Crystone  är ett svenskt webbhotell som funnits i över tjugo år. De har längre varit ett av Sveriges största webbhotell och man har över 700 000 hemsidor på sina servrar. Crystone fokuserar framför allt på små och medelstora bolag. Till exempel har man Tele2, Logica, ÅF, Swedbank och SEB som kunder.


Svenskt webbhotell

Bra för företag

LÄS MER  

371,25 kr/mån

Crystone i Sverige

Crystone har kontor i Stockholm, Miami och Manchester. Tjänsterna man erbjuder består av webbhotell, domännam, Virtuella servrar (VPS), dedikerade servrar, co-location och SEO-hosting. Du kan dessutom sätta upp ett eget webbhotell i Crystones infrastruktur med deras återförsäljarkonto.

För privatmarknaden har Crystone satsat på konkurrenskraftiga webbhotell-paket med support dygnet runt. För så lite pengar som ett par tior i månaden kan du få ett webbhotell som räcker mer än väl för ett populär blogg eller hemsida.

Tjänster

Vad innebär de olika tjänsterna Crystone erbjuder?

Crystones webbhotell består av att du får tillgång till en gemensam lagringsutrymme där du kan installera hemsidor, bloggar eller andra applikationer. Det är enkelt att komma igång och installera och skulle du behöva hjälp så ingår det kundsupport.

Crystone virtuell server är en kraftfullare lösning än ett webbhotell. Du får en dedikerad del av en delad miljö. Det passar bra för dig som vill ha flera hemsidor eller kanske har extremt många besökare.

En dedikerad server är precis som det låter  – en hel server som bara du använder. Det är en dyr lösning, men också extremt kraftfull och snabbladdat. Istället för att du har servern hemma ser Crystone till att sköta allt så att du kan fokusera på att bygga webbapplikationer och hemsidor.

Co-location innebär att du äger hårdvaran själv men förvarar den i Crystones datahallar. Det är oftast praktiskt då man kan ta del av den säkerhetsutrustning som finns där till exempel back-up strömförsörjning och avancerade brandsläckningssystem.

SEO-hosting är en slags hosting för att få ökad synlighet i Google sökresultat. Har du många hemsidor kan du skapa en egen länknätverk mellan dessa och tack vare det få högre positioner i Google sökresultat. För att inte Google ska upptäcka att det är du som ligger bakom alla hemsidor kan du använda SEO-hosting där varje hemsida du har får ett unikt IP-nummer, vilket i Googles ögon då ser ut som om det är olika personer/företag som ligger bakom hemsidorna. Inte helt OK sätt att göra enligt Google, men ett mycket vanligt förfarande bland de som är duktiga inom sökmotoroptimering.

Omdöme Crystone

Crystone är ett bra webbhotell för företag med speciella behov. Vill du bara ha ett webbhotell med traditionella tjänster finns det flera andra bättre alternativ än Crystone exempelvis Loopia. Behöver du en personlig kontakt på ditt webbhotell och specialtjänster som SEO-hosting så kan det vara ett bra alternativ för dig.

Fakta om Crystone
Hemsida:crystone.se
Adress:Västerås
Org.no.559145-1876
Bolag:Loopia Group AB
Alla bolag:Alla bolag

Andra webbhotell vi rekommenderar

Strato


Bäst webbhotell 2024

Just nu: första året gratis

Enkelt och smidigt att använda

LÄS MER  

0 kr/mån

59 kr/mån
miss hosting logotyp

Molnbaserat webbhotell

24/7 support

LÄS MER  

9 kr/år

99 kr/mån

Frågor och svar om Crystone

Är Crystone bra?

Crystone har medelbra betyg på Reco.se. Deras nöjda kunder lyfter fram bra och duktig support och rimliga priser. Deras mindre nöjda kunder lyfter fram driftproblem och dålig återkoppling från supporten.

Vad erbjuder Crystone?

Crystone erbjuder paket för webbhotell och domänpaket. Deras webbhotell-paket kommer i flera storlekar så att man enkelt kan anpassa efter den sajt man vill hosta.

Är Crystone bra för WordPress?

Ja, Crystone har anpassad hosting för WordPress med 1-click installer. Välj det webbhotell-paket som passar din WordPress-sajt och kom snabbt igång med din hemsida.

Har Crystone bra support?

Crystone är ett svensk företag med kundtjänst på svenska. Man kan kontakta Crystone över telefon eller mail. Crystones kundtjänst finns tillgänglig alla dagar i veckan, både för befintliga kunder och möjliga nya kunder.

Vad kostar webbhotell hos Crystone?

Crystones minsta webbhotell-paket kostar 371,25 kronor för tre månader. I paketet ingår 250 GB utrymme, 5000 GB trafik och obegränsat antal e-postkonton.