Cliche har gått samman med One.com. Det innebär att du inte längre kan beställa webbhotell från Cliche. Du kan istället välja att beställa från One.com eller titta vilka andra webbhotell vi rekommenderar för din webbsida.

Cliche är ett danskt webbhotell med serverhallar i Danmark som satsar hårt i Sverige. De har lokalt kontor i Sverige och erbjuder support på svenska. Webbhotellet ligger dock i serverhallen i Danmark. Cliche har vuxit kraftigt och en stor del av framgången neror på att de automatiserar nästan allt och har servertekniker som bor i närheten av serverhallen.

Billigt webbhotell

Är priset det viktigaste och du vill ha ett billigt webbhotell så kan Cliche vara ett bra alternativ. Deras billigaste webbhotell är prisvärt, men har du höga krav och kräver hög prestandar så har man inget bra alternativ. Du får också endast koppla en domän och en MySQL-databas till ditt konto vilket innebär att du endast kan ha en hemsida på ditt konto.

Cliche menar att de har en av marknadens bästa kundsupport. Det är möjligt, men de är inte tillgängliga mer än fem timmar varje vardag. De lovar dock att alltid återkomma inom 24 timmar om du mailar.

Webbhotellspaket

Cliche har fem olika paket av webbhotell. Ju mer du betalar desto mer lagringsutrymme får du. Antalet e-postadresser som ingår ökar också med de dyrare paketen. Det minsta paketet kostar bara 1 kronor i månaden – så nära ett gratis webbhotell du kan komma. Å andra sidan stödjer det minska paketet inte PHP och MySQL varför du bara kan köra hemsidor i HTML och inte WordPress och andra moderna CMS-system.

Oavsett vilket paket du köper så ingår fri trafik, övervakning, spamfiltrering och support. Du kan köpa till domännamn till riktigt bra priser.

Omdöme Cliche

Vi kan rekommendera Cliche till dig som är extremt prismedveten. Det är viktigt att förstå att detta är ett budget webbhotell – med allt vad det innebär. Vill du ha större flexibilitet och fler tjänster rekommenderar vi ett större webbhotell som FS Data eller Loopia.