Vad kostar egen hemsida?

Skall du starta egen hemsida? Det är ett bra beslut! Det är billigt att skaffa sig egen hemsida numera och det har blivit riktigt enkelt att starta upp en ny sajt. Du behöver skaffa dig en domän och du behöver ett webbhotell när du skall starta egen hemsida. Här visar vi på enkla och billiga alternativ så att du så snabbt och enkelt kan komma igång med din nya hemsida.

Leverantör
Omdöme
Pris
Information
1. Miss Hosting
 Bäst val! 
 Servrar i Stockholm
 Nöjda kunder
10 kr/mån
Mer info
2.  Inleed 
inleed virtuell server
 Bra priser
 Servrar i Falun
 Bra service
19 kr/mån
Mer info
3. Loopia VPS
virtuell server
Stort webbhotell
 Bra kundservice
Sveriges största hostingleverantör
72 kr/mån
Mer info

När du skall skaffa hemsida finns det alltid två kostnader du behöver betala för att komma igång. Du behöver som vi nämnde ett domännamn och ett webbhotell. Det är faktiskt allt! Med ett modernt webbhotell kan även du som är nybörjare komma igång snabbt och enkelt.

Vi rekommenderar alltid att starta med WordPress som hemsida och eget webbhotell. Då finns det flera webbhotell att välja mellan och du kommer snabbt igång. WordPress är enklast att underhålla samt installera av alla hemsides alternativ numera.

Så vad kostar egen hemsida?

De flesta webbhotell ligger ungefär på samma prisnivå när du som privatperson skall skaffa egen hemsida. Det förekommer skillnader vad gäller prestanda och priser när man skall skaffa sig en företagslösning, dedikerade servrar eller annan lite mer komplex lösning.

Det förekommer att webbhotellen har kampanjer eller speciella erbjudanden under vissa korta perioder på året, men det är inte dyrt att driva hemsida idag oavsett om du handlar när det är kampanj eller inte. Priserna är idag mycket bra hos flera hostingföretag.

vad kostar egen hemsida

Hur mycket kostar en hemsida?

Det finns som sagt två kostnader för att ha en egen hemsida. Det ena du behöver är en domän, det som är ditt namn, på hemsidan. Denna hemsida heter ju jämför-webbhotell.se och det är det som är domännamnet. Det andra är webbhotellet. Det kostar lite olika från leverantör till leverantör, men man kan säga att det ligger mellan 10 kronor till flera 100 kronor/månad.

Det som skiljer är oftast lagringsutrymmet för hemsidan. Du som nybörjare klarar dig absolut med lite mindre utrymme. Du kan alltid växa i de olika paketen ifall du skulle behöva mer utrymme eller får väldigt mycket besökare som kräver mer bandbredd. Även företag kör på de lite mindre paketen och klarar sig bra med dessa.

Hur startar du enklast en hemsida?

Jag skulle rekommendera att du skaffar egen hemsida via någon av de leverantörer vi presenterar här ovan. Vi arbetar endast med seriösa och erkänt bra webbhotell och domänleverantörer. De flesta har en så kallad One-Click installation och detta gör att du är igång med din hemsida, blogg eller webbshop mycket snabbt och enkelt. Supporten hos de företag vi arbetar med har även riktigt bra rykte och kan alltid hjälpa dig att komma igång ifall du är helt ny vad gäller domäner och webbhotell.