Hitta billiga domäner med Jämför-Webbhotell.se! Vi jämför och listar ständigt de billigaste priserna för domäner på nätet via vår uppdaterade lista. Att starta en hemsida börjar med att man hittar ett bra domännamn – och just nu så slåss leverantörerna om att vara störst inom sina områden. Rätt domän är en bra start på ditt Internet äventyr!

Leverantör
Omdöme
Pris
Information
1. Miss Hosting
 Bäst val! 
 Servrar i Stockholm
 Nöjda kunder
10 kr/mån
Mer info
2.  Inleed 
inleed virtuell server
 Bra priser
 Servrar i Falun
 Bra service
19 kr/mån
Mer info
3. Loopia VPS
virtuell server
Stort webbhotell
 Bra kundservice
Sveriges största hostingleverantör
72 kr/mån
Mer info

Billiga domäner hittar du alltid hos oss

Se till att vara uppdaterad med nuvarande kampanjer och REOR med vår lista! Följ också vårt nyhetsflöde för att vara säker på att du inte missar några temporära kampanjer som kommer eller pågår just nu. Hitta ditt domännamn för er hemsida redan idag!

Hur väljer man sitt domännamn?

Att välja sitt domännamn kan vara svårt men vi ger här en enkel överblick över hur du väljer ditt domännamn bäst. Först och främst är det viktigt att välja ett domännamn som avspeglar den rörelse man vill driva. Ska du lägga upp en hemsida för ett städföretag kan det t ex vara bra att välja ett domännamn med ordet ”städ” i sig, tex eriksstädfirma.se.

Andra tar helt annan väg när de väljer domäner och tar inte alls med ett så kallat sökord i sin domän. Utan de väljer kanske sitt eget namn eller ett snyggt coolt namn som företagsnamn. Det finns stora valmöjligheter när du skall välja domän!

Vilken toppdomän väljer man?

Vidare så är nästa steg att välja vilket land man vill nå ut i. Om du ska bedriva en verksamhet mot Sverige så är det bästa att använda en .SE address och finns inte en sån tillgänglig så är det bästa en .NU. Ska du däremot vända dig internationellt eller mot en annan marknad så är .COM den bästa.

Finns inte .COM tillgängligt så är .NET en väldigt bra domänändelse. Samma logik gäller om du vill nå ut i övriga nordiska länder – då kan du införskaffa en .DK adress eller varför inte en .NO adress? Vill du läsa mer om just .SE domäner så rekommenderar vi att du går in på IIS.se.

Kopa doman

Fördelar med rätt domän

Det finns olika vägar att ta när man skall välja rätt domän. Skall man skaffa en domän för sitt städföretag kan man göra som i exemplet här ovan och använda sig av eriksstädfirma.se eller så väljer man ett helt annat domännamn för sitt företag helt utan att blanda in sökordet ”städ” i sin domän.

Skall man satsa över flera olika branscher, så kan ett domännamn utan sökord i sig vara en bra väg att ta. Man skall hitta ett kort lite fräckt namn, som är lätt att komma ihåg. Ett domännamn med sökord i sig rankar ofta bra på Google, då de fortfarande tenderar att premiera sökord i domäner, men man kan bli begränsad med denna typ av domän.

Köp din domän direkt

Det finns som sagt olika vägar att ta vad gäller domäner, men se till att du köper den domän snabbt som du vill använda dig av. Vänta inte. Det kan absolut straffa sig. Vi här på Jämför-Webbhotell.se har flera gånger gått miste om fina domäner för att vi väntat lite. De bästa domänerna blir ofta köpta snabbt. Många domäner blir även värda stora pengar ifall det är ett bra och gångbart namn. Så passa absolut på ifall du hittar en bra domän!