Om man vill ha det bästa av det bästa när det kommer till webbhotell och hosting finns det många premium-paket att välja på. Ett premium-paket innehåller ofta det bästa ett webbhotell har att erbjuda – alltså de snabbaste hastigheterna, stabilaste servrarna, bästa supporten och allt som kan tänkas behövas runt omkring. 

Om man har en krävande hemsida med mycket trafik är en premium-plan det bästa valet. Då får man det bästa av det bästa så att man vet att ens hemsida alltid kan vara online och prestera på det sätt en besökare förväntar sig. 


Företag Plus

200 GB webbutrymme

Ingen uppsägningstid

LÄS MER  

99 kr/mån

398 kr

templ logo


Premium

5000 GB bandbredd/mån

Support i världsklass

LÄS MER  

369 kr/mån

Vad är premium?

Om man har en webbplats med mycket trafiken behöver man ett webbhotell som kan klara av den trafiken utan att sidan crashar. Det man behöver då är mycket bandbredd, mycket lagring och hög prestanda. Premium-paket hos webbhotell erbjuder just de här tjänsterna till kunder som har välbesökta e-butiker, populära bloggar eller framgångsrika webbplatser. 

Låt din webbplats växa tillsammans med ditt webbhotell

Att välja premium kan kännas som en stor investering om man precis börjat med sin webbplats. Man kanske inte vet än hur bra det kommer att gå för hemsidan, om man kommer få några besökare eller om man kommer kunna tjäna något på sin webbplats. Då kan det vara bra att veta att många webbhotell erbjuder lätta uppdateringar om man skulle upptäcka att det paket man valt inte riktigt räcker till. Man kan alltså successivt jobba sig upp till det där premium-paketet i samma takt som ens hemsida växer och utvecklas. Kraven på ens webbhotell brukar växa i takt med att ens verksamhet på internet växer – därför kan det vara bra att börja litet, sen välja större när tiden är rätt. 

Det bästa av det bästa – för minst 1 500 kronor per månad

Många webbhotell och hostingföretag erbjuder premium-paket för hosting där de har samlat det bästa de kan åstadkomma när det kommer till hastighet, stabilitet, support och säkerhet. Vi har samlat några av våra favoriter när det kommer till premium webbhosting. Vi har lagt en prisgräns på minst 1 500 kr per år. Webbhotellen och paketen vi lyfter fram kostar alltså mer än 1 500 kronor per år och erbjuder det bästa de här webbhotellen har att erbjuda – det räcker många gånger riktigt långt om man har en webbplats med högra krav. 

Loopia webbhotell

Loopia

Loopia erbjuder tre olika webbhotell-paket för kunder med olika krav. Det minsta paketet, privat, passar den mindre bloggen, hemsidan eller e-butiken. Paketet Företag är något större och passar den med en hemsida med lite högre trafik. Kanske en populär e-butik eller välbesökt webbplats. Deras största paket heter Företag Plus och har en stor kapacitet för den med en välbesökt e-butik, hemsida eller blogg. 

Loopia Företag Plus

Företag Plus är Loopias största paket och ger mycket webbutrymme, obegränsat antal e-postkonton och ett stort e-postutrymme. Paketet riktar sig till företag med krävande webbplatser som inte vill kompromissa när det kommer till kapacitet och hastighet. Det är till exempel ett perfekt paket om man har en e-butik som kräver lite extra.

Loopias SuperSupport finns tillgänglig varje dag. Man kan kontakta dem via telefon, mail, chatt, Twitter eller på Facebook. De erbjuder personlig hjälp och deras kunniga personal för allt för att hjälpa dig lösa dina problem. 

Loopias premium-paket erbjuder även möjligheten att skicka nyhetsbrev varje månad till upp till 500 kontakter. Det är ett perfekt sätt att hålla kontakten med kunder och uppdatera dem på vad som är nytt inom ditt företag. 

Företag Plus

 • Pris: 1 188 kr första året (sen 4 776 kr/år)
 • Lagring: 200 GB
 • E-post: 200 GB
 • E-postkonton: Obegränsat
 • Backup: Ja
 • Databas: MariaDB och MS SQL
 • SSL: Let’s Encrypt
 • Windows: Ja
 • One-Click Installer: Ja
 • Support: Varje dag via telefon, chatt, mail eller sociala medier (Twitter och Facebook)
 • Trustpilot-betyg: 4,3/5 (1 016 omdömen)
Oderland webbhotell

Oderland

Det svenska hostingföretaget Oderland erbjuder både standard-paket för mindre webbplatser och bloggar och premium-paket för hemsidor och e-handel med riktigt höga krav.

Om man har en webbplats med mycket trafik, till exempel en e-butik, är det viktigt att ha hög kapacitet så att man kan klara av trafiken utan att hemsidan ger vika. 

