EgenSajt är ett svenskt webbhotell som varit verksamt sedan 2007. De erbjuder webbhotellslösningar för privatpersoner samt små och stora företag. En sak som sticker ut med EgenSajt, är att de har en egen plattform som de tagit fram och utvecklat, med ”open source”, alltså öppen källkod. De har fokuserat på att göra sin plattform så effektiv och användarvänlig som möjligt, med en prisvärd service som är stadig och pålitlig. EgenSajt kan stoltsera med att vara det enda svenska webbhotell som kan erbjuda: ”Apache 2.4 event, i samband med PHP-FPM, Varnish, Memcached och Redis”, vilket är teknisk information kring hur deras servrar fungerar.


Intuitiv kontrollpanel

Öppetköp i 30 dagar

LÄS MER  

18 kr/mån

En annan viktig del i vad som får EgenSajt att sticka ut, är att de använder sig av resursanpassade avtal när du använder deras tjänster. Det innebär i praktiken att du bara behöver betala för precis de resurser du faktiskt använder. Det är vanligt att man köper paket som går utöver vad som faktiskt behövs, så denna lösning är smart i det avseendet.

EgenSajts tjänster

Hos EgenSajt kan du, precis som hos de flesta webbhotell, enkelt och smidigt köpa domännamn som du sedan styr via kontrollpanelen på plattformen.

Det viktigaste är förstås webbhotellet, där de erbjuder hotell med många användbara tjänster, till exempel:

Utöver sin webbhotellservice, erbjuder EgenSajt även en tjänst som webbyrå. Denna tjänst riktar sig till dig som behöver hjälp med att få upp en väldesignad och funktionell hemsida. Hemsidorna är i första hand utformade i WordPress.

Omdömen om EgenSajt

EgenSajt har överlag ett väldigt gott rykte bland svenska webbutvecklare och deras webbhotell har många positiva omdömen från kunder genom åren. Framförallt tycker deras kunder att de är ett välfungerande och prisvärt webbhotell, samt att de har en bra och lättillgänglig support som många uppskattar.

Betalningsmodellen passar inte nödvändigtvis alla, eftersom den är lite annorlunda strukturerad än de flesta paketlösningar som brukar förekomma. Därför är det bra att ha lite kunskap om till exempel hur mycket data din hemsida kommer att kräva, hur mycket utrymme och så vidare, för att kunna avgöra om EgenSajt är det bästa valet för dig.

Fakta om EgenSajt
Hemsida:egensajt.se
Adress:Hisings Backa
Org.no.556878-7773
BolagEgenSajt Hosting AB
Alla bolagAlla bolag

Andra webbhotell vi rekommenderar
Bäst webbhotell 2024

Just nu: första året gratis

Enkelt och smidigt att använda

LÄS MER  

0 kr/mån

59 kr/månMolnbaserat webbhotell

24/7 support

LÄS MER  

9 kr/år

99 kr/mån

Frågor och svar om EgenSajt

Är EgenSajt bra?

EgenSajt har goda omdömen både hos Reco och Trustpilot. Deras kunder lyfter fram bra och kunnig support, lättanvänt gränssnitt och bra priser.

Vad kostar webbhotell hos EgenSajt?

EgenSajt erbjuder webbhotell från 39 kronor i månaden. Då ingår obegränsat med domäner och upp till 50 webbsidor, samt råd och hjälp vid installation och felsökningar.

Är EgenSajt bra för WordPress?

Ja, EgenSajt har webbkonton som är optimerade och resursanpassade för WordPress. De erbjuder one-click installerare för WordPress och deras support är mycket kunniga inom just WordPress.

Har EgenSajt någon uppsägningstid?

Nej, EgenSajt har ingen uppsägningstid på sina tjänster. Du kan själv avsluta dina tjänster via kontrollpanelen. Kom ihåg att du har kvar tjänsten till nästa betalperiod.

Vilken kontrollpanel använder EgenSajt?

EgenSajt har utvecklat en egen kontrollpanel som de använder. Via EgenSajts kontrollpanel kan man enkelt administrera sina tjänster, som domäner, e-post, kalender, webbkonton med mera.