Telia, en av Sveriges största aktörer inom telefoni, internet och mobiltelefoni, erbjuder även webbhotell. 

Telia är ett svensk företag som grundades redan 1853 och har sen dess utvecklat telekommunikationen i Sverige. Idag är Telia den telefonoperatör med allra flest kunder och störts omsättning i Sverige. 


Största företaget i Sverige

Miljövänligt

LÄS MER  

42 kr/mån

Hostingpaket hos Telia

Telia erbjuder tre olika hostingpaket som passar oavsett om man har en liten och enkel hemsida eller om man har en stor och avancerad med mycket trafik. Det är enkelt att byta mellan de olika paketen Telia erbjuder. Om man känner att man har vuxit ur det minsta paketet är det inga problem att byta upp sig och se sin verksamhet växa. 

I alla paket ingår en lättanvänd kontrollpanel, man får själv välja om man vill använda Linux eller Windows som operativsystem, man får tillgång till över 70 applikationer (däribland WordPress, Magento, Joomla och Drupal), antivirus och spamfilter, och Telia erbjuder kunnig support om man skulle stöta på några problem. 

Telia har ett eget datacenter där miljö och säkerhet står i fokus. Deras datacenter sköts av egen driftpersonal och det fungerar även om det skulle bli strömavbrott. Dessutom är datacentret skyddat mot både brand och inbrott – så att man inte behöver vara orolig över säkerheten.

Telia har tre hostingpaket. De heter Web Start, Web Smart och Web Unlimited.

Web Start

Web Start är ett perfekt paket att börja med om man vill driva en liten hemsida och inte har så mycket erfarenhet. Man får 100 GB lagringsutrymme, 50 e-postkonton, obegränsad trafik varje månad och en databas från MySQL. Web Start kostar 42 kronor i månaden.

Web Smart

Det här är ett perfekt paket för dig som redan har lite koll på läget och vill driva en mellanstor hemsida. I Web Smart ingår 200 GB lagring, 100 e-postkonton, obegränsad trafik varje månad och en databas från MSSQL, fem från MySQL och fem från Postgre. Paketet kostar 124 kronor i månaden. 

Web Unlimited

Det största paketet, Web Unlimited, är perfekt för dig som vill ha extra mycket av allt och inga begränsningar. Paketet innehåller obegränsat med lagring, obegränsat med e-postkonton, obegränsat med trafik varje månad och fyra databaser från MSSQL och obegränsat från MySQL. Web Unlimited kostar 279 kronor i månaden. 

Support

Som företagskund hos Telia får man tillgång till en personlig tekniker som kan hjälpa till med alla Telias olika tjänster. Supporten är kostnadsfri och man kan ringa eller mejla. En personlig tekniker bokar man enkelt via hemsidan, sen har man tillgång till en egen kontakt person som kan ge personlig service. 

Om man behöver hjälp på plats, eller om man behöver hjälp med en tjänst som inte kommer från Telia, kan man boka en IT-expert via Telia – men då mot en kostnad. 

Telia webbhotell

Fakta om Telia
Hemsida:telia.se
Adress:Solna
Org.no.556103-4249
BolagTelia Company AB
Alla bolagAlla bolag

Andra webbhotell vi rekommenderar
Bäst webbhotell 2024

Just nu: första året gratis

Enkelt och smidigt att använda

LÄS MER  

0 kr/mån

59 kr/månMolnbaserat webbhotell

24/7 support

LÄS MER  

9 kr/år

99 kr/mån

Frågor och svar om Telia webbhotell

Har Telia webbhotell?

Ja, Telia har webbhotell. De erbjuder tre olika webbhotellpaket med ett hemsideutrymme från 100 GB upp till obegränsat. Telia har ett eget datacenter med hög kapacitet för sina kunder.

Är webbhotell från Telia bra?

Telia har blandande omdömen på Trustpilot, men den största andelen är negativa. De missnöjda kunderna lyfter fram höga priser och dålig kommunikation med kundtjänst. Det bör dock nämnas att Telia är ett av de större företagen i Sverige inom telekommunikation och internet-tjänster.

Har Telia bra support för webbhotell?

Ja, hos Telia kan man boka tid med en personlig tekniker som kan hjälpa till med allt runt webbhotellet, säkerhet och tjänster. Support över telefon finns tillgänglig på vardagar mellan 09 och 16.

Vad kostar Telias webbhotell?

Webbhotell från Telia kostar från 42 kronro i månaden för det minsta paketet. Då får man 100 GB utrymme, 50 e-postlådor och obegränsad trafik.

Vad har Telia för webbhotell?

Telia har tre olika paket för webbhotell. Ett litet, ett mellan och ett stort. Läs mer om de olika paketen och vad Telia har att erbjuda sina kunder i texten på vår sajt.