Bäst webbhotell 2024

Just nu: första året gratis

Enkelt och smidigt att använda

LÄS MER  

0 kr/mån

59 kr/mån

Strato är en välkänd webbhotelleverantör från Tyskland som erbjuder sina tjänster till kunder i hela världen. Med över 20 års erfarenhet av att leverera högkvalitativa webbhotellslösningar till både privatpersoner och företag har Strato etablerat sig som en pålitlig och innovativ partner.

Strato har också en stark miljöprofil. De använder enbart förnybara energikällor för att driva sina datacenter och företaget har också implementerat en mängd åtgärder för att minska sin klimatpåverkan.

Strato vann utmärkelsen Årets Bästa Webbhotell 2024

Bäst webbhotell 2024
Bäst webbhotell för WordPress 2024

Strato har utnämnts till Bäst webbhotell 2024 och Bäst webbhotell för WordPress 2024 av Jämför-webbhotell.se, efter en omfattande utvärdering av 22 leverantörer inom branschen. Denna utmärkelse baseras på en rigorös granskning av faktorer som prisvärdhet, paketinnehåll, funktioner, supportkvalitet, och kundomdömen under perioden 22-30 januari 2024. Vi gillar verkligen Stratos förmåga att erbjuda ett brett utbud av tjänster, kombinerat med deras användarvänlighet och effektiv kundtjänst. Utmärkelsen speglar Stratos engagemang för att leverera högkvalitativ hosting och deras position som ledande inom svensk hostingmarknad.

Stratos tjänster

En av Stratos största styrkor är deras breda utbud av tjänster och webbhotellpaket som passar alla typer av kunder. Oavsett om du behöver en enkel webbplats för din lilla verksamhet eller en kraftfull och skalbar lösning för ditt stora företag, har Strato ett paket som passar dina behov.

Företaget erbjuder förutom webbhotell även domännamn, e-post och molnlagring. När du vill skapa en hemsida eller webbshop finns det särskilt framtagna verktyg och du kan även välja WordPress.

Fyra webbhotellspaket

Strato har fyra olika webbhotellspaket att välja mellan. För den mindre hemsidan eller bloggen finns paketet Starter. Behöver du mer utrymme, fler databaser eller fler e-postkonton än vad som ryms i det minsta paketet finns även Basic, Advanced och Pro.

Enkelt att skapa en hemsida

En annan viktig fördel med Strato är deras användarvänliga plattform som gör det enkelt för kunder att skapa och hantera sina webbplatser. Genom att använda den intuitiva drag-and-drop-editorn kan kunder enkelt skapa professionella webbplatser utan att behöva någon teknisk kunskap. Dessutom erbjuder Strato en mängd olika mallar, tillägg och funktioner som kan anpassas efter kundens behov.

Hög säkerhet

Strato har också gjort säkerhet till en hög prioritet, vilket är en viktig faktor när det gäller webbhotell. Genom att använda avancerad teknik för att skydda sina servrar och nätverk. Deras servrar är utrustade med den senaste tekniken och erbjuder högsta möjliga prestanda för kundernas webbplatser.

Stratos övriga tjänster

Strato erbjuder en rad olika tjänster för dig som har en webbplats online. De erbjuder bland annat över webbhotell specifikt för WordPress-webbplatser, möjlighet att enkelt skapa webbshop, en användarvänlig sitebuilder, domäner, e-posttjänst och molnlagring.

WordPress

Webbhotellspaketen för WordPress är speciellt framtagna för att smidigt och enkelt kunna driva webbplatser skapade med detta publiceringsverktyg. Du skapar snabbt och lätt en ny hemsida med ett klick och kan också få en testmiljö med en 1-klicksinstallation. Paketen är snarlika deras vanliga webbhotellspaket med en del skillnader vad gäller webbutrymme, antal databaser och specifika funktioner för WordPress.

Webbshop

Strato webbshop är ett verktyg som låter dig skapa din egen webbutik utan förkunskaper. Det är en mobilanpassad plattform som ger en smidig upplevelse för kunderna. Dessutom finns det flera betalningsalternativ, inklusive Klarna, kreditkort och PayPal, så kunderna kan välja det som passar dem bäst.

Det är enkelt att anpassa din webbshop efter din företagsprofil genom att välja en av de designmallar som Strato erbjuder. Du kan också enkelt lägga till produkter genom att ladda upp bilder och lägga till text med bara några få klick.

En stor fördel är möjligheten att marknadsföra din webbshop på sociala medier och andra kommersiella webbplatser för att öka försäljningen. Plattformen ger också möjlighet att ansluta produkter till Amazon och integrera dem på webbplatser för prisjämförelser.

