Om man vill ha det bästa av det bästa när det kommer till webbhotell och hosting finns det många premium-paket att välja på. Ett premium-paket innehåller ofta det bästa ett webbhotell har att erbjuda – alltså de snabbaste hastigheterna, stabilaste servrarna, bästa supporten och allt som kan tänkas behövas runt omkring. 

Om man har en krävande hemsida med mycket trafik är en premium-plan det bästa valet. Då får man det bästa av det bästa så att man vet att ens hemsida alltid kan vara online och prestera på det sätt en besökare förväntar sig. 

Vad är premium?

Om man har en webbplats med mycket trafiken behöver man ett webbhotell som kan klara av den trafiken utan att sidan crashar. Det man behöver då är mycket bandbredd, mycket lagring och hög prestanda. Premium-paket hos webbhotell erbjuder just de här tjänsterna till kunder som har välbesökta e-butiker, populära bloggar eller framgångsrika webbplatser. 

Låt din webbplats växa tillsammans med ditt webbhotell

Att välja premium kan kännas som en stor investering om man precis börjat med sin webbplats. Man kanske inte vet än hur bra det kommer att gå för hemsidan, om man kommer få några besökare eller om man kommer kunna tjäna något på sin webbplats. Då kan det vara bra att veta att många webbhotell erbjuder lätta uppdateringar om man skulle upptäcka att det paket man valt inte riktigt räcker till. Man kan alltså successivt jobba sig upp till det där premium-paketet i samma takt som ens hemsida växer och utvecklas. Kraven på ens webbhotell brukar växa i takt med att ens verksamhet på internet växer – därför kan det vara bra att börja litet, sen välja större när tiden är rätt. 

Det bästa av det bästa – för minst 1 500 kronor per månad

Många webbhotell och hostingföretag erbjuder premium-paket för hosting där de har samlat det bästa de kan åstadkomma när det kommer till hastighet, stabilitet, support och säkerhet. Vi har samlat några av våra favoriter när det kommer till premium webbhosting. Vi har lagt en prisgräns på minst 1 500 kr per år. Webbhotellen och paketen vi lyfter fram kostar alltså mer än 1 500 kronor per år och erbjuder det bästa de här webbhotellen har att erbjuda – det räcker många gånger riktigt långt om man har en webbplats med högra krav. 

Oderland webbhotell

Oderland

Det svenska hostingföretaget Oderland erbjuder både standard-paket för mindre webbplatser och bloggar och premium-paket för hemsidor och e-handel med riktigt höga krav.

Om man har en webbplats med mycket trafik, till exempel en e-butik, är det viktigt att ha hög kapacitet så att man kan klara av trafiken utan att hemsidan ger vika. 

Oderlands premium-paket

Oderlands premium-paket heter kort och gott Premium och riktar sig till kunder med riktigt högra krav. Paketet kostar 334 kronor i månaden, vilket blir ett årspris på 4 008 kronor. Premium ger 30 GB lagring, 5 000 GB bandbredd, obegränsat antal webbplatser, obegränsade SSL-certifikat och 5 GB RAM-minne. De erbjuder dessutom Elastic Scaling. Elastic Scaling innebär att du enkelt och snabbt kan öka lagring, RAM och CPU om din webbplats plötsligt skulle behöva mer kraft. Det kan vara praktiskt om man till exempel har en e-butik som ser betydligt fler besökare under december månad än under övriga månader. 

I alla Oderlands paket ingår dessutom regelbunden backup. Dagliga säkerhetskopior görs och sparas under 30 dagar, och månadsvis backup sparas i upp till 3månader. En driftjour finns tillgänglig alla tider på dygnet, och Oderlands support kan nås via chatt, telefon och e-post. Elen Oderland använder i sina datacenter är miljömärkt och all datalagring sker i Sverige. 

Premium

 • Lagring: 30 GB
 • Webbplatser: Obegränsat
 • Bandbredd: 5 000 GB per månad
 • SSL-cert: Gratis och obegränsade
 • Databas: MySQL
 • Kontrollpanel: cPanel och Softaculous
 • E-postkonton: Obegränsat
 • Support: chatt, telefon och mail
 • Elastic Scaling: Ja

FS Data webbhotell

FS Data 

FS Data har en stor bredd på sina webbhotell-paket. De minsta paketen, Premium, passar en mindre hemsida, personlig blogg eller ett nystartat företag. Mellan-paketet, Pro, passar för en mer etablerad hemsida med många besökare varje månad. Deras allra största paket, Platinum, passar den som har en hemsida som kräver hög prestation och kapacitet.

Platinum hos FS Data

FS Datas största paket heter Platinum och riktar sig till kunder med krävande webbplatser som behöver det allra bästa. Paketet kostar 995 kronor i månaden, alltså 11 940 kronor per år. Det gör FS Datas paket till ett av de dyraste vi har på den här listan. FS Data snålar dock inte när det kommer till Platinum. För 995 kronor i månaden får man bland annat ett obegränsat antal webbplatser, 2 000 GB lagring, 100 MySQL-anslutningar och gratis domän i ett år. 

