Om du är en seriös webbutvecklare och har som mål att optimera flera olika webbsidor, krävs en hel del strategiskt planerande. En strategi som många fokuserar på är att bygga upp ett nätverk av sidor som länkar till varandra sinsemellan, så kallat länkbygge, eller länkstrategi. Där kommer SEO Hosting in i bilden.

I den här artikeln går vi in djupare på SEO Hosting, vad det är för något samt hur du kan ha nytta av det.

Vad är SEO Hosting?

SEO Hosting är ett sätt att bygga ut länkar mellan flera av dina egna hemsidor, utan att sökmotorn och dess algoritmer märker att sidorna drivs från samma IP-adress. Detta kallas även för C-Class IP Hosting.

Genom att använda SEO Hosting, kan du undvika att din ranking hos sökmotorerna påverkas negativt av att du länkar mellan egna domäner.

Hur fungerar SEO Hosting?

Det fungerar genom att webbhotellet som specialiserar sig på SEO Hosting låter dig välja varifrån du vill att en hemsidas IP-adress ska komma från. På så sätt kan du ha en mängd olika sajter baserade på unika IP-adresser. De kan dessutom vara anpassade så att IP-adressen är belägen i det område du vill inrikta dig på, till exempel där du har största delen av din trafik.

De företag som inriktar sig på SEO Hosting har många smarta funktioner som hjälper din sida att framstå som unik och ger en hög status när det kommer till sökmotorranking. Det innefattar till exempel:

  • Snabba hemsidor (hög TTFB)
  • IP:s med varierade geografiska platser (gärna nära därifrån trafiken kommer)
  • Ett IP med naturligt utseende (ingen konstig VPN-adress eller dylikt)
  • IP-adresser från flera internetleverantörer
  • IP-adresser som administreras från olika datacenter
  • Möjlighet att administrera flera cPanel kontrollpaneler från samma webmasterkonto
  • SSL-certifikat hos alla domäner

Vem behöver SEO Hosting

SEO Hosting är till för dig som är seriös med ditt internetbygge och driver och administrerar många olika domäner och hemsidor. Har du en webbyrå och ansvarar för flera klienter, samt sysslar mycket med så kallat off-site SEO, har du stor nytta av SEO Hosting-tjänster.

Oavsett vilken verksamhet du bedriver är länkbyggen väldigt värdefulla och det finns många som skulle kunna optimera sina hemsidor ytterligare genom att använda sig av SEO Hosting. Kort sammanfattat kan man säga att det handlar om att ge dig själv och dina hemsidor en ytterligare boost. Förutom content, tekniskt välfungerande sidor, naturligt länkbygge och så vidare, är SEO Hosting pricken över i:et som kan ta din verksamhet till nästa nivå.

Om du är en privatperson, liten bloggare eller har ett litet företag som vill synas på nätet är det förmodligen lite overkill med SEO Hosting, även om det förstås inte skadar. Om du känner på dig att du har en verksamhet som kommer att byggas ut ytterligare över tid, kan det finnas ett värde i att tidigt kolla upp SEO Hosting och se om det är något som skulle kunna komma att gynna dig i framtiden.

Vad kostar SEO Hosting?

Det finns ett brett spann när det gäller utbudet för SEO Hosting. Priserna varierar beroende på:

  • Var du vill att dina C-Class IP-adresser ska vara baserade
  • Hur många sajter du behöver hosting för
  • Vilken SEO Hosting-service du använder

Vanligtvis betalar du månadsvis och köper tjänster som en prenumeration över 12 månader eller liknande.

Sammanfattning

För den seriöse webbutvecklaren med SEO i åtanke är SEO Hosting en viktig service för att optimera länkbyggesprocessen.

Det gör det möjligt att optimera dina sajter för att vara riktade mot publiken därifrån de kommer, samt att länka samman flera hemsidor utan att de tappar i ranking på sökmotorerna.