Det enklaste sättet att sätta igång med en egen hemsida är att använda sig av plattformen WordPress. Vilket webbhotell du väljer avgör hur enkelt det är att sätta igång. Vi rankar på denna sida de webbhotell för WordPress som gör det enklast att installera plattformen samt har bra eller riktigt bra prestanda för att driva WordPress installationer.

För gemene man är det enklaste att använda de många One-Click lösningarna som finns för att implementera WordPress. Du installerar då WordPress snabbt och enkelt på ditt webbhotell med ett par klick!

Webbhotell
Betyg
Pris
Erbjudande
1. Miss Hosting Webbhotell
10 kr/mån
29 kr
Till Erbjudande
2. Inleed Webbhotell
19 kr/mån
Till Erbjudande
3. Kinsta Managed WordPress
30 USD/mån
Till Erbjudande
4. Loopia Webbhotell
39 kr/mån
84 kr
Till Erbjudande
5. One Webbhotell
15 kr/mån
Till Erbjudande
6. FS Data Webbhotell
149 kr/mån
Till Erbjudande
7. Surftown Webbhotell
5 kr/mån
Till Erbjudande

Vi jämför webbhotell med ett enda syfte – att hitta det bästa svenska webbhotellet för WordPress. Med vår guide kan du spara pengar och hitta ett webbhotell som verkligen passar dina behov. Oavsett om du är ute efter det billigaste webbhotellet eller det bästa webbhotellet så ska du kunna hitta det här.

Webbhotell för WordPress

WordPress är världens största publiceringsverktyg för hemsidor och bloggar. För att komma igång med WordPress på egen domän krävs det ett webbhotell. Således satsar alla webbhotell på att kunna erbjuda en enkel installation av WordPress utan att det krävs allt för mycket teknisk kunnande. Samtliga webbhotell på denna listan erbjuder on-click-installation av WordPress. Det innebär mer eller mindre att det är en helt automatiskt installation av WordPress, du behöver bara klicka för att sätta igång den.

Målsättningen med denna jämförelsesida är att göra den enklare för dig att välja webbhotell för WordPress. Nästan alla webbhotell säger sig vara bäst, snabbast, säkrast och stabilast. Men vilket webbhotell är bäst? Jag har provat de flesta webbhotell på marknaden och de flesta har en snarlik produkt. Viktigt för mig är att ett webbhotell är så enkelt att hantera att jag kan göra det mesta själv. De få gånger jag inte kan göra det själv vill jag ha en hjälpsam och schysst support som hjälper mig utan krångel.

Så väljer du ett webbhotell på denna listan kan du känna dig trygg. Sedan finns det, som med alla företag, exempel på där det gått fel. Men med en lönekostnad på 500-600 kronor för en IT-tekniker är det lätt att förstå att webbhotellen inte har möjlighet lägga allt för mycket tid per kund för att nå lönsamhet – speciellt de webbhotell med en väldigt låg månadsavgift.

Välja webbhotell:

Vad ska du fundera på när du ska välja ett webbhotell till WordPress? Det första är hur mycket du är beredd att betala? Hur stor är din budget? Är det en superviktig hemsida eller något som bara du och dina närmaste vänner kommer att besöka? Hur mycket pengar du är beredd att lägga på ett webbhotell påverkar vad du kan få.

Nästa steg är att fundera på hur mycket hjälp och support du vill kunna få. Vissa webbhotell erbjuder generösa öppettider för sin kundsupport och du kan ringa dit med nästan vilka problem som helst. Andra webbhotell har mer begränsade öppettider och vill ha all kommunikation via chat. Vad föredrar du?

Tredje steget är att bedöma risken för att något dåligt inträffar. Om din hemsida försvann, vad skulle det innebära för dig? De flesta webbhotell tar backup och håller din data säkert lagrad. Däremot finns det webbhotell som funnits i 10 år eller mer och sedan finns det webbhotell som startats nyligen och har 1-2 anställda. Var tror du risken är störst?

Fjärde steget är att titta på innehållet i webbhotellspaketet. Du kan installera WordPress på ett klick hos alla webbhotell på denna listan, så det är inget problem. Däremot har många begränsningar för hur många installationer du får ha. Ska du bara ha en hemsida eller vill du ha flera hemsidor på ditt webbhotell? Kolla hur många domäner du får ha när du väljer paket.

