Att skapa en hemsida till sitt bröllop är ett populärt komplement till bröllopsinbjudan. På en bröllopshemsida kan man samla all information om bröllopet – som kanske inte får plats på själva inbjudningskortet. Det kan även vara ett modernt alternativ för den som vill skippa inbjudningskorten helt! 

Det finns många alternativ när man ska skapa en hemsida. I denna guide går vi igenom de bästa alternativen för en bröllopshemsida. Bröllop kan snabbt bli dyra och det finns många hundralappar att spara på att välja rätt webbhotell för sin hemsida.

Bröllopshemsida – med sitebuilder

Om man vill skapa en hemsida till sitt bröllop själv är den smidigaste lösningen många gånger att välja ett alternativ som erbjuder en lättanvänd sitebuilder, eller hemsidesverktyg som det heter på svenska. Med en sitebuilder behöver man inte ha någon förkunskap om hur man bygger hemsidor för att skapa en snygg och proffsig sajt. Med lättanvända mallar kan man genom att dra och släppa designa sin hemsida precis så som man vill ha den.

Strato


Bäst Sitebuilder 2023

Just nu: Sitebuilder Advanced gratis första året

Enkelt utan förkunskaper

LÄS MER  

0 kr/mån – Gratis första året

49 kr/mån
miss hosting logotyp

Bäst webbhotell 2022

Sitebuilder med drag-and-drop

LÄS MER  

9 kr/mån

79 kr


Sitebuilder ingår i alla webbhotellpaket

Färdiga mallar och drag-and-drop

LÄS MER  

39 kr/mån

99 kr

one.com

Över 140 färdiga mallar

Sitebuilder med drag-and-drop

LÄS MER  

9 kr/mån

Bröllopshemsida med Strato sitebuilder – guide

Det alternativ vi tycker är bäst för att publicera en bröllopshemsida är Strato. Följ vår guide för att enkelt och smidigt skapa hemsidan till ert bröllop.

1. Välj sitebuilderpaket

Strato har tre olika paket för sitebuilder: Basic, Advanced och Pro

Strato webbhotell

Strato

Just nu hos Strato: Sitebuilder Advanced 0 kr/mån hela första året

Strato är en av de mest populära aktörerna i Europa och finns, förutom i Sverige, bland annat i Tyskland, Frankrike, Spanien, Nederländerna och Storbritannien. Strato erbjuder webbhotellspaket med en lätthanterlig sitebuilder.

  • Årskostnad från: 0 kronor (tidsbegränsad kampanj: första året 0 kr/mån, sedan 79 kr/månad)
  • Webbplatser: 5 – 500 sidor
  • Trafik: Obegränsat
  • Domännamn: 1 ingår
  • Support: E-post och telefon
  • Trustpilot-betyg: 3,1/5 (129 omdömen)

2. Välj domän

I samband med att ni beställer sitebuilder-paket från Strato registrerar ni en domän för er hemsida. En domän ingår i alla paket Strato erbjuder. 

Domänen är själva adressen till hemsidan. Välj till exempel en domän med era namn eller något annat som gör adressen enkel för gästerna att komma ihåg. Om ni uppdaterar er bröllopshemsida regelbundet med ny information är det bra om gästerna enkelt kan besöka den utan att de behöver söka i sin mejlinkorg efter adressen. 

3. Välj design

Det finns över 130 olika designmallar som man kan välja mellan för att skapa grunden till er bröllopshemsida. Välj den design som matchar er vision och känsla inför ert bröllop. 

Designen optimeras automatiskt för både dator, surfplatta och mobiltelefon.

4. Lägg till ditt innehåll

Med hjälp av drag-och-släpp-funktion kan man flytta om i designen och lägga till bilder, text och andra funktioner. 

Funktioner

5. Publicera bröllopshemsidan

När ni har designat klart er bröllopshemsida är det dags att publicera den. Det görs enkelt med bara ett par klick. 

