Den bästa plattformen för att starta en ny blogg är helt klart WordPress! Vi kan prata oss varma för detta fina publiceringsverktyg med alla fina funktioner hur länge som helst och vi skall se om vi kan förmedla de bästa funktionerna och fördelarna med WordPress som blogg här i denna artikel.

Sammanfattning:

Dessa webbhotell har One-click-installer, så du snabbt kan komma igång:
Bäst webbhotell 2024

Just nu: första året gratis

Enkelt och smidigt att använda

LÄS MER  

0 kr/mån

59 kr/månMolnbaserat webbhotell

24/7 support

LÄS MER  

9 kr/år

99 kr/mån


Sveriges största webbhotell

Prisbelönt support

LÄS MER  

39 kr/mån

99 kr/månBra budgetalternativ

Daglig backup och 99,99% upptid

LÄS MER  

20 kr/mån

100 kr/mån

Inleed logo

Billigast premiumtjänst

Redundans – din hemsida finns på servrar i två olika serverhallar

LÄS MER  

99 kr/månDyrt men populärt bland kunderna

Support i världsklass

LÄS MER  

185 kr/månBäst managed WordPress

Byggt för WordPress i Google Cloud

LÄS MER  

134 kr/mån

one.com

Ok alternativ för mindre sajt

Internationellt webbhotell

LÄS MER  

99 kr/mån

Snygg blogg med WordPress

Som vi nämnde här ovan, så är det både enkelt och går snabbt att starta en egen blogg med hjälp av ett webbhotell, en-klicks-installation och en bra domän som passar dig och ditt företag! WordPress gör att det är enkelt även för dig som är nybörjare vad gäller hemsidor och bloggande. Förr var det lite bökigt att komma igång med nya sajter även om du var van, men numera är det så enkelt!

Vi brukar säga att man behöver bara 15 minuter från det att man sätter sig ner och tänker på ett nytt domännamn, tills man har en ny sajt ute på Internet. Då kan du börja skapa en snygg och välfungerande sajt, blogg eller webbshop!

Med hjälp av WordPress kan du skapa snygga sajter inom alla områden numera. Förr vad det enbart ett bloggverktyg, men numera kan du skapa alla former av sajter på nätet med hjälp av WordPress. Vi älskar verkligen detta fantastiska publiceringsverktyg!

WordPress blogg

Många av de som använde och använder WordPress idag har skapat sig en blogg med hjälp av denna enkla och snygga plattform. Den är verkligen perfekt att skapa en ny blogg med och du publicerar snabbt och enkelt dina inlägg på löpande band med hjälp av WordPress.

På insidan av WordPress, så skriver man som i ett Word dokument och sedan publicerar man detta ut på nätet med hjälp av ett par klick. Du lägger snabbt till bilder, textmassa, videos, kalender, ja allt du kan tänka dig via något av alla de fina och smarta plugins som finns tillgängliga för WordPress. WordPress är öppen kod, så det finns otaliga plugins, teman och annat som du kan använda dig av för att snygga upp och göra din blogg till den perfekta sajten för dig och dina behov!

Starta WordPress blogg

WordPress hemsida

Du kan självklart använda din WordPress installation till att skapa en statisk hemsida, som fyller sitt syfte för dig som tex företagare. Många skapar enkla och välfungerande hemsidor med hjälp av WP. Man väljer ett snyggt och passande tema till den nisch eller bransch man arbetar i och sedan sätter man upp en hemsida med mellan 5-10 sidor.

Detta är vanligt bland mindre företag och då passar WordPress perfekt! Antingen gör man det själv eller så tar man hjälp av någon firma som arbetar med WordPress som gör det åt en. Du kan verkligen skapa bra och välfungerande stora och små hemsidor med hjälp av WordPress. Dessa är enkla att uppdatera eller bygga ut vid behov.

WordPress webbshop

När WordPress lanserades var det nästan ett rent bloggverktyg kan man säga men numera kan du som vi visat här i artikeln bygga vilken sajt som helt med detta flexibla och perfekta publiceringsverktyg. Vi har själva byggt ett flertal olika webbshoppar med hjälp av WordPress och man installerar då ett eller ett par olika plugins som skapar en webbshop inne på din sajt.

Det finns ett par riktigt bra plugins för att skapa webbshop och de fungerar nästan på samma sätt. Det skiljer lite vad gäller funktioner och hur pass djupt du kan gå vad gäller detaljer i din webbshop. Många av de webbshoppar du vanligtvis handlar i drivs med hjälp av WordPress.

WordPress SEO

När man skall synas på nätet med sin sajt, så är WordPress ett av de mest sökmotorvänliga publiceringsverktygen helt klart! Google tenderar till att ranka WordPress sajter högt i sin sökmotor och detta gör att du kan synas bättre samt skapa fler affärer via din sajt ifall du är företagare eller driver en webbshop.

Det finns ett par riktigt bra plugins för att skapa riktigt bra sökmotoroptimering inne i WordPress och dessa hjälper dig att fixa så att du syns bra hos tex Google. De guidar dig i inläggen kan man säga, så att du skapar inläggen med så bra SEO som möjligt. Enkelt förklarat.

Allt är enkelt och går snabbt med WordPress tycker vi här på Jämför-Webbhotell.se och det är det perfekta verktyget för att skapa snygga bloggar, webbshoppar och hemsidor! Passa på att skapa dig en ny blogg nu direkt!

Bästa webbhotellen för bloggar med WordPress

När du ska välja webbhotell för din blogg med WordPress vill du ha en pålitlig leverantör och gärna servrar som står i Sverige för att få bäst laddningstider om du riktar dig mot svenska besökare. För att hitta ett webbhotell som passar dina behov är det enkelt att jämföra de olika leverantörerna i vår lista.

Frågor och svar om att starta blogg med WordPress

Hur gör man en blogg i WordPress?

Du börjar med att välja webbhotell (i texten på vår sajt tipsar vi om de bästa webbhotellen för WordPress), efter det registrerar du ett domännamn, installerar WordPress, väljer tema, sen är det bara att börja blogga.

Är WordPress en blogg?

Nej, WordPress är ett publiceringsverktyg. WordPress kan användas för att skapa och publicera bloggar, men även andra typer av hemsidor.

Hur mycket kostar WordPress?

WordPress är helt gratis att ladda ner och använda. De erbjuder även teman och tillägg som är gratis, men om man är ute efter något speciellt kan man behöva betala. Även webbhotell och domän kostar.

Vilket webbhotell är bäst för WordPress?

I tabellen på vår sajt hittar du de webbhotell vi rekommenderar för WordPress. Det är prisvärda webbhotell som har One-click installer av just WordPress.

Vad kostar ett webbhotell för WordPress?

Ett webbhotell för WordPress kan kosta så lite som 9 kronor i månaden om man väljer det billigaste webbhotellet med kampanjpris just nu. I tabellen på vår sajt hittar du de bästa, och billigaste, webbhotellen för WordPress som vi rekommenderar.