Du bör också granska lagringsmängden och den tillåtna trafiken som ingår. Tänker du lagra mycket film och bilder kan vissa paket vara för små. Samma sak om du har många besökare på din webbsida, då kan den tillåtna trafiken vara för låg. Har du en ”tung” hemsida, till exempel en webbshop som är tyngre att ladda kan det krävas ett mer kraftfullt paket. Varje paket har ett maximalt antal samtidiga databaskopplingar och en viss mängd PHP-minne för att exekvera din hemsida. Jag skulle säga att planerar du att ha mer än 1000 besökare om dagen eller ha mycket film/bilder eller webbshop så fundera på att köpa ett större paket.

Nu har du fått lite hjälp på vägen. Men viktigast av allt är testa, testa och testa! Nästan alla webbhotell har nöjdkundgaranti. Så du kan lämna om du inte är nöjd. Men du, oroa dig inte. Alla webbhotell har tusentals kunder som likt du har en webbplats baserad på WordPress. Så för 99 % kommer det att fungera utmärkt oavsett vilken leverantör av webbhotell som du väljer och oavsett vilket webbhotellspaket du väljer.

Bästa alternativet

WordPress är däremot ett publiceringsverktyg som du kan använda för att göra snygga webbsidor och bloggar. WordPress installeras på webbhotellets servrar och genom din webbläsare kan du logga in på din WordPress och skapa innehåll som sedan sparas på servrarna och därigenom är tillgänglig för alla världens internetanvändare.

Starta en hemsida med WordPress

När du har skaffat ett webbhotell och köpt en domän är du klar för att sätta igång med din WordPress-installation. Det går oftast på ett par minuter och kräver bara att du startar installationen. När WordPress är installerat på ditt webbhotell kan du börja skapa din egen hemsida.

Med WordPress kan du enkelt skapa en snygg design och lägga till funktioner som du behöver. Designen i WordPress ändrar du genom att använda färdigdesignade mallar så kallade teman. Funktioner på sin sajt kan du lägga till med hjälp av plugins. Det finns tusentals teman och plugins att välja mellan.

Viktigaste av allt är kanske innehållet du själv skapar. Med WordPress är det superenkelt att publicera hemsidor eller blogginlägg. Det är enkelt att lägga till bilder och att moderera kommentarer från dina besökare.

Du kommer igång fortare än du kan tro. Bara du själv tar första steget att välja ett webbhotell för WordPress.

Allmänt om Webbhotell för WordPress

WordPress började först som ett bloggnätverk som blev väldigt populärt. Vidare så har WordPress utvecklats till en plattform för alla typer av hemsidor. Idag kan du sälja saker på nätet, ha din företagssida eller en enkel blogg – allting med WordPress. Du kan som sagt skapa bloggar, webbshoppar, statiska hemsidor och snygga sajter med denna välutvecklade plattform. Över 70 miljoner sajter är nu skapade med WordPress!

Företag och WordPress

Vissa företag väljer att använda WordPress för delar av sin hemsida medans andra totalt integrerar den i sin sida. Hur du än väljer att göra så har WordPress både möjligheterna och musklerna till att tillgodose ditt behov i dagsläget. Du kan skapa enkla och minimala sajter med WordPress eller så väljer du fullstora webbsidor även som företagare. Denna fina plattform kan verkligen leva upp till alla behov numera.

Webbhotell WordPress

WordPress teman

En stor fördel med att använda WordPress är att du kan använda färdiggjorda teman och lätt få igång en hemsida utan att kunna särskilt mycket programmering eller design. Det finns i dagsläget en mängd hemsidor som erbjuder dig gratis teman och har du lite kunskap är det väldigt lätt att ladda hem ett tema och installera det. Du klickar ner ett tema till din sajt och sedan startar du igång det lika enkelt. Man arbetar som i ett utbyggt Word dokument med WordPress om man enkelt skall förklara det.

Plugin för WordPress

Det finns en hel uppsjö med bra plugins för WordPress. Med dessa plugin kan du modifiera din sajt i stort sett som du vill. Det fina är att många av dessa plugin är helt gratis och utvecklas av vanligt folk runt om i världen. Du laddar in ett av de plugins som du vill använda dig av och sedan kan du skapa extra och nya funktioner för din sajt. Man kan tex skapa:

 • Optin för nyhetsbrev
 • Kalendrar
 • Bildspel
 • Webbshop
 • Videovisning
 • Timers
 • Produktvisning
 • Chattfunktioner
 • Medlemssidor

Ja det finns otaliga funktioner och fördelar med att använda sig av WordPress. Du kommer att bli nöjd! Det är ett som är säkert. Du kan bygga ut din sajt till en fullstor och avancerad hemsida eller så har du en liten nätt blogg. Du väljer själv med all funktion, som finns för WordPress.

