Svenskt webbhotell!
Molnbaserat!
Nöjda kunder!
LÄS MER & BESTÄLL

GleSYS är ett svenskt företag med lång erfarenhet av molnbaserad serverdrift. Företaget startades redan 1999 och har sedan dess vuxit till att ansvara för serverdrift åt över 4 000 kunder runt om i hela världen.

Från allra första början utgick verksamheten från en amerikansk server, men flyttades snart till en egen serverhall i Falkenberg hemma i Sverige. Numera har GleSYS två kompletta datacenter, ett i Västberga och ett i Falkenberg.

GleSYS – Tjänster och utbud

GleSYS erbjuder flera olika serverlösningar att välja mellan. Du kan till exempel få:

 • VPS – Virtual Private Server, skalbara virtuella servrar baserade i GleSYS datacenters. Med denna service kan du få smarta backuper, justera servern och vilka resurser som används, samtidigt som du endast betalar för de resurser du faktiskt använder och behöver.
 • Dedikerad Server – En egen dedikerad server. Kan köpas i färdiga paketlösningar eller genom skräddarsytt paket anpassad för just era behov.
 • Colocation – Med egen hårdvara hos GleSYS datacenter får du egen access till lokalen, i övervakad och säker miljö. All utrustning är inlåst och larmad och det finns tekniker tillgängliga på plats vid behov.

Utöver serverlösningarna har GleSYS en mängd andra tjänster i sitt utbud, bland annat:

 • Systemförvaltning – Du kan välja att lämna över hela serveransvaret till GleSYS. Då blir de helt ansvariga för att systemet ska fungera, vilket är en trygghet för dig och ditt företag.
 • Service Level Agreement – Du kan få ett särskilt avtal för utökad hjälp och service. På så vis har du stor tillgång till tekniker och kunnig person som hjälper till med driften och dylikt.
 • Domänregistrering och hantering – Du kan enkelt sköta administrationen över dina domäner genom DNS-funktionen gos GleSYS.
 • Överbelastningsskydd – GleSYS erbjuder bra skydd mot så kallade DDoS-attacker och liknande som kan drabba en hemsida.
 • E-post – Givetvis har GleSYS en egen välfungerande plattform för e-postkonton.

Kunder och omdömen

På GleSYS hemsida kan du se några av de stora och välkända företag som varit kunder hos GleSYS, bland annat:

 • Gekås Ullared
 • Internetstiftelsen
 • The Kitchen Lab
 • Vaimo

På nätet finns varierande recensioner om företagets tjänster. Majoriteten kommer från mycket nöjda kunder som upplever en välfungerande och trygg hostingservice. Vissa kunder är besvikna över bristande support och hjälp med den tekniska delen.

Sammanfattning

GleSYS passar dig som är ute efter en molnbaserad server, oavsett i vilken form du vill ha den. Det är en bra lösning för företag och många stora välkända företag finns med i lista på GleSYS tidigare samarbetspartners.

Svenskt webbhotell!
Molnbaserat!
Nöjda kunder!
LÄS MER & BESTÄLL

Frågor och svar om GleSYS

Är GleSYS bra?

Ja, GleSYS har fått bra omdömen på Trustpilot vilket indikerar att deras kunder är nöjda med deras tjänster. Deras nöjda kunder lyfter bland annat fram deras enkla och flexibla kontrollpanel, snabba laddtider och snabba servrar.

Vad erbjuder GleSYS?

GleSYS erbjuder flera olika flexibla hosting-möjligheter i molnet. De har VPS, dedikerad server och colocation. Läs mer om vad GleSYS erbjuder på vår sajt.

Har GleSYS bra support?

GleSYS erbjuder teknisk support över telefon och e-post alla vardagar. Man kan även välja till Utökat SLA, då kan man kontakta supporten dygnet runt.

Vad är GleSYS Cloud?

GleSYS Cloud är GleSYS molnbaserade tjänster. Alla tjänster GleSYS erbjuder utgår från GleSYS Cloud. Med servertjänster i molnet får man en flexibel lösning. Läs mer om cloud hosting här.

Är GleSYS bra för WordPress?

Ja, GleSYS är ett bra webbhotell om man använder WordPress. De erbjuder en enkel One-click installer vilket gör att man kan komma igång med WordPress på ett par minuter. Du behöver ett konto för GleSYS Cloud och en domän registrerad hos GleSYS för att installera WordPress.