För dig som har tagit steget att driva en mer krävande hemsida så är en virtuell server, en VPS, något du bör kolla på. Virtuella Servrar erbjuds av vissa företag och det går i praktiken ut på att man delar på dedikerade servrar för att få en mer stabilare lagring än med ett vanligt webbhotell. Man får stabilitet, flexibilitet och hög säkerhet! Läs mer:

Inleed logo


Bäst VPS 2024

Backup 2 gånger per dag

Telefontid 09 – 21

LÄS MER  

229 kr/mån

Strato logo


Kraftfulla servrar

Välj mellan Linux och Windows

LÄS MER  

70 kr/mån

loopia logo


Prisbelönt support

Sveriges största hostingleverantör

LÄS MER  

280 kr/mån

miss hosting logo


24/7 Support

Hög prestanda

Köp till IP adresser

LÄS MER  

159 kr/mån

136 kr

Vi jämför och bedömer Sveriges ledande leverantörer av virtuella servrar. Det är väldigt enkelt att välja en virtuell server som passar dina behov med hjälp av vår lista. En virtuell server är ett prisvärt alternativ till ett webbhotell och det naturliga steget när du växt ur ditt webbhotell men fortfarande inte har behov av en helt egen dedikerad server.

Vad är en VPS, virtuell server?

En virtuell server (även kallad VPS, Virtual Private Server eller VDS) är som ett webbhotell på steroider. Följaktligen gör detta också att kostnaden går upp, men bedriver man en hemsida som drar in pengar på ett eller annat sätt är detta en väldigt liten kostnad.

Numera finns det dock riktigt bra leverantörer av VPS och Miss Hosting ligger helt klart i det lägre prisläget! Kolla in dem när du vill skaffa dig en stabil och säker VPS till marknadens just nu bästa priser! Du kan klicka dig vidare i listan här ovan för att läsa mer om deras och de andra leverantörernas erbjudande!

Högre säkerhet med VPS

Vad som också är värt att poängtera är att en virtuell server är betydligt säkrare än vanliga webbhotell där du oftast får en väldigt ojämn erfarenhet av din lagring. Oftast finns det också bättre säkerhet och kontroll på virtuella servrar då företagen vet att dessa servrar kräver en högre nivå av säkerhet.

Du kan även bestycka din virtuella server med flera program, filer och egna applikationer som inte alls går att göra med ett vanligt webbhotell, där du endast kan hosta dina egna sajter. Med en VPS får du en helt annan säkerhet för dig, ditt företag och dina filer.

Hur börjar jag med en Virtuell Server?

Eftersom att Virtuella Servar är mer dynamiska än dedikerade servrar så ser priserna lite annorlunda ut. Du betalar nämligen bara för det du behöver (alltså betalar du mer eller mindre beroende på hur mycket utrymme du vill använda). Detta är en perfekt mellanlösning för dig som är ute efter att ta ditt företag till nästa steg.

Behöver du ytterligare stabilitet och utrymme är dedikerad server något för dig. För att få mer info om erbjudanden just nu så tryck på läs mer under den virtuella servern som du tycker passar dig. Vi önskar dig lycka till och vet att din lagring kommer vara säkrare och stabilare i framtiden! Läs mer om dedikerad server här!

Virtuell server VPS

Fördelar Virtuell server

Det finns en hel del fördelar med en VPS ifall du jämför med ett vanligt webbhotell. En virtuell server är en modern hostingstjänst som ger dig stor flexibilitet, skalbarhet, säkerhet och framför allt hög hastighet. En virtuell server är en metod för att dela upp (partitionera) en fysisk server i flera virtuella servrar. En virtuell server kan köra ett annat operativsystem än värddatorn och den virtuella servern går även att starta om utan att den fysiska servern startas om.
Priset på en virtuell server har minskat kraftigt de senare åren. Det gör det möjligt även för mindre företag och privatpersoner att köpa en virtuell server. En virtuell server är något dyrare än ett vanligt webbhotell men man får mycket mer för pengarna. Den prestanda du få i form av CPU, RAM och hårddiskutrymme gör det till en prisvärd tjänst.

Fördelar du får med en VPS:

VPS-tjänster

Företagens tjänster för virtuella servrar är snarlika men har lite olika namn. De olika webbhotellen kallar det för Virtuell server, Virtual Private Server (VPS), Virtual Dedicated Server och Cloud VPS. I princip är det samma tjänster, men däremot har alla olika storlekar på sina VPS paket. Gemensamt för samtliga leverantörer är att du betalar en fast månadsavgift. Det innebär att du slipper oväntade kostnader och att du har god kostnadskontroll.
VPS finns både med Linux och Windows som operativsystem. Saknar du kunskaperna för att administrera en VPS finns det även Managed VPS där leverantören gör det åt dig.

Så kommer du igång med en Virtuell private server

Nu har du sett en del av alla de fördelar du får med en VPS, virtuell server. Vill du kunna lagra andra filer på ett säkert sätt, så är en VPS en bra väg att ta. Håller du på att växa ur ditt webbhotell, då är VPS nästa steg så att säga. Bättre pris än en dedikerad server.

