Här skall vi visa på de vanligaste frågorna som uppstår när man skall skaffa sig ett webbhotell, VPS eller en dedikerad server. Vi ger svar på de allra vanligast förekommande frågorna när det kommer till att starta hemsida. blogg, webbshop med nytt webbhotell eller annan större lösning vad gäller din hosting.

Hur gör jag för att skaffa webbhotell?

Numera är det enkelt och även billigt att skaffa ett nytt webbhotell. Det går snabbt och enkelt! Du väljer ut det webbhotell här från vår sajt och sedan klickar du dig vidare till det webbhotell du valt och sedan sätter du igång. Det är mycket enkelt att skaffa ett webbhotell. Du registrerar dig hos den leverantör du valt och sedan är det bara att sätta igång att skapa hemsidor, webbshop och blogg!

Hur snabbt kan jag vara igång?

Du kan vara igång direkt faktiskt numera. Betalar man med sitt kreditkort eller bankkort, så är man igång direkt. Du kan alltså vara igång med din nya sajt inom 10-15 minuter!

Kan jag ha flera domäner?

Man kan absolut ha flera domäner på sitt webbhotell. De flesta webbhotellskonton har den funktioner att du kan lägga till ett visst antal domäner i ditt konto helt gratis. Man kaj hos vissa leverantörer ha ett visst antal och hos vissa kan man ha obegränsat antal domäner på sitt konto.

Vanliga fragor

Hur pass stort webbhotell behöver jag?

Beroende på vad du skall göra med dina sajter och hur du kommer att skapa dem, vad gäller videos, bilder, antal inlägg etc, så behöver du lite olika storlekar på ditt webbhotell. Vanligtvis räcker 10- 50 GB väldigt bra, men annars så rekommenderar vi här på Jämför-Webbhotell.se att du skaffar mellan 200- 300 GB ifall du har stor trafikmängd och skall skapa riktigt mycket ”tunga” inlägg med högupplösta videos och andra tyngre lösningar.

Vad är en databas och hur många behövs?

Man har en databas per sajt och på de flesta webbhotell kan man obegränsat antal databaser, menj titta efter innan du beställer, så du vet exakt hur många gratis databaser du kan ha på ett konto innan du får betala extra.

Läs mer om MS SQL Server.

Hur byter man webbhotell?

Det är enkelt att byta webbhotell, men det kan vara lite bökigt i vissa fall att flytta över ditt innehåll från ett webbhotell till ett annat. Ditt webbhotell ger mer information om hur du skall gå tillväga när du skall flytta eller byta webbhotell och vill ta med dig dina nuvarande filer. De brukar även kunna hjälpa till med detta till en mindre kostnad.

Hur startar jag en hemsida, blogg eller webbshop?

Vi rekommenderar alltid att man använder sig av WordPress när man skall skapa en ny sajt oavsett ifall det är en blogg, en hemsida, en webbshop eller en annan variant på webbnärvaro. Det är det enklaste och snabbaste verktyget för att komma igång och du kan skapa alla former av sajter med WordPress. Vår sajt Jämför-Webbhotell.se drivs självklart med WordPress. Vi och 70 miljoner andra sajter världen över har valt WP!

Hur installerar man WordPress?

På de flesta webbhotell numera kan du installera WordPress med One-click-installation. Det menas att du klickar på en knapp inne på webbhotellets kontrollpanel och sedan konfigureras WordPress automatiskt på den domän du valt och efter ca 1 minut, så har den skapat en ny WordPress sajt på din domän!

Är VPS något för mig?

En virtuell server, VPS är en uppgradering från ett vanligt webbhotell kan man enkelt säga. Det är en programvara som imiterar en server och du får med denna lösning en stabilare och snabbare hosting än med ett normalt webbhotell. Man kan även lägga in andra filer, skapa en e-postserver samt lagra alla former av filer och applikationer på sin VPS.

Det är inget alternativ man brukar börja med utan man brukar skaffa en VPS efter ett tag ifall man har det behovet. Det är liksom nästa steg om man säger så. Det kostar lite mer pengar, men man får högre säkerhet och stabilitet med en VPS.

När behöver jag en dedikerad server?

Det bästa och mest flexibla systemet är en dedikerad server. Då hyr man en egen server hos ett hostingföretag. Man får då högsta säkerhet, stabilitet samt flexibilitet. Man får en sjukt snabb lösning och du kan skapa denna dedikerade server som du vill med brandväggar, skapa e-postserver, spelserver, lagra alla typer av filer och applikationer.

En dedikerad server kostar mer pengar och kräver mer kunskap, men man får den bästa lösningen för sig och sitt företag med denna form av lösning. Har man affärskritiska webbplatser, så är en dedikerad server helt klart något att titta på när man liksom har ”växt ur” sitt webbhotell, men alla skaffar inte denna lösning, men det är ett bra alternativ helt klart!

Detta är det vanligast förekommande frågorna om webbhotell och hoppar att du hittar rätt alternativ för dig, dina sajter och ditt företag. Vi rekommenderar enbart webbhotell och lösningar vi själva använder oss av, så du kan tryggt skaffa webbhotell via vår sajt. Tack för att du besöker oss och hoppas du har nytta av den information vi delar här!

Olika frågor om webbhotell

Hur mycket moms är det på webbhotell?

Ordlista

Vad är SEO Hosting?

Hur blir man återförsäljare av webbhotell?

Vad är ett webbhotell?

Vad är en domän?

Frågor och svar om webbhotell

Vilket är det billigaste webbhotellet?

Vi har listat de billigaste webbhotellen i Sverige just nu. Topplistan på de billigaste webbhotellen hittar du här. Vi rekommenderar bland annat Miss Hosting, Simply.com och Inleed.

Vilket är det bästa webbhotellet?

Vi har jämfört de flesta webbhotell på den svenska marknaden för att kunna rekommendera endast de bästa. Vår topplista över webbhotell hittar du här.

Vad kostar ett webbhotell?

Ett webbhotell kan kosta så lite som 9 kronor i månaden om man hittar en riktigt bra kampanj. Vi har listat de billigaste webbhotellen just nu, med aktuella kampanjer, här.

Vem har billigast domäner?

Vi har jämfört de flesta aktörer inom webbhotell och domäner på den svenska marknaden. Här hittar du en topplista över de billigaste domänerna just nu. Hos oss hittar du alltid billiga domäner.

Hur startar jag en hemsida?

För att starta en hemsida behöver du ett webbhotell, en domän och ett publiceringsvertyg (vi rekommenderar WordPress). Här hittar du en steg-för-steg guide som hjälper dig att köpa din egen hemsida.