Vill du hitta billiga domäner så listar vi de billigaste återförsäljarna av domäner i Sverige. Vi jämför domänregistratorer så att du ska kunna hitta den mest prisvärda domänen. En .SE-domän kostar vanligtvis 90 – 199 kronor per år, men vi har flera aktuella kampanjer som gör att du kan spara pengar första året.

Sammanfattning:

Strato logo


Bäst webbhotell 2024

Kampanj: .se-domän 6 kronor första året

Kampanj: .se-domän & webbhotell 0 kronor första året

LÄS MER  

6 kr/år

90 kr/årMolnbaserat webbhotell

24/7 support

LÄS MER  

9 kr/år

99 kr/mån

loopia logo


Störst på domäner i Sverige

Bra priser

LÄS MER  

9 kr/mån

169 kr

Inleed logo


Flytta .se-domän gratis

Alla servrar i Sverige

LÄS MER  

99 kr/år

one.com

Obegränsat med underdomäner

Köp webbhotell och få gratis domän i 1 år

LÄS MER  

29 kr/år

Billiga domäner hittar du alltid hos oss

Se till att vara uppdaterad med nuvarande kampanjer och REOR med vår lista! Följ också vårt nyhetsflöde för att vara säker på att du inte missar några temporära kampanjer som kommer eller pågår just nu. Hitta ditt domännamn för er hemsida redan idag!

Domännamn är en viktig del i en hemsida eller blogg. Domännamnet kan spegla ditt varumärke och ett starkt och relevant domännamn kan öka din synlighet i sökmotorer som Google. Har du en verksamhet riktad mot Sverige rekommenderar vi i första hand en .se-domän och i andra hand en .nu-domän. Är den en verksamhet som du är rädd om kan du även med fördel registrera domännamnet på flera andra toppdomäner till exempel .com och .net. Har din hemsida en internationell målgrupp är .com-domäner att föredra. Vilken ändelse din domän har kallas TDL (Top-Level-Domain).

Topp-5 billigaste domäner (.se)

Köpa domännamn

Samtliga webbhotell som vi listar i vår jämförelsetjänst förmedlar domännamn. Ska du bara ha ett domännamn rekommenderar vi dig att köpa det via ditt webbhotell. Ska du däremot ha flera domännamn och planerar att köpa och sälja domäner så kan du med fördel välja en register med bra domänhantering.

Hur väljer man sitt domännamn?

Att välja sitt domännamn kan vara svårt men vi ger här en enkel överblick över hur du väljer ditt domännamn bäst. Först och främst är det viktigt att välja ett domännamn som avspeglar den rörelse man vill driva. Ska du lägga upp en hemsida för ett städföretag kan det t ex vara bra att välja ett domännamn med ordet ”städ” i sig, tex eriksstädfirma.se.

Andra tar helt annan väg när de väljer domäner och tar inte alls med ett så kallat sökord i sin domän. Utan de väljer kanske sitt eget namn eller ett snyggt coolt namn som företagsnamn. Det finns stora valmöjligheter när du skall välja domän!

Vilken toppdomän väljer man?

Vidare så är nästa steg att välja vilket land man vill nå ut i. Om du ska bedriva en verksamhet mot Sverige så är det bästa att använda en .SE address och finns inte en sån tillgänglig så är det bästa en .NU. Ska du däremot vända dig internationellt eller mot en annan marknad så är .COM den bästa.

Finns inte .COM tillgängligt så är .NET en väldigt bra domänändelse. Samma logik gäller om du vill nå ut i övriga nordiska länder – då kan du införskaffa en .DK adress eller varför inte en .NO adress? Vill du läsa mer om just .SE domäner så rekommenderar vi att du går in på IIS.se.

Kopa doman

Fördelar med rätt domän

Det finns olika vägar att ta när man skall välja rätt domän. Skall man skaffa en domän för sitt städföretag kan man göra som i exemplet här ovan och använda sig av eriksstädfirma.se eller så väljer man ett helt annat domännamn för sitt företag helt utan att blanda in sökordet ”städ” i sin domän.

