Om du är en seriös webbutvecklare och har som mål att optimera flera olika webbsidor, krävs en hel del strategiskt planerande. En strategi som många fokuserar på är att bygga upp ett nätverk av sidor som länkar till varandra sinsemellan, så kallat länkbygge, eller länkstrategi. Där kommer SEO Hosting in i bilden.

I den här artikeln går vi in djupare på SEO Hosting, vad det är för något samt hur du kan ha nytta av det.

Vad är SEO Hosting?

SEO Hosting är ett sätt att bygga ut länkar mellan flera av dina egna hemsidor, utan att sökmotorn och dess algoritmer märker att sidorna drivs från samma IP-adress. Detta kallas även för C-Class IP Hosting.

Genom att använda SEO Hosting, kan du undvika att din ranking hos sökmotorerna påverkas negativt av att du länkar mellan egna domäner.

Hur fungerar SEO Hosting?

Det fungerar genom att webbhotellet som specialiserar sig på SEO Hosting låter dig välja varifrån du vill att en hemsidas IP-adress ska komma från. På så sätt kan du ha en mängd olika sajter baserade på unika IP-adresser. De kan dessutom vara anpassade så att IP-adressen är belägen i det område du vill inrikta dig på, till exempel där du har största delen av din trafik.

De företag som inriktar sig på SEO Hosting har många smarta funktioner som hjälper din sida att framstå som unik och ger en hög status när det kommer till sökmotorranking. Det innefattar till exempel:

Vem behöver SEO Hosting

SEO Hosting är till för dig som är seriös med ditt internetbygge och driver och administrerar många olika domäner och hemsidor. Har du en webbyrå och ansvarar för flera klienter, samt sysslar mycket med så kallat off-site SEO, har du stor nytta av SEO Hosting-tjänster.

Oavsett vilken verksamhet du bedriver är länkbyggen väldigt värdefulla och det finns många som skulle kunna optimera sina hemsidor ytterligare genom att använda sig av SEO Hosting. Kort sammanfattat kan man säga att det handlar om att ge dig själv och dina hemsidor en ytterligare boost. Förutom content, tekniskt välfungerande sidor, naturligt länkbygge och så vidare, är SEO Hosting pricken över i:et som kan ta din verksamhet till nästa nivå.

Om du är en privatperson, liten bloggare eller har ett litet företag som vill synas på nätet är det förmodligen lite overkill med SEO Hosting, även om det förstås inte skadar. Om du känner på dig att du har en verksamhet som kommer att byggas ut ytterligare över tid, kan det finnas ett värde i att tidigt kolla upp SEO Hosting och se om det är något som skulle kunna komma att gynna dig i framtiden.

Vad kostar SEO Hosting?

Det finns ett brett spann när det gäller utbudet för SEO Hosting. Priserna varierar beroende på:

Vanligtvis betalar du månadsvis och köper tjänster som en prenumeration över 12 månader eller liknande.

Sammanfattning

För den seriöse webbutvecklaren med SEO i åtanke är SEO Hosting en viktig service för att optimera länkbyggesprocessen.

Det gör det möjligt att optimera dina sajter för att vara riktade mot publiken därifrån de kommer, samt att länka samman flera hemsidor utan att de tappar i ranking på sökmotorerna.

Webbhotell med SEO hosting

Strato webbhotell

Strato

Just nu hos Strato: Webbhotell Basic 0 kr/mån hela första året

Äntligen finns Strato också på den svenska marknaden. Webbhotells-experten är en av de mest populära aktörerna i Europa och finns bland annat i Tyskland, Frankrike, Spanien, Nederländerna och Storbritannien. Strato erbjuder webbhotellspaket med stark prestanda och flexibilitet där webbutrymmet kan utökas efter behov.

Strato har egen sitebuilder med vilken du enkelt kan göra en hemsida utan några förkunskaper. Det finns även en smidig lösning för att bygga webbutik.

