Oderland har funnits sedan 1998 och fick sitt namn från grundaren Jack Oderland. De beskriver sig själva som ett premiumalternativ bland webbhotellen på marknaden. Ett av deras självuttalade mål är att kunna tillhandahålla en webbhotellservice som är helt fri från problem och strul.

Företaget Oderland är baserat i Göteborg. De är ett stort företag och är host åt över 30 000 webbplatser och appar. Med lång erfarenhet i branschen och god historik av att ha stabila servrar är de ett pålitligt val när det kommer till webbhotell.Dyrt men populärt bland kunderna

Support i världsklass

LÄS MER  

185 kr/mån

Miljötänk hos Oderland

Oderland har en uttalad avsikt att försöka minska sitt klimatavtryck genom att hålla nere användandet av produkter som har en stor påverkan på miljön. En del av det arbetet innebär att de virtualiserade hela sin hostingmiljö, de använder sig miljömärkt el till sina datahallar och anstränger sig för att resa klimatsmart med tåg när möjlighet finns. Som tjänstebil använder de Tesla-elbilar, vilka ibland går att skymta på Göteborgs gator.

Oderlands tjänster och erbjudanden

Oderland har många olika tjänster, som passar såväl privatpersoner som företag. De utlovar ett webbhotell som är både snabbt, har ett tillgängligt serviceteam och stabila servrar på hemmaplan med en 99,99% upptid. Om du behöver flytta från ett befintligt webbhotell till Oderland erbjuder de hjälp med den service du behöver för att säkert få över din hemsida till sitt nya hem.

Givetvis kan du söka efter lediga domäner och boka toppdomäner med över 500 olika alternativ av mer och mindre välbekanta alternativ.

Oderland har alternativ som passar bra för företag som håller på, eller räknar med att expandera. Det är nämligen möjligt att på ett flexibelt sätt aktivera det som hos Oderland kallas ”Elastic Scaling”, vilket gör det möjligt att utöka de delar du behöva expandera. På så vis betalar du endast extra för det du faktiskt använder, istället för att köpa ett helt nytt paket.

Oderland har dessutom en tjänst anpassad för webbyråer som behöver hosta flera av sina kunders hemsidor. Genom att använda Oderlands tjänst för detta krävs till exempel inga serverkunskaper, utan du kan fokusera på kunden medan Oderland sköter den tekniska biten.

Omdömen om Oderland

Överlag har Oderland väldigt goda omdömen. Deras kunder är exceptionellt nöjda med den höga servicenivån, och att deras servrar ständigt är i drift utan att krångla. De har många kunder som varit med dem under många år, vilket är ett gott tecken på att deras service håller måttet och att de levererar vad de lovar.

Fakta om Oderland
Hemsida:oderland.se
Adress:Göteborg
Org.no.556680-8746
BolagOderland Webbhotell AB
Alla bolagAlla bolag

Andra webbhotell vi rekommenderar
Bäst webbhotell 2024

Just nu: första året gratis

Enkelt och smidigt att använda

LÄS MER  

0 kr/mån

59 kr/månMolnbaserat webbhotell

24/7 support

LÄS MER  

9 kr/år

99 kr/mån

Frågor och svar om Oderland

Är Oderland bra?

Oderland har övervägande bra omdömen på Trustpilot. Deras nöjda kunder lyfter fram deras användarvänliga verktyg och duktiga support och service.

Har Oderland bra support?

Oderland erbjuder teknisk support finns tillgänglig både på vardagar och helger, över telefon, mail och chatt. Supporten finns tillgänglig på svenska och engelska.

Är Oderland svenskt?

Ja, Oderland är ett svensk webbhotell som är baserat i Göteborg. Fördelar med att välja ett svensk webbhotell är att support och service finns på svenska och att servrarna i de flesta fall står i Sverige.

Är Oderland bra för WordPress?

Ja, Oderland är ett bra webbhotell om man använder WordPress. Oderland erbjuder hosting optimerad för WordPress med snabba laddtider, stabil drift och support som är WordPress-experter.

Vad erbjuder Oderland?

Oderland erbjuder hosting, webbhotell, domäner, site builder och flera andra tjänster. Läs mer om vad Oderland erbjuder på vår sajt.