miss hosting logotyp

Bäst webbhotell 2022

Sitebuilder med drag-and-drop

LÄS MER  

9 kr/mån

79 kr


Gratis hemsida

Sitebuilder med drag-and-drop

LÄS MER  

0 kr/mån

Miss Hosting och Miss Site är båda en del av Miss Group – en internationell företagsgrupp som även står bakom varumärken inom hosting som Stablehost, Hemsida24 och Heymo!. 

Miss Hosting är ett hostingföretag som har det mesta inom hosting. De har webbhotell, Cloud VPS, dedikerad server, Magento hosting, Amazon Cloud, specialanpassade webbhotell för WordPress, sitebuilder och allt som kan tänkas behövas för att publicera en hemsida. De erbjuder även lösningar för återförsäljare. 

Miss Site har en enklare inriktning. Deras huvudfokus är att erbjuda en tjänst som gör det möjligt att skapa och publicera en hemsida helt utan förkunskaper. De erbjuder en snabb, enkel och helt gratis sitebuilder med färdiga mallar och drag-and-drop-design. 

Jämför sitebuilder

Miss Hosting

Miss Hosting erbjuder alla sina webbhotell-kunder en sitebuilder. Verktyget ingår i alla deras webbhotellpaket. Om man har en e-butik måste man köpa en av de större paketen Ultimate eller Ultimate Plus för att få tillgång till deras sitebuilder för e-handel. Denna sitebuilder har även stöd för betaltjänster från PayPal och Klarna. 

Miss Hosting sitebuilder är enkel att använda – även för nybörjare. Den använder drag-and-drop – en funktion som gör det möjligt att dra och släppa olika designelement där man vill ha dem. Hemsidan designas alltså visuellt och man ser alla ändringar man gör direkt. 

Grunddesignen på hemsidan fås genom färdiga designmallar. Miss Hosting erbjuder över hundra mallar, och om man är osäker på vilken mall som passar ens innehåll bäst kan Miss Hosting föreslå en mall utifrån ett antal frågor. 

De färdiga mallarna har förinställda typsnitt, färgkoder och designelement, men allt är såklart möjligt att förändra efter egen smak. 

Lägg till funktioner, tillägg och applikationer som:

Miss Site

Grunden i Miss Sites erbjudande är deras sitebuilder. Verktyget är enkelt att använda – även för oerfarna, och Miss Site påstår att du kan ha en färdig webbsida på endast 5 minuter. 

Sitebuildern har drag-and-drop – en lättanvänd funktion som gör det möjligt att dra olika element och design till de ställen man vill att de ska vara på. Man behöver alltså inte kunna skriva kod eller ha några förkunskaper. Sitebuildern är visuell. 

Miss Site erbjuder färdiga designmallar som man kan utgå ifrån. Med deras gratiserbjudande får man fem mallar, men om man väljer något av deras betalatlernativ kan man välja mellan över hundra olika mallar.

Lägg till funktioner, tillägg och applikationer som:

Jämför Miss Hosting och Miss Site

FunktionerMiss Hosting – BasicMiss Site – Basic
Hemsidor11
TrafikObegränsad10 GB
Lagring100 GB1 GB
Krävs webbhotellJaNej
SitebuilderJaJa
DesignmallarÖver 1005
GratisNej, webbhotell krävsJa
SupportChatt, e-post, telefonChatt, e-post, telefon

Den stora skillnaden mellan Miss Hosting och Miss Site är att Miss Site endast erbjuder en sitebuilder – och att man kan bygga en webbsida med denna helt gratis. Om man vill ha tillgång till alla funktioner, och alla designmallar, måste man köpa något av Miss Sites betalpaket, Professional eller Ultimate. 

Support och kundtjänst

Miss Hosting och Miss Site ingår i samma företagsgrupp, Miss Group, och delar kundtjänst. Deras kundtjänst-team kan nås över telefon, chatt och e-post. 

