Go Daddy är ett hostingföretag som har sitt högkvarter i Scottsdale, Arizona i USA. Företaget bildades 1997 av Bob Parsons och är idag ett av världens största företag när det kommer till domäner och hosting. Go Daddy har omkring 19 miljoner kunder över hela världen, och företaget står för mer än 78 miljoner registrerade domännamn. 

Hostingpaket hos Go daddy

Go Daddy erbjuder domänregistrering, e-postprogram, webbplatsverktyg och hosting. 

När det kommer till hosting har de en rad olika möjligheter att välja på. De erbjuder hosting för webbhotell, hosting för WordPress, webbhotell för företag, VPS hosting och dedikerade servrar. 

Hosting för webbhotell

Det Go Daddy kallar hosting för webbhotell är vad många andra aktörer kallar shared hosting. Man köper helt enkelt utrymme i en server som samtidigt används av hundratals andra hemsidor. Deras pekat kostar från 24,99 kronor i månaden för det minsta till 132,99 kronor i månaden för det största. Det här priset gäller endast under det första året, sen höjs priset till nästan det dubbla. 

I alla paket ingår DDoS-skydd och säkerhetsövervakning dygnet runt, 1-klick-installation, en lättanvänd och flexibel kontrollpanel och obegränsat med bandbredd. Med det minsta paketet får man en webbplats, men om man väljer någon av de större blir antalet obegränsat. Samma sak gäller lagringsutrymmet, med det minsta paketet får man 100 GB, men i de övriga paketen är lagringen obegränsad. 

Hosting för WordPress

Hosting för WordPress innebär att WordPress redan finns installerat och klart i ditt hostingpaket. Din hemsida säkerhetskopieras automatiskt varje natt och WordPress uppdateras pågående till den nyaste och säkraste versionen. Plattformen är optimerad för WordPress vilket gör att din hemsida fungerar snabbt och säkert. 

Go Daddy erbjuder fria olika paket för WordPress: Bas, Deluxe, Komplett och E-handel. Det minsta paketet kostar 24,99 kronor i månaden och det största 157,99 kronor i månaden. I alla paket ingår en webbplats, och lagringsutrymmet varierar från 30 GB, i Bas, till obegränsat, i Komplett och E-handel. Under första året ingår gratis e-post och gratis domännamn. 

Om man behöver mer än en webbplats erbjuder Go Daddy Pro-planer, som kostar från 225,99 kronor i månaden. 

VPS hosting

VPS, Virtual Private Server, hosting innebär att man får tillgång till en del av en server som ingen annan har tillgång till. Den här formen av hosting är perfekt om man själv vill ha kontroll över sin del av servern. Go Daddy erbjuder självhanterade, eller managed, VPS hosting som gör att man får fullständig root-åtkomst. 

De erbjuder paket med Standard-RAM eller Mycket RAM. Paketen kostar från 48,99 kronor i månaden till 927,99 kronor i månaden. Man kan välja mellan en processor med 1 kärna upp till 8, och mellan 20 och 400 GB SSD-lagring. 

Dedikerade servrar

För de som vill ha den absolut bästa prestandan erbjuder Go Daddy dedikerade servrar. Servrarna kan anpassas och konfigureras efter egna önskemål och paketen kostar från 1229,99 kronor i månaden. I alla paket ingår obegränsad trafik, DDoS-skydd och expertsupport. 

Support

Som kund hos Go Daddy har man tillgång till telefonsupport på engelska hela dygnet, alla dagar i veckan. De har även en hjälp-sida med guider och information.