FS Data har satsat mycket på stabilitet och säkerhet, vilket gjort deras webbhotell väldigt populära. I alla paket ingår till exempel gratis SSL-certifikat, obegränsat antal hemsidor och obegränsat antal e-postkonton. Unikt för Platinum är att man får Comodo Standard SSL istället för Let’s Encrypt SSL-certifikat (som ingår i övriga paket). Man får dessutom alltid övervakning dygnet runt, enkel One-Click Installer till de populäraste applikationerna och kontakt med kunnig support. 

Platinum

 • Lagring: 200 GB
 • Webbplatser: Obegränsat
 • E-postkonton: Obegränsat
 • Databas: 100 MySQL-anslutningar
 • SSL-cert: Comodo Standard SSL
 • Gratis domän: Ja, under ett år
 • One-Click Installer: Ja
 • Support: Telefon

Loopia

Loopia

Loopia erbjuder tre olika webbhotell-paket för kunder med olika krav. Det minsta paketet, privat, passar den mindre bloggen, hemsidan eller e-butiken. Paketet Företag är något större och passar den med en hemsida med lite högre trafik. Kanske en populär e-butik eller välbesökt webbplats. Deras största paket heter Företag Plus och har en stor kapacitet för den med en välbesökt e.butik, hemsida eller blogg. 

Loopia Företag Plus

Företag Plus är Loopias största paket och ger mycket webbutrymme, obegränsat antal e-postkonton och ett stort e-postutrymme. Paketet riktar sig till företag med krävande webbplatser som inte vill kompromissa när det kommer till kapacitet och hastighet. Det är till exempel ett perfekt paket om man har en e-butik som kräver lite extra. Företag Plus kostar 640 kronor i månaden eller 7 680 kronor om året. 

I Företag Plus ingår 200 GB webbutrymme, SSL-certifikat från Let’s Encrypt, 200 GB e-postlagring, ett obegränsat antal e-postkonton och Loopias SuperSupport. Loopias SuperSupport finns tillgänglig varje dag. Man kan kontakta dem via telefon, mail, chatt, Twitter eller på Facebook. De erbjuder personlig hjälp och deras kunniga personal för allt för att hjälpa dig lösa dina problem. 

Loopias premium-paket erbjuder även möjligheten att skicka 2 500 nyhetsbrev varje månad till upp till 500 kontakter. Det är ett perfekt sätt att hålla kontakten med kunder och uppdatera dem på vad som är nytt inom ditt företag. 

Företag Plus

 • Lagring: 200 GB
 • E-post: 200 GB
 • E-postkonton: Obegränsat
 • Backup: Ja
 • Databas: MariaDB och MS SQL
 • SSL: Let’s Encrypt
 • Windows: Ja
 • One-Click Installer: Ja
 • Support: Varje dag via telefon, chatt, mail eller sociala medier (Twitter och Facebook)

Godaddy

Go Daddy

Det populära hosting-företaget Go Daddy har fyra olika paket anpassade för kunder med olika behov. Det minsta paketet Ekonomi erbjuder allt man behöver för att starta en hemsida för första gången. Paketet passar perfekt om man vill starta en personlig blogg eller liten hemsida med få besökare. Nästa paket heter Deluxe och kommer med lite mer utrymme och plats för fler webbplatser. Det näst största paketet heter Komplett och är ett paket för stora webbplatser som kräver mycket utrymme och prestanda. Premium-paketet heter Maximum och ger stöd åt välbesökta webbplatser med mycket trafik och mycket innehåll. 

Go Daddy Maximum

Maximum kostar 129 kronor i månaden vilket blir 1 548 kronor om året. Det gör Go Daddys premum-paket till det billigaste på vår lista. Men bara för att det är billigt betyder inte det att det är sämre. Paketet är fullproppat med massa lagring, minne och andra funktioner. 

Go Daddys Maximum ger obegränsad bandbredd, obegränsad lagring, obegränsat antal domäner och obegränsat antal webbplatser. Man får dessutom massa extra kraft och prestanda när det kommer till minne, trafik och kraft. Om man behöver extra kräm till sin webbplats kan man alltid köpa till ytterligare CPU, RAM och annat som kan behövas för att göra webbsidan extra kraftfull. 

Som kund hos Go Daddy får man alltid kostnadsfri e-post och en kostnadsfri domän under det första året. Man kan även installera mängder av program med One-Click Installer och ens webbplats övervakas dygnet runt. 

Maximum

 • Lagring: Obegränsad 
 • Bandbredd: Obegränsad
 • Domäner: Obegränsat antal
 • Webbplatser: Obegränsat antal
 • Databaser: Obegränsat
 • SSL-cert: Gratis
 • One-Click Installer: Ja
 • Möjlighet till uppgradering: Ja
 • Support: Alla dagar på telefon. Support endast på engelska för svenska kunder