Skapa en webbshop

Du kan till och med skapa en hemsida som säljer saker, eller varför inte en helt vanlig blogg där du snyggt kan lägga upp vad du vill? Många webbshoppar drivs idag med hjälp av WordPress och ett plugin som heter WooCommerce. Jag har personligen startat flera webbshoppar med den konfigurationen och jag är inte bra på att programmera utan följer bara de enkla anvisningar som finns tillgängliga.

Skapa en hemsida

Med WordPress kan du skapa enkla och snygga vanliga hemsidor. Alltså det man förr kallade hemsidor. Numera kallas de kanske webbplatser eller sajter, men en traditionell hemsida, som är mer statisk och inte skall uppdateras så ofta går självklart att skapa med WordPress.

Skapa en blogg

Möjligheterna är oändliga och så fort du testat WordPress så kan vi lova dig – då finns det ingen återvändo. Du skriver och redigerar som i ett Word dokument och det går snabbt att läsa sig allt även om du är nybörjare. Du kommer snabbt igång med din nya sajt oavsett om det är en blogg, hemsida eller webbshop! Lycka till och se efter vad webbhotellen här ovan kan erbjuda dig. De har One-click-installer, så du kommer att komma igång snabbt!

Svenska WordPress-webbhotell

Det finns flera bra svenska WordPress-webbhotell, men det är dock viktigt att förstå skillnaden mellan WordPress och ett webbhotell. När du skapar en hemsida måste innehållet på hemsidan finnas förvarat någonstans, så att besökare kan surfa in på hemsidan. Det är där webbhotellet kommer in i bilden. De förvarar din hemsida och ser till att internetbesökare hela tiden har access till den.

templ.io managed wordpress

Templ.io

Oavsett vad du har för mål med din WordPress-hemsida kan det vara värt att överväga Templ som webbhotell. De är ett renodlat WordPress-hotell och har hängiven support som hjälper dig oavsett vad ditt ärende gäller. De finns tillgängliga i stort sett 24/7 och svarar alltid inom några minuter. Ett utmärkt alternativ för dig som inte använder dig av någon webbyrå. Vill du testa Templ kostnadsfritt kan du göra detta, genom att registrera dig via länken ovan. Gratis flytthjälp ingår också, så har du en hemsida sedan tidigare, hjälper Templ dig att flytta över den.

 • Årskostnad från: 3870 kronor
 • Lagringsutrymme: 10 GB
 • Trafik: 10 GB
 • Antal domäner:  1 domän (+89 kr/mån för ytterligare domäner)
 • Support: Telefon och chat
 • One click installer för WordPress: Ja

Miss Hosting webbhotell för WordPress

Miss Hosting

Med Miss Hosting får du ett molnbaserat webbhotell och den mycket enkla cPanel som kontrollpanel. Företaget erbjuder paket som passar både den lilla webbplatsen med WordPress och den riktigt stora webbplatsen. Med Miss Hosting får du en garanterad upptid på 99,9 % och 45 dagars pengar-tillbaka-garanti.

 • Årskostnad från: 108 kronor
 • Lagringsutrymme:  100 GB
 • SSL:  Gratis Let’s Encrypt
 • Trafik:  Obegränsat
 • One click installer för WordPress:  Ja
 • Support: E-post, telefon och chat
 • Trustpilot-betyg: 8,8/10 (29 omdöme)

Inleed webbhotell

Inleed

Inleed erbjuder DirectAdmin som kontrollpanel och på ditt webbhotellskonto kan du lägga till valfritt antal hemsidor och domäner. Perfekt för dig som driver många webbplatser med WordPress! Företaget har generösa öppettider för telefonsupport mellan kl 8 och 21 vardagar och 9 – 21 helger.

 • Årskostnad från: 228 kronor
 • Lagringsutrymme:  2000 MB SSD
 • SSL:  Gratis Let’s Encrypt
 • Trafik:  50 GB
 • One click installer för WordPress:  Ja
 • Support: E-post, telefon och chat
 • Reco-betyg: 5,0/5 (54 omdömen)

Loopia

Loopia

Loopia är en av de äldsta aktörerna på den svenska webbhotellsmarknaden. Deras support får ofta mycket goda omdöme och företaget har 30 dagars öppet köp så är du inte nöjd får du pengarna tillbaka.

