Ballou är numera en del av Miss Hosting.

Ballou var ett webbhotell som intog marknaden tidigt. De startade sin verksamhet redan 1997 och var, enligt sig själva, den ledande leverantören av hybridmolnlösningar i Sverige, med inriktning på serverdrift. Deras datahallar var belägna här i Sverige och de hade sin huvudsakliga bas i Karlskrona.

miss hosting logotyp

Molnbaserat webbhotell

24/7 support

LÄS MER  

9 kr/år

99 kr/mån

Ballous utbud av tjänster

Hos Ballou kunde du enkelt söka efter, och registrera lediga domäner. Du kunde givetvis även flytta befintliga domäner till dem och du fick den hjälp du behövde för att komma igång.

När det gällde webbhotell hade de flera färdiga paket som var lämpade efter olika storlekar på hemsidor. De hade alternativ som passade mycket bra för både privatpersoner, småföretag, samt större företag. Ju större paket du valde, desto mer fick du av till exempel:

I alla paket ingick massor av användbara produkter och tjänster, alltifrån support, e-postkonto, virusskydd, diverse applikationer och till och med en sitebuilder.

Omdömen om Ballou

Ballou var inte det mest välkända webbhotellet på den svenska marknaden och det fanns inte jättemånga recensioner om dem på nätet. Bland de omdömen vi hittade tycktes kunderna vara delade i två läger: antingen älskade man, eller så hatade man, detta webbhotell.

Det är dock svårt att få en rättvis bedömning av en tjänst utifrån några enstaka recensioner. Om något har strulat blir den negativa inställningen till företagen tydlig, medan de flesta nöjda kunderna inte har så mycket att delge.

Varför ska man välja Ballou?

Om du utöver ett webbhotell också var intresserad av olika former av molntjänster så var Ballou ett mycket intressant alternativ. De hade lång erfarenhet inom detta och hade flera sorters molntjänster att erbjuda.

De hade samarbeten med välkända molnföretag såsom Microsoft Azure, men har även en egen infrastruktur för molnet som de kallade Biscloud.

Tack vare Ballous långa erfarenhet och breda kunskaper inom denna typ av tjänster kunde de också erbjuda mycket support inom detta område. Om du var redo att börja förflytta delar av verksamheten ut på molnet kunde Ballou webbhotell vara mycket bra alternativ.

Supporten hos Ballou var välfungerande och de återkom snabbt när du hade ett ärende. För företag med särskilt stora behov av support fanns dessutom möjlighet till ett särskilt avtal för tillgång till servicejour dygnet runt, alla dagar i veckan.

Sammanfattning

Allt som allt var Ballou ett välfungerande webbhotell med många intressanta extratjänster tillgängliga. De låg bra till i prisnivå och var ett väldigt bra alternativ för såväl privata som företagskunder.

Fakta om Ballou
Hemsida:ballouwebbhotell.se
Adress:Karlskrona
Org.no.556520-1984
BolagBALLOU Internet Services AB
Alla bolagAlla bolag

Andra webbhotell vi rekommenderar

Strato


Bäst webbhotell 2024

Just nu: första året gratis

Enkelt och smidigt att använda

LÄS MER  

0 kr/mån

59 kr/mån
miss hosting logotyp

Molnbaserat webbhotell

24/7 support

LÄS MER  

9 kr/år

99 kr/mån

Frågor och svar om Ballou Webbhotell

Finns webbhotellet Ballou?

Nej, Ballou är numera en del av Miss Hosting. Läs vår recension av Miss Hosting här.

Är Ballou Webbhotell bra?

Enligt omdömen på Trustpilot var Ballou ett överlag bra webbhotell. Omdömena lyfte särskilt fram att supporten var bra, snabb och kunnig och att driftsäkerheten på webbhotellet var bra.

Vad erbjuder Ballou Webbhotell?

Ballou erbjöd fyra olika paket för webbhotell i olika storlekar, domänregistrering och tillhörande tjänster.

Hur fungerar support hos Ballou Webbhotell?

Du kunde kontakta Ballous support via telefon och mail. Supporten över telefon var öppen på vardagar mellan 09:00 och 16:30, supporten över mail var öppen alla dagar mellan 08 och 00.

Vad ingår när man köper webbhotell hos Ballou?

Domännamn, e-post, backup, site builder, databas, utrymme, applikationer, skydd, trafik och support ingick i alla paket Ballou erbjöd. Det fanns fyra olika paket, från Lilla, för den minsta hemsidan, upp till Ultimate, för den stora hemsidan.

Har Ballou .se?

Ja, Ballou Webbhotell erbjöd den svenska toppdomänen .se. Hos Ballou kunde du registrera din .se-domän. De hade även toppdomän från bland annat .com, .nu, .eu och .xyz.