När du väljer webbhotell, dedikerad server, VPS eller skall köpa domän, så vill du ju betala så lite som möjligt och samtidigt få bra service och prestanda! Här i denna artikel skall vi titta på vilka webbhotell som är riktigt billiga och kanske även hitta det billigaste webbhotellet med bra kvalitet! Läs mer här nedan:

Webbhotell
Betyg
Pris
Erbjudande
1. Miss Hosting Webbhotell
10 kr/mån
29 kr
Till Erbjudande
2. Loopia Webbhotell
72 kr/mån
84 kr
Till Erbjudande
3. One Webbhotell
20 kr/mån
Till Erbjudande
4. FS Data Webbhotell
149 kr/mån
Till Erbjudande
5. Surftown Webbhotell
25 kr/mån
Till Erbjudande
6. Inleed Webbhotell
19 kr/mån
Till Erbjudande
7. Webbdo Webbhotell
9 kr/mån
49 kr
Till Erbjudande
10. Seven Star Webbhotell
49 kr/mån
129 kr
Till Erbjudande

Välja billigt och bra webbhotell

När det kommer till att välja bra och billigt webbhotell är det inte speciellt svårt idag i Sverige att välja rätt faktiskt! Det finns ett par alternativ som både ligger billigt i pris och levererar en bra lösning för dig och dina webbsidor. Man skall inte stirra sig blind på priset så klart men man kan absolut hitta ett billigt webbhotell som klarar av de saker man vill få ut av ett bra webbhotell.

Priserna har sjunkit

De senaste åren har faktiskt priserna på de bästa webbhotellen gått ner och detta beror på att konkurrensen är relativt hård i Sverige vad gäller hosting lösningar. Det är ett par aktörer som fajtas om kunderna lite extra hårt och dessa sänkte sina priser för ett par år sedan. De billigaste webbhotellen har läsningar från ca 10:- per månad och uppåt för att hosta din webbplats. Det är egentligen galet billigt, men så ser det ut idag! Bra för dig som är kund!

Krav på billigt webbhotell

Vad kan man då förvänta sig av ett billigt webbhotell? De aktörer vi arbetar med är de bästa webbhotellen i landet och vi vill inte tulla på varken prestanda eller lösningar när vi väljer ut de vi samarbetar med. Vi vill att du som kund skall få en bra lösning till det bästa priset! Så vilka krav skall du ställa på ditt nya webbhotell? Vi visar några saker som absolut behöver finnas med på din kravspec på nytt webbhotell:

 • Bra bandbredd
 • Högt säkerhetstänk
 • Backuper
 • E-postadresser
 • Hög tillgänglighet
 • Bra support
 • Enkel installation
 • Lätt att uppgradera eller nedgradera ditt konto
 • Prisvärt
 • Enkel kontrollpanel
 • SSL certifikat
 • Snabba laddtider

Detta är saker som absolut skall finnas och fungera väl även när du väljer ett billigt webbhotell. De webbhotell vi visar i listan här ovan har alla dessa funktioner och tjänster för dig som kund. Webbhotell i Sverige är relativt enkla och har alla de funktioner som man kan önska sig. Vissa webbhotell som har lite högre pris har en del extrafunktioner, men även de med lågt pris har numera ett brett tjänsteutbud trots den låga kostnaden.

Snabb laddtid och bandbredder

Att din hemsida laddar snabbt är idag en riktigt viktig faktor både vad gäller dina besökare och för Google. Ingen vill vänta flera sekunder för att en webbsida skall börja synas. Inte heller Google premierar längre långsamma sajter i sin sökmotor. Allt skall gå snabbt och enkelt!

Vad gäller bandbredden hos ditt webbhotell, så vill du ju ha så stor bandbredd som möjligt för dina pengar. Har du får snålt med bandbredd och det kommer många besökare samtidigt till din sajt, så kanske servern går ner eller så stängs sajten ner en kort period. Har du en affärskritisk hemsida vill du absolut inte att den skall ligga nere på grund av för snålt med bandbredd.

Billigast webbhotell

Säkerhet och backup

Bara för att du skaffar ett nytt webbhotell med lågt pris vill man ju inte tulla på varken säkerheten eller backup av de filer man har på webbhotellet. Säkerheten är mycket viktigare än man tänker från början. det är inte förrän efter att man drabbats av virus, som man tänker fullt ut på säkerheten runt webbhotellet, domänerna man har och de sajter man driver brukar vi säga.

Kolla säkerheten innan du väljer billigast webbhotell. Som vi nämner här ovan så arbetar vi endast med säkra och trygga webbhotell. Backuper är även dessa riktigt viktiga att man gör regelbundet. Händer det något med din sajt eller dina filer, så vill du absolut kunna få upp din sajt igen så snabbt det bara går. Då är backuper en viktig del i detta. Vi rekommenderar att man tar backup minst varje månad, kanske en gång per vecka eller allra helst varje dag.

Du får själv fundera på hur viktiga dina sajter och filer är, så vet du hur ofta du skall ta backup. Vissa webbhotell tar regelbundet egna backuper, så ifall det sker något så kan de hjälpa dig med att starta igång sajten från senaste backupen.

Uppgradera konto och support

Du kanske kommer att behöva uppgradera ditt webbhotellskonto framöver av olika orsaker och då är det såklart bäst att ditt webbhotell kan göra det snabbt och enkelt. Du skall även ha ett webbhotell med bra service och support. Det kan som sagt uppstå saker eller så vill du helt enkelt veta mer eller fråga något specifikt och då vill du ju såklart att servicen skall vara hög och att den support som finns på ditt webbhotell skall klara av att svara korrekt på dina frågor så snabbt de kan. Webbhotellen i listan här ovan har alla bra service och tillförlitlig support.

Skaffa nytt webbhotell

Nu vet du mer om vad du skall förvänta dig av ett billigt webbhotell och du kan tryggt skaffa nytt webbhotell från listan här ovan i artikeln. Vi samarbetar endast med bra och tillförlitliga leverantörer av dedikerade serverar, webbhotell, Virtuella servrar och domäner. Tryggt och säkert! Lycka till med att skaffa billigast webbhotell!