- Trustpilot-betyg: 8,8/10 (29 omdöme)

Simply.com
Simply.com erbjuder webbhotell till bra priser. De är en av de största leverantörerna av webbhotell och deras webbhotelltjänster är snabba, stabila och lätta att använda.
- Årskostnad från: 470 kronor
- Lagringsutrymme från: 10 GB
- Trafik: Obegränsat
- Antal domäner: Obegränsat
- Support: Telefon och meddelande
- One click installer för WordPress: Ja
- Trustpilot-betyg: 4,8/5 (4 553 omdömen)

Inleed
Inleed har riktigt bra priser till den prestanda och support de erbjuder. Här kan du publicera valfritt antal hemsidor och domäner och som kontrollpanel används DirectAdmin. Företaget har generösa öppettider för telefonsupport mellan kl 8 och 21 vardagar och 9 – 21 helger och de är riktigt snabba att svara på e-post.
- Årskostnad från: 228 kronor
- Lagringsutrymme: 2000 MB SSD
- SSL: Gratis Let’s Encrypt
- Trafik: 50 GB
- One click installer för WordPress: Ja
- Support: E-post, telefon och chat
- Reco-betyg: 5/5 (54 omdömen)

Oderland
Oderland är en populär svensk leverantör för webbplatsägare som vill ha en pålitlig och stabil leverantör. Det är inte det billigaste webbhotellet men Oderland är känt för snabba servrar och att företaget har bra support. Här får du också den enkla kontrollpanelen, Cpanel.
- Årskostnad från: 2 004 kronor
- Lagringsutrymme: 20 GB
- SSL: Gratis Let’s Encrypt
- Trafik: 2 000 GB
- One click installer för WordPress: Ja
- Support: E-post, telefon och chat
- Reco-betyg: 4,5/5 (78 omdömen)

Templ
Det kan också vara värt att överväga Templ som webbhotell om du ska driva en WordPressida. Templ har en hängiven support och de finns tillgängliga i stort sett 24/7. Ett bra alternativ till en bra kostnad och du kan dessutom testa Templ kostnadsfritt, genom att registrera dig via länken ovan. Det ingår också gratis flytthjälp från annat webbhhotell.
- Årskostnad från: 1474 kronor
- Lagringsutrymme: 5 GB
- Trafik: 10 GB
- Antal domäner: 1 domän
- Support: Telefon och chat
- One click installer för WordPress: Ja

One.com
Hos One.com kan du få exakt vad du behöver för din webbplats. De erbjuder prisvärda lösningar för både nybörjare och proffs och det är enkelt att när som helst skala upp till en lösning som passar din webbplats.
- Årskostnad från: 228 kronor
- Lagringsutrymme: 50 GB
- SSL: Ja
- Trafik: Obegränsat
- One click installer för WordPress: Ja
- Support: E-post och chat
- Trustpilot-betyg: 8/10 (3410 omdömen)

Strato
En ny uppstickare på den svenska marknaden är Strato som är en populär webbhotellsleverantör i flera länder i Europa. Här finns webbhotellspaket för både den lilla hemsidan till den stora webbplatsen. Du behöver inte ha några förkunskaper utan här finns enkla verktyg med sitebuilder för att bygga din webbplats.
- Årskostnad från: 948 kronor
- Lagringsutrymme: 100 GB
- SSL: Ja
- Trafik: Obegränsat
- One click installer för WordPress: Ja
- Support: E-post och telefon
- Trustpilot-betyg: 3,7/5 (5 163 omdömen)
Så vad kostar egen hemsida?
De flesta webbhotell ligger ungefär på samma prisnivå när du som privatperson skall skaffa egen hemsida. Det förekommer skillnader vad gäller prestanda och priser när man skall skaffa sig en företagslösning, dedikerade servrar eller annan lite mer komplex lösning.
Det förekommer att webbhotellen har kampanjer eller speciella erbjudanden under vissa korta perioder på året, men det är inte dyrt att driva hemsida idag oavsett om du handlar när det är kampanj eller inte. Priserna är idag mycket bra hos flera hostingföretag.
Hur mycket kostar en hemsida?
Det finns som sagt två kostnader för att ha en egen hemsida. Det ena du behöver är en domän, det som är ditt namn, på hemsidan. Denna hemsida heter ju jämför-webbhotell.se och det är det som är domännamnet. Det andra är webbhotellet. Det kostar lite olika från leverantör till leverantör, men man kan säga att det ligger mellan 10 kronor till flera 100 kronor/månad.
Det som skiljer är oftast lagringsutrymmet för hemsidan. Du som nybörjare klarar dig absolut med lite mindre utrymme. Du kan alltid växa i de olika paketen ifall du skulle behöva mer utrymme eller får väldigt mycket besökare som kräver mer bandbredd. Även företag kör på de lite mindre paketen och klarar sig bra med dessa.
Hur startar du enklast en hemsida?
Jag skulle rekommendera att du skaffar egen hemsida via någon av de leverantörer vi presenterar här ovan. Vi arbetar endast med seriösa och erkänt bra webbhotell och domänleverantörer. De flesta har en så kallad One-Click installation och detta gör att du är igång med din hemsida, blogg eller webbshop mycket snabbt och enkelt. Supporten hos de företag vi arbetar med har även riktigt bra rykte och kan alltid hjälpa dig att komma igång ifall du är helt ny vad gäller domäner och webbhotell.
Frågor och svar om kostnad för en egen hemsida
Det kan kosta från 0 kronor i månaden upp till flera tusen, beroende på vilken webbleverantör man väljer. Vi rekommenderar att man väljer hellre ett billigt webbhotell än ett som är gratis för att få stabilitet, support och för att slippa reklam på sin hemsida.
Loopia, Miss Hosting, Simply.com och One.com är de billigaste webbhotellen med priser från 9 kronor i månaden. På vår sida hittar du riktigt billiga webbhotell som vi rekommenderar.
Vi har bra guider för hur du enkelt kommer igång med en hemsida i exempelvis WordPress. Webbhotellen har också enkla one-click installationer för att du ska få en bra grundmall att starta med.