 • Årskostnad från: 1 188 kronor
 • Lagringsutrymme:  75 GB
 • SSL:  Gratis Let’s Encrypt (ej i lägsta paketet)
 • Trafik:  750 GB
 • One click installer för WordPress:  Ja
 • Support: E-post, telefon och chat
 • Reco-betyg: 4,1/5 (68 omdömen)

One.com

One.com

One.com har verksamhet över hela världen och även en svensk avdelning. Fördelen med One.com är att du kan få exakt vad du behöver. Företaget erbjuder lösningar för både nybörjare och proffs och du kan när som helst skala upp till en lösning som passar din webbplats.

 • Årskostnad från: 228 kronor
 • Lagringsutrymme:  50 GB
 • SSL:  Ja
 • Trafik:  Obegränsat
 • One click installer för WordPress:  Ja
 • Support: E-post och chat
 • Trustpiloto-betyg: 8/10 (3410 omdömen)

FS Data webbhotell

FS Data

Hos FS Data erbjuds du ett molnbaserat webbhotell med den enkla cPanel som kontrollpanel. Med FS Data får du också 45 dagars pengarna-tillbaka-garanti och 99,9% garanterad upptid.

 • Årskostnad från: 1 014 kronor
 • Lagringsutrymme:  20 GB
 • SSL:  Gratis Let’s Encrypt
 • Trafik:  300 GB
 • One click installer för WordPress:  Ja
 • Support: E-post och telefon
 • Reco-betyg: 4,1/5 (74 omdömen)

Surftown

Surftown

Surftown är ett av de större webbhotellen i Skandinavien med verksamhet både i Sverige och Danmark. Användarna brukar hylla supporten och speciellt chat-funktionen. Detta är ett av de webbhotell med högst betyg från nuvarande kunder.

 • Årskostnad från: 300 kronor
 • Lagringsutrymme:  20 GB
 • SSL:  Gratis Let’s Encrypt
 • Trafik:  30 GB
 • One click installer för WordPress:  Ja
 • Support: E-post, telefon och chat
 • Trustpilot-betyg: 9,6/10 (512 omdömen)

Oderland webbhotell

Oderland

Oderland är en svensk leverantör som är mycket populär bland webbplatsägare som vill ha en pålitlig och stabil leverantör. Oderland som leverantör är känt för snabba servrar och att företaget har bra support. Dessutom erbjuds en bra kontrollpanel – Cpanel.

 • Årskostnad från: 2 004 kronor
 • Lagringsutrymme:  20 GB
 • SSL:  Gratis Let’s Encrypt
 • Trafik:  2 000 GB
 • One click installer för WordPress:  Ja
 • Support: E-post, telefon och chat
 • Reco-betyg: 4,5/5 (78 omdömen)

Egensajt

Egensajt

Egensajt marknadsför sig som ett billigt webbhotell och att de är det bästa webbhotellet för WordPress. Du betalar bara för det du behöver och kan när som helst skala upp till en lösning som passar din webbplats. Här går det verkligen att skräddarsy vilka behov du har genom att med enkla reglage dra upp eller ner utrymme för e-post, diskutrymme, hur mycket trafik du vill ställa in, hur många php processer och flera andra inställningar.

 • Årskostnad från: 348 kronor
 • Lagringsutrymme:  2 GB
 • SSL:  Gratis Let’s Encrypt
 • Trafik:  10 GB
 • One click installer för WordPress:  Ja
 • Support: E-post, telefon och chat
 • Trustpilot-betyg: 4/5 (5 omdömen)

Internationella WordPress-webbhotell

Om du inte vill ha ett svenskt webbhotell, finns det ett handfull företag som specialiserar sig som extra WordPress-vänliga. De kostar oftast något mer, men har då lösningar som helt optimerats för webbplatser i WordPress. De flesta webbhotell som inriktat sig på WordPress erbjuder också funktioner som helst saknas hos svenska webbhotell. Vi tycker givetvis att dessa företag passar på en webbhotellslista.

Kinsta WordPress

Kinsta

Kör du din webbplats med WordPress bör du ta en närmare titt på webbhotellet Kinsta. Deras miljö är anpassad just för webbplatser med WordPress med tanke på både prestanda och säkerhet. Får du problem med din webbplats har supporten experter på WordPress som kan hjälpa dig. Det finns många paket att välja mellan så att du kan hitta något som passar dina behov.

