När man pratar webbhotell och hemsidor är det oftast lätt att tappa bort sig i djungeln av tekniska termer som slängs hit och dit. För den väl insatte kan det tyckas enkelt att förstå vad som är ett bra webbhotell och vad som inte är det – men för gemene man är det oftast lätt att man tappar bort sig. Därför kommer här 3 enkla snabba tips på vad du ska kolla på när du jämför webbhotell:

1. Priset på webbhotellet

Vad du än ska inhandla är såklart priset det viktigaste – men när det kommer till webbhotell är inte billigast bäst, oftast är det tvärtom. När du kollar på webbhotell så är det viktigt att priset står i relation till vad som lovas. Vi har kommit fram till att Miss Hosting och Loopia är de som har bäst erbjudande både vad gäller pris och prestanda.

2. Vart är servrarna baserade?

Denna punkt är oftast enkel att ta reda på och väldigt relevant för hur ditt webbhotell kommer att prestera. Köper du ett webbhotell med servrar i USA men ska ha en svensk hemsida? Ja, då kommer den antagligen inte prestera särskilt bra för svenska besökare – och vice versa. Detta är något man behöver ha stenkoll på!

3. Domäner

En väldigt enkel grej att kolla upp är om ditt webbhotell också kan kombineras med valfria domäner – det finns företag som ibland inte ens erbjuder domäner (även fast man erbjuder webbhotell) – detta bäddar för väldigt komplicerade uppsättningar där det kan ta lång tid och ytterst tidslösande att få det att fungera med rätt domännamn.

Läs mer i arkivet.