Oderlands premium-paket

Oderlands premium-paket heter kort och gott Premium och riktar sig till kunder med riktigt högra krav. Paketet har Elastic Scaling. Elastic Scaling innebär att du enkelt och snabbt kan öka lagring, RAM och CPU om din webbplats plötsligt skulle behöva mer kraft. Det kan vara praktiskt om man till exempel har en e-butik som ser betydligt fler besökare under december månad än under övriga månader. 

I alla Oderlands paket ingår dessutom regelbunden backup. Dagliga säkerhetskopior görs och sparas under 30 dagar, och månadsvis backup sparas i upp till 3 månader. En driftjour finns tillgänglig alla tider på dygnet, och Oderlands support kan nås via chatt, telefon och e-post. Elen Oderland använder i sina datacenter är miljömärkt och all datalagring sker i Sverige. 

Premium

 • Pris: Från 4 428 kr/mån
 • Lagring: 30 – 530 GB
 • Webbplatser: Obegränsat
 • Bandbredd: 5 000 GB per månad
 • SSL-cert: Gratis och obegränsade
 • Databas: MySQL
 • Kontrollpanel: cPanel och Softaculous
 • E-postkonton: Obegränsat
 • Support: chatt, telefon och mail
 • Elastic Scaling: Ja
 • Reco-betyg: 4,8/5 (116 omdömen
Godaddy

Go Daddy

Det populära hosting-företaget Go Daddy har fyra olika paket anpassade för kunder med olika behov. Det minsta paketet Ekonomi erbjuder allt man behöver för att starta en hemsida för första gången. Paketet passar perfekt om man vill starta en personlig blogg eller liten hemsida med få besökare. Nästa paket heter Deluxe och kommer med lite mer utrymme och plats för fler webbplatser. Det näst största paketet heter Komplett och är ett paket för stora webbplatser som kräver mycket utrymme och prestanda. Premium-paketet heter Maximum och ger stöd åt välbesökta webbplatser med mycket trafik och mycket innehåll. 

Go Daddy Maximum

Go Daddys Maximum premium-paket är det billigaste på vår lista. Men bara för att det är billigt betyder inte det att det är sämre. Paketet är fullproppat med massa lagring, minne och andra funktioner. 

Go Daddys Maximum ger obegränsad bandbredd, riktigt mycket lagring, ett stort antal domäner och ett stort antal webbplatser. Man får dessutom massa extra kraft och prestanda när det kommer till minne och trafik. Om man behöver extra kräm till sin webbplats kan man alltid köpa till ytterligare CPU, RAM och annat som kan behövas för att göra webbsidan extra kraftfull. 

Som kund hos Go Daddy får man alltid kostnadsfri e-post och en kostnadsfri domän under det första året. Man kan även installera mängder av program med One-Click Installer och ens webbplats övervakas dygnet runt. 

Maximum

 • Pris: 99 kr/mån
 • Lagring: 100 GB 
 • Bandbredd: Obegränsad
 • Domäner: Gratis
 • Webbplatser: 50
 • SSL-cert: Gratis
 • One-Click Installer: Ja
 • Möjlighet till uppgradering: Ja
 • Support: Alla dagar på telefon. Support endast på engelska för svenska kunder.
 • Trustpilot-betyg: 4,7/5 (69 536 omdömen)

Frågor och svar om premium webbhosting

Vilket är det bästa premium-webbhotellet?

Vi har listat de bästa webbhotellen med premium hosting. Vi rekommenderar premium webbhosting från Oderland, Loopia och Go Daddy. Läs mer om webbhotellen och vad de erbjuder på vår sajt.

Vilket webbhotell är bäst för företag?

Om man har ett företag med en välbesökt hemsida eller e-handel rekommenderar vi premium webbhosting. På vår sida hittar du de webbhotell vi rekommenderar för hemsidor med många och aktiva besökare.

Vad kostar ett premium-webbhotell?

Ett premium-webbhotell kostar från 1 500 kronor per månad och uppåt. I listan på vår sida hittar du de webbhotell-paket vi rekommenderar i den här prisklassen.

Varför ska man välja premium webbhosting?

Ett premium-webbhotell är ett webbhotell med hög kapacitet för många besökare. Om man har premium webbhosting får man mycket bandbredd, mycket lagring, hög prestanda och support i världsklass. Har man en välbesökt hemsida eller e-handel rekommenderar vi premium hosting.

Behöver man premium webbhosting om man har mycket trafik?

Ja, i regel rekommenderar vi premium webbhosting för hemsidor med mycket trafik. Premium hosting ger mycket bandbredd, snabba laddtider och bra säkerhet. Allt detta behövs för att hemsidan inte ska påverkas när många besökare använder den samtidigt.