Vill du sätta igång och starta en egen hemsida? Då har du kommit till rätt plats! Här lär vi dig i några enkla steg om hur du kan starta upp din egen hemsida på under 15 minuter.

Det är enklare än man först tror att sätta igång med sin egen sajt! Även som nybörjare kan du vara igång på under 15 minuter! Det är galet, men så himla kul! Snart är du igång! Följ stegen här nedan, så kör vi! En egen sajt är guld värd både för dig som privatperson och företag!
Molnbaserat webbhotell

24/7 support

LÄS MER  

9 kr/år

99 kr/mån

Enkel guide – Starta egen webbsida

Följ de tre stegen: 

  1. Webbhotell och domän
  2. Installera WordPress plattform
  3. Gör din hemsida snygg

 1. Domän och Webbhotell

Att skaffa ny domän och webbhotell är en av de roligaste sakerna med att starta upp en ny hemsida! Jag personligen älskar denna delen och brukar kolla av lediga domäner varje dag! Vårt domännamn för vår sajt är Jämför-Webbhotell.se.

Sätt dig ner och fundera en kort liten stund på det domännamnet du vill använda dig av och sedan går du in till Miss Hosting och sök ifall ditt domännamn är ledigt. Är det ledigt, så använd det direkt! Du kan antingen använda ditt eget namn, ditt företagsnamn, eller ett häftigt namn du vill ha, så kör på det namnet!

Använd Miss Hosting när du har bestämt!

Miss Hosting är ett prisvärt, seriöst och tryggt webbhotell med en bra service och bra laddtider. Det är verkligen ett bra val när du skall satsa på en egen ny hemsida! Du kan växa med Miss Hosting! Vill du sedan skaffa dig dedikerad server, flera sajter eller VPS, så går det alldeles utmärkt hos Miss Hosting.

Lägg din beställning.

Du börjar tryggt och säkert med ett nytt paket, välj då Basic. Du kan alltid växa och uppgradera ditt konto ifall du behöver detta. Miss Hosting är smidiga på det viset!

Miss Hosting webbhotell

Miss Hosting är kända för att ha bra erbjudande, snabb service och bra hastigheter på sina webbhotellslösningar. Man vill alltid ha ett bra erbjudande och det är precis vad du får hos Miss Hosting!

Välj det paket som passar och klicka sedan på Beställ nu.

Nu söker du efter ett ledigt domännamn. Detta är ditt namn för din sajt och hoppas att du hittar det du verkligen vill ha, annars så fixar du ditt val med en liten tvist, så du kommer igång! Domännamn är som att vaska guld! Du kan verkligen hitta ett perfekt ledigt domännamn för din nya hemsida!

Välj ditt domännamn, fixa ett konto och genomför den betalning som behövs. Miss Hosting har oftast bäst priser för det man får! Nu är du på gång att starta din egen nya hemsida! Är det inte coolt? Jag älskar som sagt att starta sajter och det är en perfekt feeling att sätta igång med nya spännande projekt! Jag tror du kommer att lyckas med din nya sajt och dina idéer!

2. Installation WordPress

När du har gjort klart registreringen hos Miss Hosting så kan du sätta igång med att installera WordPress, som är den plattform som flest använder världen över för att starta nya hemsidor, webbshoppar, bloggar och sajter! Det är den enklaste programvaran för att snabbt och snyggt komma igång med en nya hemsida! Över 70 miljoner bloggar och sajter har WordPress som plattform! Galet många!

När du skall installera WordPress behöver du nu logga in på Miss Hosting och gå till kontrollpanelen. Klicka på cPanel till höger i menyn.

Nu ska vi hitta WordPress-loggan.

Du kickar nu på WordPress-loggan och sätter igång!

Klicka nu på Install Now.

Du startar nu installationen och det tar endast en halv minut för att den skall bli klar. När denna snabba installation har ägt rum, så får du en mail och i detta mail, så klickar du på länken med inloggningsuppgifter och du kommer då till sidan som ser ut som här nedan. Det är enkla steg även för dig som är nybörjare. Jag lovar!

Admin WordPress

Nu så är du igång med din egen nya hemsida! Visst är det häftigt? Det är bara att gratulera! WordPress är skapat som ett Word dokument på anabola på insidan, kan man säga. Det är enkelt att skriva, redigera, lägga till både bilder och videos från panelen inne på din hemsida. Har man arbetat det minsta med Word, så känner man igen sig!