 • Årskostnad från: 360 dollar
 • Lagringsutrymme:  10 GB
 • Trafik:  20 000 besök/månad
 • Antal domäner:  1 domän
 • Support: Formulär och chat
 • One click installer för WordPress:  Okänt

bluehost webbhotell

Bluehost

Bluehost är en av världens största hosting företag. Samtliga lösningar är byggda på open source teknologi och primärt inriktade på molnlösningar. Bluehost WordPress hosting är speciellt framtagen för WordPressajter. Du får en extremt snabb webbplats, dessutom ingår övervakning och automatisk uppdatering av din webbplats plugins och teman.

 • Årskostnad från: 2442 kronor
 • Lagringsutrymme: 30 GB
 • Trafik: 100 miljoner besökare
 • Antal domäner:  1 domän
 • Support: E-post, telefon och chat
 • One click installer för WordPress: Ja

godaddy-hemsida med wordpress

GoDaddy

GoDaddys WordPress plattform har skapats specifikt för optimera WordPress. Belastningsavvägda servrar gör att din sajt laddas mycket snabbt. Priset är dessutom ett av marknadens lägsta för en specifik WordPress-hosting. I priset ingår ett domännamn kostnadsfritt.

 • Årskostnad från: 540 kronor (första året)
 • Lagringsutrymme: 10 GB
 • Trafik: 25000 besökare
 • Antal domäner:  1 domän
 • Support: Telefon
 • One click installer för WordPress: Ja

hostgator

Hostgator

Hostgator erbjuder Managed Hosting för WordPress. Det innebär att de tar ett större ansvar för din WordPress-installation. Deras lösning är skalbar och det ingår CDN över hela världen, vilket gör att din webbplats kommer att laddas extremt snabbt. I lösningen ingår uppdateringar av allt i backend så att du kan fokusera på att skapa nytt material på din webbsida.

 • Årskostnad från: 915 kronor
 • Lagringsutrymme: Anges ej
 • Trafik: 100000 besökare
 • Antal domäner:  1 domän
 • Support: E-post, telefon och chat
 • One click installer för WordPress: Ja

wp-engine

WP Engine

Wp Engine är förmodligen det mest välkända webbhotellet som enbart är inriktat på WordPress. Lösningarna kostar, men du får funktioner som du inte kan få någon annanstans. Du får inbyggda och automatiska caching-tjänster, mycket snabba laddningstider, skydd mot intrång, extra säkerhetskopiering och en testmiljö att testa nya teman innan du använder dem i din produktionsmiljö.

WP Engine har ett mycket gott rykte i branchen och har du råd med det så kan du antagligen inte få en bättre lösning.

 • Årskostnad från: 2990 kronor
 • Lagringsutrymme: 100 GB
 • Trafik: 25000 besökare
 • Antal domäner:  1 domän
 • Support: E-post och chat
 • One click installer för WordPress: Ja

synthesis hosting

Synthesis

Synthesis drivs av Copyblogger Media som även ligger bakom WordPresstemat Genesis. Hela driften är starkt optimerat för WordPress och Genesis i synnerhet. Använder du temat är det mycket lämpligt att ha driften hos Synthesis då du får en rad extra funktioner och specfik support.

 • Årskostnad från: 948 kronor
 • Lagringsutrymme: 20 GB
 • Trafik: 2 TB
 • Antal domäner:  1 domän
 • Support: E-post och chat
 • One click installer för WordPress: Ja

pagely webhosting

Page.ly

Page.ly är ett webbhotell för WordPress som använder sig av det världsledande Amazon Cloud och därför får extremt snabba laddningstider världen över. Kundlistan imponerar, företag som Facebook, Booking.com, Twitter och Disney använder sig av Page.ly. Företaget erbjuder snabba hastigheter, hög upptid, dagliga backups och många säkerhetsfunktioner.

 • Årskostnad från: 5942 kronor
 • Lagringsutrymme: 10 GB disk och 50 GB CDN
 • Trafik: 10 GB
 • Antal domäner:  3 domäner
 • Support: E-post och chat
 • One click installer för WordPress: Ja

 

Har du några åsikter om webbhotellen i listan? Har du några webbhotell du vill rekommendera eller varna för? Dela gärna med dig av dina erfarenheter. Vi rekommenderar endast webbhotell och lösningar vad gäller domäner, virtuella servrar, dedikerade servrar samt hosting som vi själva har erfarenhet av och kan gå i god för. Lycka till med valet av ditt nya webbhotell!