Kontrollpanelen DirectAdmin är ett mycket populärt administrationsverktyg som erbjuds på flera webbhotell. Med denna kontrollpanel får du ett kraftfullt och användarvänligt verktyg för att på egen hand kunna sätta upp din webbplats med olika inställningar utan avancerade tekniska förkunskaper.

Inleed logo

Billigast premiumtjänst

Redundans – din hemsida finns på servrar i två olika serverhallar

LÄS MER  

99 kr/mån

Vad är DirectAdmin?

DirectAdmin är en kontrollpanel som är lätt att använda och som underlättar din administration av webbplatser och webbhotellskonton. Du kan med kontrollpanelen enkelt installera mjukvara, designa och starta hemsida eller e-handel. Verktyget innehåller många användbara funktioner som är användbara för din webbplats.

Verktyget är populärt för att det är lättanvänt och det krävs inga avancerade tekniska förkunskaper att själva administrera din webbplats och webbhotellskonto. Kontrollpanelen är också stabil då det automatiskt kan återhämta sig efter en krasch. Med verktyget kan webbhotellen också anpassa designen med ett personligt tema så att verktyget stämmer överens med företagets övriga design online.

Hur fungerar DirectAdmin och vad kan du göra?

Med det kraftulla verktyget DirectAdmin kan du mycket enkelt göra de inställningar du behöver för dina webbplatser och enkelt administrera domäner, DNS, e-post, säkerhet, databaser, programvara, ladda upp och hantera filer. Kontrollpanelen innehåller många användbara program och verktyg för bland annat snabba installationer av olika plattformar och verktyg för din webbplats som till exempel WordPress, statistik med mera.

Vad är fördelarna med att använda denna kontrollpanel?

Framförallt är den här kontrollpanelen ett lättanvänt verktyg och du kan snabbt själv administrera och göra de inställningar du behöver. Genom att hantera detta själv slipper du betala dyra kostnader för teknisk hjälp. Tack vare snabba installationer med verktyget kan du på kort tid ha din webbplats igång.

DirectAdmin VS cPanel

DirectAdmin och cPanel är två av de vanligaste kontrollpanelerna på webbhotell. Verktygen är ganska lika varandra och båda är kända för att vara enkla och användarvänliga men DirectAdmin upplevs av många som ett snabbare verktyg. cPanel ger lite fler funktioner och möjligheter för inställningar än DirectAdmin. Det gör också att cPanel kan kännas lite mer avancerad. Med DirectAdmin får du till exempel alltid den senaste versionen av PHP medan i cPanel kan du välja version. I vissa fall är det tvärtom för andra funktioner. När det gäller hantering av skräppost har du fler möjligheter till inställningar i DirectAdmin än i cPanel. För att inte din e-post ska hamna i mottagarnas skräppost kan du behöva göra inställningar för SPF och DKIM. Detta sköts automatiskt i DA men inte i cPanel där du själv måste sätta dessa inställningar.

Webbhotell som erbjuder DirectAdmin

Eftersom DirectAdmin är ett populärt verktyg har vi underlättat för dig att välja bland de webbhotell som erbjuder denna kontrollpanel.

inleed webbhotell

Inleed

Inleed är ett svenskt webbhotell som erbjuder tre olika storlekar på sina webbhotell-paket – de har även VPS och dedikerad server. DirectAdmin är kontrollpanelen som ger enkel administration.

Inleed är ett mindre företag med mycket personlig service. Det är ett prisvärt webbhotell med hög servicenivå. Deras webbhotell Prime är förmodligen den billigaste premiumtjänsten du kan hitta på nätet!

  • Årskostnad från: 228 kronor
  • Lagringsutrymme: Från 2000 MB SSD
  • Trafik: Från 50 GB
  • Antal domäner:  Obegränsat
  • Support: E-post, telefon och chat
  • One click installer för WordPress: Ja
  • Reco-betyg: 4,7/5 (145 omdömen)

Frågor och svar om webbhotell med DirectAdmin

Vad är DirectAdmin?

DirectAdmin är en kontrollpanel som används för att administrera webbplatser och webbhotellkonton. Kontrollpanelen används för att installera mjukvara, designa och administrera en hemsida.

Är DirectAdmin bättre än cPanel?

DirectAdmin och cPanel är två kontrollpaneler som är relativt lika varandra. cPanel är känt för att vara lätt att använda och DirectAdmin upplevs av många som snabbare. Läs mer om cPanel här och DirectAdmin här.

Vilka webbhotell har DirectAdmin?

Inleed är ett svenskt webbhotell som erbjuder DirectAdmin. på vår sida hittar du mer information om Inleed och vad de erbjuder och om DirectAdmin.

Är DirectAdmin bra för nybörjare?

Ja, DirectAdmin är en kontrollpanel som de allra flesta kan lära sig att behärska. Gränssnittet är överskådligt och lätt att använda.

Är DirectAdmin gratis?

Nej, DirectAdmin är inte gratis. De erbjuder dock en gratis provperiod på 60 dagar. DirectAdmin ingår ofta i kostnaden för webbhotellet om webbhotellet erbjuder DirectAdmin som kontrollpanel.