Skall man satsa över flera olika branscher, så kan ett domännamn utan sökord i sig vara en bra väg att ta. Man skall hitta ett kort lite fräckt namn, som är lätt att komma ihåg. Ett domännamn med sökord i sig rankar ofta bra på Google, då de fortfarande tenderar att premiera sökord i domäner, men man kan bli begränsad med denna typ av domän.

Köp din domän direkt

Det finns som sagt olika vägar att ta vad gäller domäner, men se till att du köper den domän snabbt som du vill använda dig av. Vänta inte. Det kan absolut straffa sig. Vi här på Jämför-Webbhotell.se har flera gånger gått miste om fina domäner för att vi väntat lite. De bästa domänerna blir ofta köpta snabbt. Många domäner blir även värda stora pengar ifall det är ett bra och gångbart namn. Så passa absolut på ifall du hittar en bra domän!

Sälja domännamn

Att köpa och sälja domännamn är big business och omsätter årligen flera miljarder kronor. Det finns många som köper på sig hundratals domännamn för att spekulera i att kunna sälja några av dem för betydande belopp i framtiden. Ett exempel är business.com som såldes för 3 miljarder kronor.

Webbhotell har ofta kampanjpriser på domännamn. Då kan du passa på att köpa många domännamn. Du kan flytta dina domäner mellan webbhotell med hjälp av en domäntransfer. För de vanligast domäntyperna är det oftast gratis. När du säljer en domän så måste du ändra ägare på domänen. Det gör du genom en domänöverlåtelse. Vissa webbhotell gör en domänöverlåtelse gratis medans andra tar någon hundralapp för besväret. Förfarandet skiljer sig mellan olika webbhotell, men oftast krävs det att du signerar en pappersblankett. Lättast är det hos Loopia som helt digitaliserat domänöverlåtelsen och där du kan signera överlåtelsen med ditt BankID.

Det finns flera marknadsplatser för att sälja domännamn. De mest populära är auktionssajterna Flippa.com och Miss Domain. Svenska domäner säljs ofta via forumet wn.se.

Hur värderar man ett domännamn

Det finns flera saker att tänka på när man värderar ett domännamn. Det med betydande för värdet är vilken toppdomän domännamnet är registrerat på. Ett internationellt domännamn värderas som högst när det är registrerat på toppdomänen .com. För svenska domännamn så betingar domäner på toppdomänerna .se och .nu ett högst värde.

Själva domännamnet betingar också ett värde. Är det kort, enkelt att komma ihåg och görs det många sökningar på namnet på Google? Då brukar värdet snabbt öka. Finns det dessutom redan en massa länkar till domänen och en bra ranking på Google så är folk oftast beredda att betala ännu mer.

För mindre än 500 kronor är det oftast inte värt arbetet att sälja en domän. Oftast blir det någon form av förhandling. Var inte rädd för att begära ett högt pris för att sälja en domän. Var också tydlig med att du förväntar dig att köparen står för eventuella avgifter som en domänöverlåtelse kan medföra.

Köpa billiga domäner

Här på jämför-webbhotell.se jämför vi både webbhotell, domäner, dedikerade servrar och Virtuella servrar. Det finns flera bra domänleverantörer som även har billiga webbhotell och andra former av hostingföretag. Att starta upp en ny WordPress sajt har aldrig varit enklare än nu och du skall såklart göra detta med en billig domän och ett webbhotell till lägsta pris!

Priser för förnyelse av domän

Många leverantörer erbjuder lockpriser av domäner första året för att sedan vara betydligt dyrare när du ska förlänga domänen år 2. Här är några av de mest populära leverantörerna av domännamns priser för förnyelse av domänen efter du har haft den i 12 månader.