Det finns alltså mer än 70 miljoner WordPress sidor skapade på Internet och du är i trygga händer vad gäller utveckling och tillägg, teman och annat som gör din hemsida snygg, snabb och säker! Bästa plattformen lalla kategorier enligt mig personligen!

Med WordPress kan du växa med din sajt och skapa alla olika typer av sajter du kan tänka dig. Vår sajt Jämför-Webbhotell.se drivs såklart med WordPress och jag skriver just nu i ett Word liknande dokument som jag strax skall publicera så du kan läsa det på sajten!

 3. Göra hemsidan snygg

Nu äger du din egen nya hemsida och kan skapa den i stort sett hur du vill med hjälp av snygga teman, som tillhandahålls via WordPress eller någon av alla de ca 20 000 utvecklare som arbetar med att skapa både teman, plugins och annat som gör WordPress till den fantastiska plattform som den är! Det finns otaliga snygga teman att välja mellan och du kan botanisera runt både bland teman som är gratis och teman som kostar ett par 100 kronor för att hitta det som du tycker passar din sajt allra bäst!

Här kommer du till Miss Hosting och kan sätta igång!

Att byta tema till din sajt och få en helt ny snygg design tar bara några minuter och man sköter det via att klicka på ett par knappar, så installeras det nya teman snyggt och enkelt via din lättförstådda kontrollpanel.

WordPress har en mängd snygga teman att välja mellan när du vill ha gratisteman och du hittar dessa här.

Hos WordPress.org som är samlingssajten för WordPressteman och plugins, så hittar du allt du behöver för att skapa den perfekta sajten efter dina behov, men installera först din nya hemsida med din domän hos Miss Hosting så att du kommer igång!

Mer info om Miss Hosting

Miss Hosting webbhotell

Miss Hosting

Miss Hosting är ett stort webhotell på den svenska marknaden. De har fått övervägande positiva omdömen av sina kunder. De erbjuder ett billigt alternativ som bland annat passar utmärkt för den första hemsidan.

Med Miss Hosting får du ett molnbaserat webbhotell och den mycket enkla cPanel som kontrollpanel. Företaget erbjuder paket som passar både den lilla webbplatsen med WordPress och den riktigt stora webbplatsen. Med Miss Hosting får du en garanterad upptid på 99,9 % och 45 dagars pengar-tillbaka-garanti.

  • Årskostnad från: 9 kronor (kampanj första året)
  • Lagringsutrymme: Från 10 GB
  • Trafik: Från 750 GB
  • Antal domäner:  1 domän
  • Support: E-post, telefon och chat
  • One click installer för WordPress: Ja
  • Trustpilot-betyg: 4,9/5 (4 690 omdöme)

Frågor och svar om att starta ny hemsida

Vad krävs för att starta en hemsida?

För att starta en hemsida behöver du ett webbhotell och en domän. Därefter installerar du WordPress, väljer ett snyggt tema och publicerar sen din hemsida. Följ steg-för-steg guide på vår sajt för att starta en egen hemsida.

Hur gör man en egen hemsida?

På vår sida hittar du en enkel steg-för-steg guide som hjälper dig att skapa en egen hemsida. För att starta en hemsida behöver du ett webbhotell, en domän och ett publiceringsverktyg (WordPress).

Hur gör man en egen hemsida helt gratis?

Det finns hemsidebyggare som låter en skapa en hemsida helt gratis – ofta i utbyte mot reklam. Här har vi listat de bästa webbhotellen och hemsidebyggarna som är helt, eller nästan, gratis.

Hur gör man en egen hemsida med WordPress?

Välj ett webbhotell, på vår sajt hittar du de bästa webbhotellen för WordPress här. Skaffa en egen domän. Installera WordPress och välj ett tema. Designa och publicera din hemsida. I texten hittar du en mer utförlig guide om hur du skapar din egen hemsida med WordPress.

Vad kostar en egen hemsida?

För att ha en hemsida betalar man för webbhotell, domän och eventuella teman och tillägg i WordPress. En hemsida kan kosta allt från några hundra i månaden upp till tusentals kronor. Priset beror på vad man väljer för tjänster och hur mycket man kan göra själv.