Det enklaste sättet att sätta igång med en egen hemsida är att använda sig av plattformen WordPress. Vilket webbhotell du väljer avgör hur enkelt det är att sätta igång. Vi rankar på denna sida de webbhotell för WordPress som gör det enklast att installera plattformen samt har bra eller riktigt bra prestanda för att driva WordPress installationer.

För gemene man är det enklaste att använda de många One-Click lösningarna som finns för att implementera WordPress. Du installerar då WordPress snabbt och enkelt på ditt webbhotell med ett par klick!

Leverantör
Omdöme
Pris
Information
1. Miss Hosting
 Bäst val! 
 Servrar i Stockholm
 Nöjda kunder
10 kr/mån
Mer info
2.  Inleed 
inleed virtuell server
 Bra priser
 Servrar i Falun
 Bra service
19 kr/mån
Mer info
3. Loopia VPS
virtuell server
Stort webbhotell
 Bra kundservice
Sveriges största hostingleverantör
72 kr/mån
Mer info

Allmänt om Webbhotell för WordPress

WordPress började först som ett bloggnätverk som blev väldigt populärt. Vidare så har WordPress utvecklats till en plattform för alla typer av hemsidor. Idag kan du sälja saker på nätet, ha din företagssida eller en enkel blogg – allting med WordPress. Du kan som sagt skapa bloggar, webbshoppar, statiska hemsidor och snygga sajter med denna välutvecklade plattform. Över 70 miljoner sajter är nu skapade med WordPress!

Företag och WordPress

Vissa företag väljer att använda WordPress för delar av sin hemsida medans andra totalt integrerar den i sin sida. Hur du än väljer att göra så har WordPress både möjligheterna och musklerna till att tillgodose ditt behov i dagsläget. Du kan skapa enkla och minimala sajter med WordPress eller så väljer du fullstora webbsidor även som företagare. Denna fina plattform kan verkligen leva upp till alla behov numera.

Webbhotell WordPress

WordPress teman

En stor fördel med att använda WordPress är att du kan använda färdiggjorda teman och lätt få igång en hemsida utan att kunna särskilt mycket programmering eller design. Det finns i dagsläget en mängd hemsidor som erbjuder dig gratis teman och har du lite kunskap är det väldigt lätt att ladda hem ett tema och installera det. Du klickar ner ett tema till din sajt och sedan startar du igång det lika enkelt. Man arbetar som i ett utbyggt Word dokument med WordPress om man enkelt skall förklara det.

Plugin för WordPress

Det finns en hel uppsjö med bra plugins för WordPress. Med dessa plugin kan du modifiera din sajt i stort sett som du vill. Det fina är att många av dessa plugin är helt gratis och utvecklas av vanligt folk runt om i världen. Du laddar in ett av de plugins som du vill använda dig av och sedan kan du skapa extra och nya funktioner för din sajt. Man kan tex skapa:

  • Optin för nyhetsbrev
  • Kalendrar
  • Bildspel
  • Webbshop
  • Videovisning
  • Timers
  • Produktvisning
  • Chattfunktioner
  • Medlemssidor

Ja det finns otaliga funktioner och fördelar med att använda sig av WordPress. Du kommer att bli nöjd! Det är ett som är säkert. Du kan bygga ut din sajt till en fullstor och avancerad hemsida eller så har du en liten nätt blogg. Du väöjer själv med all funktion, som finns för WordPress.

Skapa en webbshop

Du kan till och med skapa en hemsida som säljer saker, eller varför inte en helt vanlig blogg där du snyggt kan lägga upp vad du vill? Många webbshoppar drivs idag med hjälp av WordPress och ett plugin som heter WooCommerce. Jag har personligen startat flera webbshoppar med den konfigurationen och jag är inte bra på att programmera utan följer bara de enkla anvisningar som finns tillgängliga.

Skapa en hemsida

Med WordPress kan du skapa enkla och snygga vanliga hemsidor. Alltså det man förr kallade hemsidor. Numera kallas de kanske webbplaster eller sajter, men en traditionell hemsida, som är mer statisk och inte skall uppdateras så ofta går självklart att skapa med WordPress.

Skapa en blogg

Möjligheterna är oändliga och så fort du testat WordPress så kan vi lova dig – då finns det ingen återvändo. Du skriver och redigerar som i ett Word dokument och det går snabbt att läsa sig allt även om du är nybörjare. Du kommer snabbt igång med din nya sajt oavsett om det är en blogg, hemsida eller webbshop! Lycka till och se efter vad webbhotellen här ovan kan erbjuda dig. De har One-click-installer, så du kommer att komma igång snabbt!