Hexabyte är ett lite mindre hostingföretag med sina rötter i norra Sverige. De har ett stort fokus på IT-säkerhet, kvalitativa tjänster, miljötänk och långa och hållbara samarbeten med såväl kunder som andra partners. De är kanske inte den största aktören på marknaden idag, men de har stora ambitioner om att bli det självklara valet för den som söker hosting i norra Sverige. Deras servrar och datalagring ligger i Norrland och de erbjuder sina tjänster med 100 % förnybar energi.

Hexagon erbjuder webbhotell, VPS och dedikerad server. Företaget har varit aktivt sen 2016, men har gått under namnet Hexabyte sen 2023. I början erbjöds främst webbhotell, men under 2024 lades även VPS och dedikerad server till i utbudet.

I den här recensionen kommer vi att göra en djupdykning i Hexabyte och vad de erbjuder.

Hexabyte logotyp


Norrländskt webbhotell

Webbhotell, VPS & dedierad server

LÄS MER  

115 kr/mån

Produkter och tjänster

Hos Hexabyte kan man skaffa hosting och serverlösningar. Tjänsterna är till stor del anpassningsbara efter det egna behovet och det finns ett relativt stort utbud av olika paketlösningar att välja på. 

Webbhotell

Hexabyte erbjuder fyra färdiga webbhotellpaket: Webbhotell Start, Webbhotell Standard, Webbhotell Premium och Återförsäljare

Dessa paket kommer med helhetslösningar för den som vill skapa sin egen hemsida. Efter man har valt sitt paket har man möjlighet att registrera en ny domän, flytta en domän man har hos ett annat webbhotell eller använda en befintlig domän. Toppdomäner som erbjuder är bland annat de populära .se, .com, .nu och .org. 

Webbhotellen kommer med Plesk kontrollpanel, en lättanvänd kontrollpanel som passar såväl nybörjare som mer avancerade användare. Alla paket har dessutom SSD-hårddiskar, 1 click installer för wordPress och pålitlig antivirus. Managed WordPress kan köpas till som tilläggstjänst.

StartStandardPremiumÅterförsäljare
5 GB SSD-lagring10 GB SSD-lagring50 GB SSD-lagring100 GB SSD-lagring
512 MB PHP-minne2048 MB PHP-minne4096 MB PHP-minne8 GB PHP-minne
5 st PHP-processer10 st PHP-processer20 st PHP-processer100 st PHP-processer

VPS

VPS, virtual private server, är en version på en privat server – men i en virtuell servermiljö. Utrymmet delas alltså med andra, vilket gör lösningen mer kostnadseffektiv än till exempel en dedikerad server, men för användaren upplevs det som en privat server. 

Hos Hexabyte kan man köpa fyra olika versioner på VPS: VPS 1, VPS 2, VPS 3 och VPS Egen konfiguration. Med Egen konfiguration kan man anpassa servern efter de egna behoven och önskemålen. 

Alla VPS kommer med SSD-lagring, DDoS-skydd och egna IP-adresser. Servrarna drivs av lokal norrländsk el som är 100 % förnybar. 

VPS hos Hexabyte

Dedikerad server

Dedikerad server finns i två olika varianter hos Hexagon: R330 E3-12200 och den mer avancerade R640 Gold 6148. Man kan hyra en eller flera servrar för att få full kontroll över utrymmet och hårdvaran. 

Kundtjänst och hjälp

Hexabyte erbjuder en stor kunskapsbank med guider och svar på många frågor man kan tänkas ha när man köper hosting eller servertjänster. Räcker inte hjälpen som finns i kunskapsbanken så kan man såklart även kontakta Hexabyte. Kundtjänst finns tillgänglig över telefon, e-post och man kan skapa ett supportärende via kundportalen. 

Kundernas omdöme

Hexabyte är nykomlingar på den bredare hostingmarknaden. Företaget har ännu inga recensioner på till exempel Trustpilot eller Reco. Från lokala kunder i norra Sverige har Hexabyte fått fina omdömen som lyfter fram servicen, tjänsternas kvalitet och den personliga touchen. 

Fördelar och nackdelar

Fördelar

  • Lokal hosting i norra Sverige
  • Datacenter i servrar i Sverige
  • Tilläggstjänster som Managed WordPress, webbutveckling, Google SEO och hastighetsoptimering
  • Enkel kontrollpanel med Plesk
  • Bra utbud på webbhotell, VPS och dedikerad server
  • Personlig touch

Nackdelar

  • Managed WordPress erbjuds endast som tilläggstjänst 

Vårt omdöme av Hexabyte

Hexabyte är en spännande och växande leverantör på den svenska hostingmarknaden. De har ett bra utbud på tjänster både inom webbhotell och server (VPS och dedikerad server). Tjänsterna är anpassningsbara och det finns möjlighet att lägga till en rad olika tilläggstjänster för att skräddarsy ytterligare. Förutom webbhotell och hostingtjänster erbjuder de webbutveckling som tilläggstjänst. Hos Hexabyte har man alltså möjlighet att köpa en hemsida som man får hjälp med från första steget till sista.

Fakta om Hexabyte
Hemsida:hexabyte.se
Adress:Umeå
Org.no.559084-3966
BolagHexabyte AB
Alla bolagAlla bolag

Andra webbhotell vi rekommenderar
Bäst webbhotell 2024

Just nu: första året gratis

Enkelt och smidigt att använda

LÄS MER  

0 kr/mån

59 kr/månMolnbaserat webbhotell

24/7 support

LÄS MER  

9 kr/år

99 kr/mån

Frågor och svar om Hexabyte

Vad erbjuder Hexabyte?

Hexabyte erbjuder webbhotell, VPS och dedikerad server. De har även en rad tilläggstjänster som Managed WordPress, Google SEO och webbutveckling. Hos Hexabyte kan man skaffa allt man behöver för sin hemsida. 

Är Hexabyte bra för WordPress?

Ja, Hexabyte har hostingtjänster som är väl anpassade för WordPress. De erbjuder 1-clikkc installer för WordPress och man har möjlighet att lägga till Managed WordPress som tilläggstjänst.

Kan man köpa domän hos Hexabyte?

Ja, när du beställer webbhotell kan du även registrera en domän till din nya hemsida. Om du redan har en domän kan du väja att flytta den till Hexabyte.

Vilken kontrollpanel har Hexabyte?

Hexabyte erbjuder Plesk som kontrollpanel om man köper webbhotell av aktören. Plesk är en lättanvänd kontrollpanel som fungerar bra för både nybörjare och mer avancerade användare.