Domäner till låga priser

Vi arbetar med att hålla denna sajten uppdaterad vad gäller billiga lösningar och billiga domäner. Det sker varje år en del reor runt ok hos de olika leverantörerna, men dessa är tidsbegränsade så man måste vara på alerten. Sedan finns det ett par leverantörer som arbetar med lite lägre priser än övriga i branschen.

Hur skall man välja rätt domän?

Jag personligen tycker det är riktigt roligt att skaffa nya domäner och brukar kolla många olika namnkombinationer innan jag väljer mina nya domäner. Det kan vara lite svårt att hitta rätt domän för sig och sin WordPress sajt, men det finns ett par riktlinjer man kan använda sig av för att hitta rätt!

Skall du t ex skapa en sajt om telefonskal, så kan ju telefonskal.se vara ett bra domännamn ifall man vill ha sökordet i domänen. Annars kan man sikta på sitt eget namn ifall man skall skapa en blogg eller så väljer man sitt företagsnamn eller en tvist på ett fräckt namn, som man vill använda sig av.

Val av toppdomän

En toppdomän är tex .se eller .nu, som är vanliga att man använder sig av i Sverige för att skapa en sajt. Toppdomän är en viktig sak att tänka på vid val av domännamn. I Sverige fungerar .se, .com, .nu mycket bra. Skall du arbeta i andra länder så får du sikta in dig på det landets toppdomän eller ta annan väg med .com, .net, .org. Utomlands i engelskspråkiga länder tenderar .com att fungera riktigt bra!

Billigast webbhotell

Välja rätt domän

Det finns som sagt en hel del olika vägar att ta när du skall sikta in dig på rätt domän. Många har under flera år använt sig av så kallade sökordsdomäner där man redan i domännamnet siktar in sig på den nisch, produkt eller tjänst man skall marknadsföra.

Det finns flera fördelar med detta och Google premierade länge denna typ av domän. Numera premieras även brands i sökresultaten, så sökordsdomäners betydelse för bra ranking har minskat något mot tidigare. Man kan även tänka på att man relativt enkelt växer ur en sökordsdomän ifall den är ”snäv”. Då är det bättre att satsa på ett domännamn man kan växa i.

Passa på med rätt domän

Ifall du hittar rätt domän för dig, din blogg eller ditt företag, så vänta inte med att registrera den. Det är många gånger som bra domäner går snabbt åt och man kanske aldrig kan köpa just det domännamn man vill ifall alla är tagna. Är din domän ledig, så slå till. Det är mitt tips. Jag har personligen missat en del riktigt fina domäner för att jag väntat.

Frågor och svar om billiga domäner

Vem har billigast domäner?

Vi listar de billigaste webbhotellen med de billigaste domänerna. Hos oss hittar du aktuella erbjudanden och reor i tabellen i texten. Vi rekommenderar bland annat Miss Hosting, Simply.com och Inleed.

Vilken är den bästa domänåterförsäljaren i Sverige?

Vi har listat återförsäljare som vi rekommenderar på den svenska marknaden. De återförsäljare vi rekommenderar erbjuder .se-domäner till ett bra pris.

Vad ska man tänka på när man väljer domännamn?

Välj ett domännamn som är enkelt att komma ihåg, enkelt att stava till och unikt. Om du har svårt att komma på ett domännamn har vi listat de bästa domännamnsgeneratorerna här.

Vilken toppdomän ska man välja?

Har man en hemsida som i huvudsak ska vända sig till personer i Sverige är det bästa valet alltid en .se-domän. Därefter rekommenderar vi .nu och .com. .Net kan även vara ett bra alternativ om de andra toppdomänerna är upptagna.

Hur mycket kostar en domän?

En domän kostar vanligtvis runt 100 till 200 kronor om året. De kan förstås vara både billigare och dyrare. En .se-domän kostar vanligtvis mellan 100 och 150 kronor. De återförsäljare vi rekommenderar för billiga .se-domäner kostar oftast mindre.