Wordpress logo


Välj mellan WordPress gratis och WordPress Pro

14 dagars pengarna tillbaka garanti

LÄS MER  

0 kr/mån

WordPress.com är en plattform som gör det enkelt och smidigt att skapa och hosta en WordPress-hemsida. WordPress.com skapades 2005 för att ge fler användare möjligheten att driva en WordPress-hemsida utan att ha några förkunskaper om WordPress mjukvara och hur den faktiskt fungerar. WordPress.coms mål är att man ska kunna starta en blogg eller bygga en hemsida på några minuter utan att behöva bry sig om det tekniska. 

Är du intresserad så kan du läsa om skillnaden mellan WordPress.org och WordPress.com

Hostingpaket hos WordPress.com

WordPress.com erbjudet ett gratis-paket och fyra olika betal-paket för hosting. 

Gratispaketet är ett perfekt sätt att prova på WordPress och kanske starta sin allra första blogg eller hemsida. Med gratispaketet får man 3 GB lagringsutrymme som man kan använda för att ladda upp texter, bilder, ljud-filer och dokument. Man får även tillgång till en mängd olika teman som gör att man kan anpassa den egna bloggen eller hemsidan efter eget tycke och smak. SSL-certifikat ingår också.

Gratispaketet är dock lite begränsat – om man vill få mer frihet och fler funktioner bör man välja någon av betal-paketen. Det billigaste betal-paketet heter Personligt och kostar 30 kronor i månaden. Med Personligt får man, förutom alla funktioner som ingår i gratispaketet, 6 GB utrymme, support via chatt och e-post, möjligheten att ta bort WordPress-com-reklam från sin hemsida och även en gratis domän i ett år. 

Premium är WordPress.coms populäraste paket. Detta paket ger 13 GB lagring, en obegränsad tillgång till teman och avancerad design-anpassning, möjligheten att enkelt ta betalt via PayPal om man till exempel driver e-handel, möjligheten att tjäna pengar på sin sajt via annonser och statistik via Google Analytics. Premium kostar 70 kronor i månaden. 

Paketet Business passar bra för lite större hemsidor som vill ha tillgång till all support och hjälp WordPress.com har att erbjuda. För 250 kronor i månaden får man 200 GB lagring, SEO-verktyg, personlig support, möjligheten att installera tillägg, SFTP och automatisk backup. 

Nätbutik, WordPress.coms mest omfattande paket, kostar 450 kronor i månaden och get tillgång till alla WordPress-coms funktioner. Förutom alla funktioner som ingår i Business så får man även tillgång till avancerade funktioner specialanpassade för e-handel. Exempel är inbyggda betalningslösningar som stödjer betalningar från hela världen och integrering med fraktföretag. 

Alla WordPress.coms lösningar kommer med återkommande uppdateringar, pålitliga servrar och säkerhet. 

Support

Om man behöver hjälp med WordPress.com erbjuder de en detaljerad hjälp-sida med dokument och guider som gör det enkelt även för en nybörjare att starta sin första hemsida. De har till exempel guider som visar hur man väljer och anpassar teman och hur man kan nå ut med sin hemsida via sociala medier och andra WordPress.com-användare. Det finns även ett wordpress.com support-forum där man kan få hjälp av andra användare. Om man är Business- eller Nätbutik-medlem kan man även få tillgång till personlig support. Supporten får man av en WordPress-tekniker som kan hjälpa en att designa ens hemsida. 

Fördelar med WordPress.com

Nackdelar med WordPress.com

Andra tjänster vi rekommenderar


Bäst managed WordPress

Byggt för WordPress i Google Cloud

LÄS MER  

134 kr/mån

oderland logo


Populärast bland kunderna

Support i världsklass

LÄS MER  

185 kr/mån

Frågor och svar om WordPress.com

Vad är WordPress.com?

WordPress.com är en plattform man kan använda för att skapa en hemsida eller blogg. Med WordPress.com kan man publicera en hemsida helt utan kunskaper om kod eller webbhotell. Läs mer om WordPress.com på vår sida.

Är WordPress.com gratis?

Ja, WordPress.com har ett hostingpaket som är helt gratis, i utbyte mot att reklam för WordPress.com kommer att synas på din webbsida. De erbjuder även betalpaket med olika funktioner och tillägg. läs mer i texten om de olika paketen WordPress.com erbjuder.

Ska jag välja WordPress.com eller WordPress.org

På den här sidan kan du läsa mer om WordPress.com i jämförelse med WordPress.org. WordPress.org är publiceringsverktyget WordPress och WordPress.com är en plattform för hemsidor och bloggar.

Är WordPress.com bra för nybörjare?

Ja, WordPress.com är en utmärkt lösning för nybörjare eller de som är ointresserade av funktionerna bakom en hemsida. WordPress.com är lätt att använda och kräver nästan inga förkunskaper.

Hur får jag bort .wordpress.com från min hemsidas adress?

För att slippa ändelsen .wordpress.com behöver du betala för ett hostingpaket hos WordPress. Med gratisversionen avslutas ens domännamn med .wordpress.com.