Sitebuilder

Stratos Sitebuilder ingår i samtliga webbhotellspaket. Den är mycket användarvänlig och du skapar lätt en hemsida utan några förkunskaper. I verktyget finns mer än 130 färdiga designmallar. Du ändrar design genom en smidig drag-and-drop-funktion genom att dra och släppa olika designelement, precis där de ska visas.

När du har valt en mall kan du enkelt lägga till innehåll som text, bilder och widgets med bland annat kontaktformulär, tidsbokning, kartor och vägbeskrivning med mera. Här finns också möjlighet för bildgallerier och att ansluta din webbplats till sociala medier. När du är klar med din webbplats publicerar du den snabbt och enkelt.

Molnlagring

Strato erbjuder också molnlagring där du kan säkra dina filer på det europeiska molnet med HiDrive. Har företaget ett helt team finns HiDrive Business för säkert teamarbete online och med HiDrive Share som är en kostnadsfri fildelningstjänst kan du enkelt dela filer med andra.

Kundtjänst och hjälp

En annan av Stratos styrkor är deras fokus på kundservice och teknisk support. De erbjuder sina kunder en omfattande support genom telefon och e-post dygnet runt, sju dagar i veckan. Dessutom finns det en mängd olika guider och självhjälpsverktyg tillgängliga på deras webbplats för att hjälpa kunderna att lösa problem på egen hand.

SupportStrato
Telefon:08 – 580 975 40, vardagar 09 till 17
E-post:Dygnet runt
Kontaktformulär:Ja, via hemsidan

Kundernas omdöme

Kundernas omdöme om Strato är positiva. Webbhotellet får toppbetyg 5 av 5 möjliga av hela 61% av 5 163 omdömen. Det är väldigt få som har lämnat någon recension trots att så många har lämnat ett betyg. Så varför det är så många kunder som är nöjda framgår för tillfället inte.

På recensionssidan Trustpilot har Strato betyget 3,7/5.

Fördelar och nackdelar

Fördelar

  • Brett utbud av tjänster
  • Användarvänlig sitebuilder
  • FAQ och hjälpsidor
  • Nöjda kunder enligt Trustpilot
  • Bra priser
  • Stort fokus på kundservice och teknisk support

Nackdelar

  • Chattsupport hade varit önskvärt

Omdöme om Strato

Strato är ett pålitligt och användarvänligt webbhotell som erbjuder en mängd olika webbhotellstjänster för kunder i hela världen. Med deras starka fokus på kundservice och teknisk support, avancerade tekniska plattform och miljömedvetenhet, är Strato ett utmärkt val för alla som behöver webbhotellstjänster.

Fakta om Strato
Hemsida:strato.se
Adress:Berlin, Tyskland
BolagStrato AG

Frågor och svar om Strato

Är Strato bra?

Strato har ett bra betyg med 3,7 av 5 möjliga på Trustpilot. De har många nöjda kunder och hela 61 procent av alla 5 163 omdömen är betyget 5/5.

Hur mycket kostar webbhotell hos Strato?

Hos Strato går det att beställa webbhotell för bara 10 kronor i månaden det första året. Därefter kostar det endast 79 kr per månad så de har mycket konkurrenskraftiga priser.

Har Strato bra support?

De har lagt stort fokus på att erbjuda kundservice och teknisk support. Supporten kan kontaktas över telefon på vardagar och e-post dygnet runt.

Är Strato bra för WordPress?

Ja, Strato erbjuder webbhotellspaket speciellt anpassat för WordPress. Där ingår one-click installation av WordPress, backup varje natt och obegränsad trafik.

Vad erbjuder Strato?

De erbjuder flera olika tjänster med bland annat webbhotell, WordPress-webbhotell, möjlighet att enkelt skapa webbshop, sitebuilder, domäner, e-posttjänst och molnlagring.

Har Strato .se?

Ja, Strato erbjuder .se som toppdomän. En domän ingår alltid i samtliga webbhotellspaket.

Är Strato prisvärt?

Ja, Strato är ett mycket prisvärt webbhotell med paket till låga priser. Det går också enkelt att hitta ett alternativ som passar, oavsett om du driver en liten hemsida eller en större webbplats som kräver mycket prestanda.

Har Strato sitebuilder?

Ja, Strato har en sitebuilder som ingår i alla deras webbhotellspaket. Den gör det enkelt att skapa en hemsida med en smidig drag-and-drop-funktion.