DreamHost är ett USA-baserat företag för webbhosting som har funnits med i 25 år som värd för mer än 1,5 miljoner webbplatser världen över. Företaget har erbjudit hosting för WordPress sedan starten och har därmed lång erfarenhet och gott om experter. DreamHost är en tjänsteleverantör som vill hjälpa sina kunder att äga sin digitala närvaro med friheten att välja hur innehållet ska delas i en öppen webbplattform.Support dygnet runt

Anlita proffs för design, utveckling

LÄS MER  

1,99 USD/mån

Hostingpaket hos DreamHost

DreamHost erbjuder flera olika lösningar för hosting för att passa olika behov. Det finns hosting för WordPress, shared, VPS, dedikerad och cloud. Här finns prisklasser som passar alla med exempelvis WordPress-Hosting eller shared från 1,99 USD per månad. Vill man ha en VPS kostar det från 10 USD i månaden och för ordentlig prestanda med dedikerad server börjar priserna på 149 USD/månad.

WordPress hosting

Vill man komma i gång snabbt med WordPress som är förkonfigurerad och få sin webbplats optimerad för prestanda och snabbhet erbjuder DreamHost ett specifikt paket för detta. Dessa paket är också rekommenderade av WordPress.org. Här får man som kund kraftfulla funktioner samt gratis SSL, automatiserade backuper och en lättanvänd kontrollpanel.

Det finns tre olika planer att välja mellan där den lägsta Basic ger en prisvärd miljö för en webbplats med WordPress. Den passar nybörjare som inte har så stora krav på prestanda och ger 30 GB SSD-lagring. Nästa nivå DreamPress är på 60 GB och ger möjlighet till fler funktioner och den största på 60 GB är VPS för WordPress.

Shared

Med DreamHost shared hosting får man också en snabb SSD-lagring samt gratis SSL, en gratis domän och e-postvärd. Planerna är indelade på starter för en webbplats med 50 GB lagring och unlimited för obegränsade webbplatser och obegränsat med lagring. Båda planerna ger dessutom en färdiginstallerad WordPress samt har ingen gräns för mängden trafik.

VPS

Virtuella privata servrar med prestanda, säkerhet, uppdateringar och ultrasnabba SSD är något som också erbjuds hos DreamHost. Kunderna får en lättanvänd kontrollpanel och kan enkelt expandera RAM och lagring. Det finns hela fyra planer att välja mellan från Basic med 30 GB SSD och 1 GB RAM till Enterprise med 240 GB och 8 GB RAM. På samtliga planer kan man ha obegränsad trafik och fritt antal webbplatser. Med sin VPS kan man också skapa underkonton för att hantera kundkonton som återförsäljare.

Dedikerad värd

Vill man ha riktigt snabba webbservrar med kraftig prestanda kan en dedikerad värd vara intressant. Här får man också 100% upptidsgaranti och mycket säkerhet med övervakning 24/7. Det finns två planer där den lägsta ger 4 kärnor med Intel Xeon 4-Core 8-tråd, 4 GB RAM och 1 TB hårddisk. Den större planen från man en Intel Xeon 12-kärnig 24-tråd, 16 GB RAM och 2 TB hårddisk.

Cloud

Genom att välja en cloud-hosting får man blixtsnabba servrar och ett riktigt snabbt nätverk som drivs av öppna API:er genom OpenStack. En lösning som är enkel att växa med och det går mindre än 30 sekunder att starta en molnserver. Kunderna får full root-åtkomst och kan själv designa sin server efter behov med basen i Linux, BSD eller MS Windows.

Support hos DreamHost

DreamHost erbjuder support 24/7, alla dagar på året, genom livechatt, e-post och sociala medier. Utöver det finns en gedigen kunskapsbank och ett forum på företagets webbplats.

Det finns till och med en akademi där du pedagogiskt lär dig allt från att bygga din webbplats till hur du ska få trafik och optimera för större framgång.

Något annat unikt är att det finns Pro Services där du kan anlita en expert för konsultation och genomförande av design som logotyp, webbsajt eller marknadsföring, webbutveckling och mycket annat som kan vara användbart när man driver en webbplats.

Fördelar med DreamHost

DreamHost erbjuder många bra hosting-lösningar där alla kan hitta något som passar ens behov. Det går att nå supporten dygnet runt alla dagar om året och mycket kan man lösa själv genom en stor kunskapsbank och ett forum. En stor fördel är också den utbildning som finns online för hur man bygger sin sajt och får den framgångsrik. Extra plus är också att det går att anlita proffs för att ta hjälp med design, utveckling och annat som vidareutvecklar företaget online.

Andra liknande företag är Webbdo, 7Star och FS Data.

Fakta om DreamHost
Hemsida:dreamhost.com
Adress:PMB #257, 417 Associated Road, Brea, CA 9282, USA
BolagDream Network LLC/ DreamHost, LLC

Andra webbhotell vi rekommenderar
Bäst webbhotell 2024

Just nu: första året gratis

Enkelt och smidigt att använda

LÄS MER  

0 kr/mån

59 kr/månMolnbaserat webbhotell

24/7 support

LÄS MER  

9 kr/år

99 kr/mån

Frågor och svar om DreamHost

Är DreamHost bra?

Tittar man på omdömen som finns på Trustpilot så är DreamHost riktigt bra med högt betyg. Kunderna lyfter bland annat fram att leverantören är snabba på att svara och verkligen gör allt för att lösa eventuella problem, även de tuffare.

Är DreamHost gratis?

Nej, DreamHost har inga paket för gratis hosting. Deras billigaste lösning med webbhotell kostar 1,99 USD i månaden.

Har DreamHost bra support?

Ja, DreamHost erbjuder kunnig support över livechatt, mail eller sociala medier och är tillgängliga alla dagar under alla tider. De har även kunskapsbank, forum och guider för bygge av webbplats och optimering för framgång online.

Är DreamHost bra för WordPress?

Ja, DreamHost erbjuder bra WordPress-hosting som är speciellt utformade prestandamässigt och funktionsmässigt efter vad en WordPress-sajt behöver.

Vad kostar det att hosta en WordPress-sida på DreamHost?

DreamHosts WordPress-hosting kostar från 1,99 USD per månad. Då ingår utrymme för 1 förinstallerad WordPress-hemsida, SSL-certifikat, obegränsat med trafik och support 24/7.