 • Årskostnad från: 0 kronor (tidsbegränsad kampanj: första året 0 kr/mån, sedan 59 kr/månad)
 • Lagringsutrymme: Från 50 GB
 • Trafik:  Obegränsat
 • Antal domännamn:  Upp till 500
 • Support: E-post och telefon
 • One click installer för WordPress: Ja
 • Trustpilot-betyg: 3,1/5 (129 omdömen)
Miss Hosting webbhotell

Miss Hosting

Miss Hosting är ett stort webhotell på den svenska marknaden. De har fått övervägande positiva omdömen av sina kunder. De erbjuder ett billigt alternativ som bland annat passar utmärkt för den första hemsidan.

Med Miss Hosting får du ett molnbaserat webbhotell och den mycket enkla cPanel som kontrollpanel. Företaget erbjuder paket som passar både den lilla webbplatsen med WordPress och den riktigt stora webbplatsen. Med Miss Hosting får du en garanterad upptid på 99,9 % och 45 dagars pengar-tillbaka-garanti.

 • Årskostnad från: 9 kronor (kampanj första året)
 • Lagringsutrymme: Från 10 GB
 • Trafik: Från 750 GB
 • Antal domäner:  1 domän
 • Support: E-post, telefon och chat
 • One click installer för WordPress: Ja
 • Trustpilot-betyg: 4,9/5 (4 690 omdöme)
inleed webbhotell

Inleed

Inleed är ett svenskt webbhotell som erbjuder tre olika storlekar på sina webbhotell-paket – de har även VPS och dedikerad server. DirectAdmin är kontrollpanelen som ger enkel administration.

Inleed är ett mindre företag med mycket personlig service. Det är ett prisvärt webbhotell med hög servicenivå. Deras webbhotell Prime är förmodligen den billigaste premiumtjänsten du kan hitta på nätet!

 • Årskostnad från: 228 kronor
 • Lagringsutrymme: Från 2000 MB SSD
 • Trafik: Från 50 GB
 • Antal domäner:  Obegränsat
 • Support: E-post, telefon och chat
 • One click installer för WordPress: Ja
 • Reco-betyg: 4,7/5 (145 omdömen)
Oderland webbhotell

Oderland

Oderland är en svensk leverantör som är mycket populär bland företagare. Anledningen för det är att webbhotellet upplevs som mycket stabilt, snabba servrar och att företaget har bra support. Dessutom erbjuds en bra kontrollpanel – Cpanel.

 • Årskostnad från: 2 220 kronor
 • Lagringsutrymme: Från 20 GB
 • Trafik:  Från 2 000 GB
 • Antal domäner:  Obegränsat
 • Support: E-post, telefon och chat
 • One click installer för WordPress: Ja
 • Reco-betyg: 4,8/5 (116 omdömen)

Frågor och svar om SEO hosting

Vad är SEO hosting?

Med SEO hosting kan man bygga länkar mellan flera olika hemsidor som man äger utan att sökmotorn känner av att de drivs av samma IP-adress. Läs mer om SEO hosting och hur det fungerar på vår sida.

Vilka är fördelarna med SEO hosting?

Den främsta fördelen med SEO hosting är att din ranking hos sökmotorerna inte påverkas negativt av att du länkar mellan flera olika domäner från samma IP-adress.

Vilka webbhotell erbjuder SEO hosting?

Webbhotell som erbjuder SEO hosting är bland annat Miss Hosting. Här hittar du alla webbhotell vi rekommenderar jus nu.

Varför ska jag använda SEO hosting?

SEO hosting kan vara ett viktigt verktyg för dig som vill administrera många olika hemsidor, och länka dem, utan att det påverkar din ranking hos sökmotorerna. Det är en värdefull funktion om man vill optimera sin hemsida och boosta sina besökare. Läs mer om SEO hosting på vår sajt.

Hur funkar SEO hosting?

SEO hosting gör det möjligt att välja var en hemsidas IP-adress ska komma ifrån. Då kan man bygga ut länkar mellan sina olika hemsidor utan att det påverkar hur unik sidan anses vara av sökmotorerna. Läs mer om SEO hosting på vår sida.