Beebyte är ett webbhostingföretag med över 30 års erfarenhet inom IT, moln och hostingindustrin. Företaget består av ett helt gäng med personer som brinner för teknik, smarta lösningar och som gärna hittar nya lösningar att introducera på marknaden. Företaget har sin bas i Karlstad men levererar sina hostingtjänster även i Europa.Svenskt webbhotell

Plesk kontrollpanel

LÄS MER  

119 kr/mån

Hostingpaket hos Beebyte

Beebyte erbjuder tre olika lösningar för hosting åt sina kunder med webbhotell, VPS och PaaS. Webbhotellen har olika lösningar för Windows, WordPress och Linux där de två senare har varsitt standardpaket för 119 kr i månaden och paket med High-Performance för 329 kr per månad. VPS-lösningarna finns också det i två nivåer med en generell för de allra flesta tjänster och en nivå för med krävande applikationer. Priset blir skräddarsytt efter vilket prestandabehov som finns. Med tjänsten PaaS betalar man bara för det man faktiskt använder då plattformen är skalbar utifrån behov av resurser.

Webbhotell

Med Beebyte får man prisvärda webbhotellslösningar med smarta funktioner som staging och kloning av WordPress-sidor. Här får man också gratis SSL och integrerad övervakning. Vid val av denna lösning kan man välja mellan webbhotell för Windows, WordPress eller Linux.

Paketen för WordPress och Linux är i sin tur indelade i standard webbhotell och High-Performance. Många kunder upplever en tydlig förbättring av laddtider redan i standardpaketet vid flytt från andra webbhotell. Har man behov av mer prestanda kan alternativet High-Performance vara intressant för mer krävande webbplatser. Standardpaketen innehåller 50 GB SSD lagring där det minsta paketet kan användas för 5 webbplatser och det mer prestandakrävande för 2 webbplatser.

VPS

En VPS, virtuell privat server är också något som Beebyte erbjuder. Företaget har en gedigen erfarenhet på nästan 20 års erfarenhet av affärskritisk drift och hosting. Här kan kunder även få hjälp med sitt företags hela infrastruktur. Det finns två paket att välja mellan där det minsta passar de flesta typer av tjänster medan det större är för mer krävande applikationer. Priset skräddarsys efter hur många cores och hur mycket RAM man har behov av.

Varje VPS server är åtkomlig via en konsol där kunderna själva kan justera servern för att möta aktuella prestandabehov. Bara lägg till mer diskutrymme, CPU eller minne, ändra brandväggsregler, sätt upp och klona VPS servrar, skapa och återläsa backuper utifrån vad som behöver fixas.

PaaS

PaaS, Platform as a Service, ger en skalbar och tillgänglig plattform som enkelt kan anpassas per applikation. Med hjälp av olika Cloudlets går det att styra hur många resurser som behövs. Varje Cloudlet motsvarar 400Mz CPU-kraft och 128 MB RAM. Det här är kostnadseffektivt då man inte betalar för mer än man behöver.

Support hos Beebyte

Beebyte erbjuder support både via telefon, mail eller ett onlineformulär under vardagar mellan klockan 8-17 med en timmes lunchstängt. Supportärendena svaras normalt inom en timme. Det går också att teckna olika supportpaket om man har VPS och dedikerad server hos Beebyte. I en kunskapsbank har hostingleverantören också samlat alla de vanligaste frågorna för enkel självhjälp.

Fördelar med Beebyte

Beebyte har ett bra utbud av olika hosting-paket med bra prestanda och som enkelt kan anpassas efter egna behov. De erbjuder paket med webbhotell inriktade på WordPress, Windows och Linux samt VPS och PaaS. Deras kontrollpanel är baserad på Plesk som gör det enkelt att hantera domäner, hemsidor, epost och andra resurser.

Andra liknande företag är StableHost, Miss Hosting och Inleed.

Fakta om Beebyte
Hemsida:beebyte.se
Adress:Box 2076, 650 02 Karlstad
Org.no.559052-8062
Bolagbeebyte AB

Andra webbhotell vi rekommenderar
Bäst webbhotell 2024

Just nu: första året gratis

Enkelt och smidigt att använda

LÄS MER  

0 kr/mån

59 kr/månMolnbaserat webbhotell

24/7 support

LÄS MER  

9 kr/år

99 kr/mån

Frågor och svar om Beebyte

Är Beebyte bra?

Det finns inga svenska omdömen men om man tittar på betyget på Website Planet så har Beebyte fått höga betyg. Där lyfter man fram att det är prisvärda tjänster och bra support som löser problem snabbt.

Är Beebyte gratis?

Nej, Beebyte har inga paket för gratis hosting. Deras billigaste lösning med webbhotell kostar 119 kr i månaden.

Har Beebyte bra support?

Ja, Beebyte erbjuder kunnig support över telefon, mail eller formulär. Dock kommer man bara i kontakt med dem under vardagar under vanlig arbetstid. De har även hjälpsidor med de vanligaste frågorna så att man enkelt kan lösa många problem på egen hand.

Är Beebyte bra för WordPress?

Ja, Beebyte erbjuder WordPress-hosting med snabba svarstider och många bra funktioner för att smidigt arbeta med sina WordPress-sajter. Man fixar enkelt med både staging, testmiljö och säkerhet via kontrollpanelen Plesk.

Vad kostar det att hosta en WordPress-sida på Beebyte?

Beebytes WordPress-hosting kostar från 119 kronor per månad. Då ingår utrymme för 5 hemsidor, 50 GB SSD-lagring, SSL-certifikat och support under öppettider.