Du får en helt annan säkerhet med en VPS. Passa på att kolla in de erbjudanden som vi visar här ovan i listan! En Virtuell server är en bra investering för dig och ditt företag.

Vi rekommenderar en VPS för dig som vill ha en stabilare lösning än ett webbhotell och samtidigt vill komma billigare undan än en dedikerad server. Har du god teknisk kunskap finns det ingen anledning att inte välja en virtuell server.

Virtuell server med WordPress

Vanligtvis jämför vi webbhotell, men vi jämför även Sveriges största leverantörer av virtuella servrar. En virtuell server är ett betydligt kraftfullare alternativ än ett webbhotell och det passar utmärkt för WordPress. Du kan ha flera WordPress installationer på en virtuell server och dina sajter kommer att laddas blixtsnabbt. Så vad är en virtuell server och vem passar en virtuell server för?

Vad är en virtuell server?

En virtuell server är steget efter webbhotellet. När du har behov av en snabbare och säkrare lösning. Kanske du har en viktigt webbplats som är affärskritisk och drar in pengar? Då kan en virtuell server vara ett bra alternativ.

Vad är då en VPS, virtuell server? Jo, en virtuell server är egentligen vara en vanlig fysisk server som har blivit uppdelat i många mindre delar så kallade virtuella servrar. En virtuell server är helt isolerade från de andra virtuella servrarna och du kan själv välja om du kör Windows eller Linux som operativsystem.

VPS – en bättre lösning

Du kan när som helst starta om din virtuella server utan att det påverkar alla de andra virtuella servrarna eller värdmaskinen. Det gör den mycket praktisk och att du aldrig behöver ta hänsyn till andra. Till skillnad mot webbhotell där man ofta delar på resurser får man helt dedikerade resurser. CPU, RAM och hårddiskutrymme bara för dig och det ger en fantastisk prestanda och mycket kraft för pengarna. För tunga WordPressajter med många plugins är det helt perfekt!

VPS är en bra lösning

En virtuell server passar såväl för ett mindre företag som för en privatperson med höga krav. Driftleverantörerna väljer att kalla sina tjänster lite olika. Virtual Private Server, VPS, Cloud VPS och Virtual Dedicated Server är några av tjänstenamnen. I princip är innehållet snarlikt. Det finns olika paket med olika mängd resurser i. Du kan själv välja att dimensionera din maskin och du kan oftast enkelt skala upp och ner till mindre/mer kraftfulla lösningar.

Fördelar virtuell server

Vi skall se här nedan på några av de fördelar man får med en VPS. Det är en uppgraderad produkt om du jämför med ett normalt webbhotell.

Som du ser så är fördelarna många när du väljer en virtuell server. Du kommer behöva lite mer kunskaper än vid användandet av ett webbhotell, men fördelarna är många.

Prisvärt med virtuell server

Till skillnad mot molnlösningar och dedikerade servrar är detta en prisvärd lösning där du har koll på kostnaderna i förväg. Du vet alltid vad du kommer att betala i förväg. Naturligtvis ställer en VPS högre krav på teknisk kompetens än ett webbhotell. Samtidigt är det inte jättesvårt att sköta en VPS och du kan alltid välja Managed VPS där leverantören sköter servern åt dig.

Ett steg upp med VPS

En Virtuell Server är lätt att rekommendera för dig som behöver något bättre än ett webbhotell, men samtidigt inte har råd eller behov av en helt egen dedikerad server. Det går utmärkt att köra WordPress på en virtuell server och din webbsajt i WordPress kommer att ladda blixtsnabbt. Skaffa virtuell server till dig och dina sajter!

Bästa leverantörer av VPS

När du ska välja en virtuell server som passar dina behov är det enkelt att jämföra de olika leverantörerna och tjänsterna med vår lista. Här berättar vi lite mer om varje leverantör av VPS och vad du får med deras tjänster.

Frågor och svar om VPS, virtuell server

Vad är en VPS?

En VPS, eller virtuell private server, är en privat server som ger dig som kund serveråtkomst och resurser som du inte delar med andra kunder. Du har alltså ensam tillgång till en del av en fysik server.

Vilka är fördelarna med att ha en VPS?

En VPS ger din hemsida högre säkerhet, bra stabilitet, stor bandbredd och bra tillgänglighet. En VPS är i de flesta fall billigare än en dedikerad server. läs mer om VPS och dess fördelar på vår sida.

Kan jag ha en VPS med WordPress?

Ja, det går bra att ha en VPS och använda WordPress. en VPS är en kraftfullare variant av ett webbhotell och fungerar därför bra för WordPress, särskilt om man har en sötare sajt som behöver mycket resurser.

Vad kostar en VPS?

På vår sida hittar du de VPS-värdtjänster vi rekommenderar. Billigast på listan är Go Daddy med cirka 590 kronor i månaden, dyrare alternativ är Loopia med priser från cirka 4 200 kronor i månaden.

Vilket webbhotell har bäst VPS?

Vi har listat de bästa webbhotellen som även erbjuder VPS. På vår sida hittar du information, priser och länkar till de bästa VPS-tjänsterna.