Pris och rabatter

När det kommer till prissättning ligger Miss Site betydligt lägre – efter som de erbjuder sin tjänst helt gratis. Om man väljer paketet Basic får man skapa en hemsida helt gratis. Då ingår 1 GB utrymme, 10 GB trafik och fem färdiga designmallar. Om man behöver mer utrymme, och vill ha tillgång till alla Miss Sites funktioner, får man välja paketen Professional eller Ultimate – som båda har en månadsavgift. 

Miss Hosting erbjuder sin sitebuilder helt gratis – om man har webbhotellkund. Deras webbhotellerbjudanden är bland de prisvärdaste på marknaden med återkommande rabatter för nya kunder.

miss hosting logotyp

Bäst webbhotell 2022

Sitebuilder med drag-and-drop

LÄS MER  

9 kr/mån

79 kr


Gratis hemsida

Sitebuilder med drag-and-drop

LÄS MER  

0 kr/mån

Jämför Miss Hosting och Miss Site

Miss Hosting webbhotell

Miss Hosting

Miss Hosting är ett stort webhotell på den svenska marknaden. De har fått övervägande positiva omdömen av sina kunder. De erbjuder ett billigt alternativ som bland annat passar utmärkt för den första hemsidan.

Med Miss Hosting får du ett molnbaserat webbhotell och den mycket enkla cPanel som kontrollpanel. Företaget erbjuder paket som passar både den lilla webbplatsen med WordPress och den riktigt stora webbplatsen. Med Miss Hosting får du en garanterad upptid på 99,9 % och 45 dagars pengar-tillbaka-garanti.

 • Årskostnad från: 9 kronor (kampanj första året)
 • Lagringsutrymme: Från 10 GB
 • Trafik: Från 750 GB
 • Antal domäner:  1 domän
 • Support: E-post, telefon och chat
 • One click installer för WordPress: Ja
 • Trustpilot-betyg: 4,9/5 (4 690 omdöme)

Miss Site

Miss Site har en enkel inriktning på sina erbjudanden – alla ska kunna skapa en hemsida. Deras huvudfokus är därför att erbjuda en tjänst som gör det möjligt att skapa och publicera en hemsida helt utan förkunskaper. De erbjuder en snabb, enkel och helt gratis sitebuilder med färdiga mallar och drag-and-drop-design. 

 • Årskostnad från: 0 kr
 • Lagringsutrymme: Från 1 GB
 • Trafik: Från 10 GB
 • Antal domäner:  Stöd för egen domän
 • Support: E-post, telefon och chat
 • Trustpilot-betyg: Inga omdömen

Frågor och svar om Miss Hosting eller Miss Site

Är Miss Hosting eller Miss Site billigast?

Miss Site erbjuder sitt grundpaket, Basic, helt gratis. Miss Hostings sitebuilder ingår när man köper deras webbhotell, men för att få tillgång till sitebuilder måste man alltså köpa ett webbhotell. Miss Hosting har riktigt låga priser, men det är svårt att slå gratis.

Är Miss Hosting och Miss Site samma företag?

Ja, Miss Hosting och Miss Site ingår i samma företagsgrupp – Miss Group. Som kund hos Miss Site erbjuds man köpa webbhotell via Miss Hosting.

Vad är det för skillnad på Miss Hosting och Miss Site?

Den största skillnaden på Miss Hosting och Miss Site är att Miss Site endast erbjuder en sitebuilder, Miss Hosting har ett mycket större utbud av webbhotell, VPS, Dedikerade servrar osv. Läs mer om Miss Hosting här.

Vem är bäst av Miss Hosting och Miss Site?

Det beror på vad man är ute efter. Om man vill ha en gratis hemsida utan att behöva koda erbjuder Miss Site det, men om man är ute efter fler hostingtjänster ska man söka sig till Miss Hosting. Läs mer om de två tjänsterna på vår sida.