Vad ska man ha med på en hemsida för bröllop?

Ett digitalt bröllop

Det finns mycket man kan digitalisera inför sitt bröllop. Det kan spara på miljön, spara pengar och ge bröllopet en modern känsla. Bröllopshemsidan kan till exempel även fungera som själva inbjudan till bröllopet. På hemsidan kan man skapa ett formulär som gör det enkelt för gästerna att meddela om de kan komma eller inte, och om de behöver specialkost under middagen eller vill hålla ett tal till exempel. 

Digitalt Save the date

Innan man skickar ut själva bröllopsinbjudan kan man även skicka ut ett digitalt Save the date. Save the date kan skickas som mejl, mobilmeddelande eller så kan det vara en specifik sida på bröllopshemsidan. Save the date kan med fördel ha samma design och stil som hemsidan – det gör allt enhetligt och snyggt. 

Webbhotell med sitebuilder till bröllopshemsida

Nedan finns en lista på webbhotell som erbjuder en lättanvänd sitebuilder som passar utmärkt för en bröllopshemsida.

Strato Sitebuilder

Strato

Kampanj: Strato Advanced Sitebuilder – 0 kr/mån första året

Strato erbjuder en lättanvänd sitebuilder som passar avancerade användare och den som aldrig har provat att skapa en hemsida förr. Det finns över hundra olika designer att välja på – flera som passar utmärkt till bröllop. Grunddesignen kan man anpassa efter den stil och känsla man är ute efter med egna foton, videor, widgets och funktioner. 

Loopia Sitebuilder

Loopia

Om man köper webbhotell hos Loopia så ingår en sitebuilder. Sitebuildern är lättanvänd och man arbetar direkt i ett webbläsarfönster. Det finns färdiga designer och man kan enkelt lägga till egna foton, text och passande funktioner och widgets.

MissHosting Sitebuilder

Miss Hosting

Hos Miss Hosting ingår en sitebuilder när man köper webbhotell. Sitebuidern fungerar bra för nybörjare med sin drag-och-släpp-funktion. I grunden väljer man en färdig designmall, sen kan man anpassa den med eget innehåll och färdiga widgets.

Oderland sitebuilder

Oderland

Ett lite dyrare alternativ på vår lista är Oderland. Köper man webbhotell från företaget ingår deras sitebuilder alltid. Det finns färdiga designer med olika teman som man kan välja för att matcha bröllopets övriga känsla. Man kan anpassa designen och lägga till och ta bort widgets och funktioner.

One.com Sitebuilder

One.com

One.com har en sitebuilder, eller hemsideprogram som de kallar det. Den enklaste versionen av sitebuildern ingår automatiskt när man beställer webbhotell. Det finns ett stort utbud av färdiga designer, man kan anpassa dessa med drag-och-släpp och designen är anpassad för både dator och mobiltelefon. 

Frågor och svar om hemsida till bröllop

Vad ska en bröllopshemsida innehålla?

En bröllopshemsida ska innehålla all information om bröllopet som gästerna behöver. Till exempel viktiga datum, vägbeskrivningar till bröllopslokalen, kontaktuppgifter, önskelista, klädkod, meny, sista datum för att OSA.

Kan man skicka bröllopsinbjudan digitalt?

Ja, det går bra att skicka en bröllopsinbjudan digitalt. Det är både smidigt och miljövänligt. Man kan använda sin bröllopshemsida som en digital inbjudan!

Kan man skapa en bröllopshemsida gratis?

Ja, det är möjligt att skapa en bröllopshemsida gratis. Vi rekommenderar Stratos sitebuilder som man kan prova helt gratis i 12 månader – det räcker gott och väl för en bröllopshemsida.

Kan man göra en bröllopshemsida om man inte vet hur man bygger hemsidor?

Ja, det är möjligt att skapa en hemsida till sitt bröllop utan förkunskaper om hemsidor. Följ vår guide för att publicera din bröllopshemsida med Stratos sitebuilder.