GreenGeeks är ett företag med webbhosting med stort fokus på miljön med grön energi. De har över 40 års erfarenhet av att tillhandahålla högkvalitativt och prisvärt webbhotell och ser sig själva som en riktigt pålitlig nätverksleverantör. Kort sagt en miljövänlig webbhotellsleverantör med snabba och säkra tjänster.

Förutom att använda sig av miljövänliga datacenter och servrar matchar GreenGeeks mängden energi gånger 3 av det de förbrukar från nätet i form av krediter för förnybar energi. De kallar detta 300% Green Energy Match. I samarbete med One Tree Planted planteras ett nytt träd för varje hostingkonto.


Miljövänligt alternativ

Support dygnet runt via live-chatt

LÄS MER  

2,95 USD/mån

Hostingpaket hos GreenGeeks

GreenGeeks erbjuder hosting för WordPress och WooCommerce från 2,95 dollar i månaden och har även VPS i utbudet från 39,95 dollar per månad. För den som vill vara återförsäljare finns också en Reseller Web Hosting för att hantera flera kunders konton.

WordPress

Med WordPress-hosting hos GreenGeeks får man blixtsnabb hastighet, säkerhet och expertstöd specifikt för WordPress-drivna webbplatser. Här ingår bland annat gratis SSL-certifikat och CDN samt gratis domännamn det första året.

Det finns tre planer att välja mellan där den minsta ger utrymme för 1 webbplats med 50 GB webbutrymme och obegränsad trafik. De två större planerna ger obegränsat med webbplatser och webbutrymme och det som skiljer är främst en ökning i prestanda för varje paket. Det allra största paketet ger en gratis dedikerad IP, gratis AlphaSSL och objektcachning med Memcached och Redis.

WooCommerce

Hos GreenGeeks finns också specialiserade WooCommerce-hosting för de som vill köra webbutik i WordPress med bästa möjliga prestanda för detta. WooCommerce är ett gratis plugin som lägger till e-handelsfunktioner på WordPress-sajten. Genom att välja denna lösning hos denna webbhotellsleverantör får man en säker plattform med mycket prestanda, snabba sidhastigheter, obegränsad bandbredd och fritt webbutrymme.

VPS

Virtuella privata servrar som är snabba, pålitliga och skalbara finns också hos GreenGeeks. Det går att välja datacenterplatser mellan Europa, USA och Kanada. Varje VPS kommer med en förinstallerad och konfigurerad CPanel och är optimerad för prestanda och säkerhet. Det finns tre planer att välja mellan från 2 GB RAM, 4 vCPU och 50 GB SSD-lagring till – 8 GB RAM, 6 vCPU och 150 GB SSD.

Support hos GreenGeeks

GreenGeeks erbjuder telefonsupport alla dagar i veckan men bara tre timmar per dag. Utöver det har de livechatt 24/7 alla dagar under året, e-post och gott om hjälpsidor på företagets webbplats.

Fördelar med GreenGeeks

GreenGeeks erbjuder bra anpassad hosting med hög prestanda och snabba svarstider för både WordPress och WooCommerce. Det finns även skalbar VPS för de som har behov av det och som är mycket enkelt att komma i gång med. Det är ett bra val av leverantör om man vill välja ett miljövänligt alternativ då de har satsat på grön energi. Supporten via live-chatten går att nå dygnet runt hela året och är en supportväg som många föredrar i stället för telefonsupport.

Mer kända konkurrenter av GreenGeeks är Hostinger, Liquid Web och Nexcess.

Fakta om GreenGeeks
Hemsida:greengeeks.com
Adress:3411 Silverside Rd., Tatnall Building #104, Wilmington, DE 19810, USA
BolagGreenGeeks, LLC

Andra webbhotell vi rekommenderar

Strato


Bäst webbhotell 2024

Just nu: första året gratis

Enkelt och smidigt att använda

LÄS MER  

0 kr/mån

59 kr/mån
miss hosting logotyp

Molnbaserat webbhotell

24/7 support

LÄS MER  

9 kr/år

99 kr/mån

Frågor och svar om GreenGeeks

Är GreenGeeks bra?

Enligt de omdömen som finns på Trustpilot är GreenGeeks bra med högt betyg. Kunderna lyfter bland annat fram att leverantören är ett mycket prisvärt alternativ, har en utmärkt service och gör allt de kan för att hjälpa till och lite till.

Är GreenGeeks gratis?

Nej, GreenGeeks har inga paket för gratis hosting. Deras billigaste lösning med webbhotell kostar 2,95 USD i månaden.

Har GreenGeeks bra support?

Ja, GreenGeeks erbjuder support dygnet runt över sin livechatt. Utöver det kan man nå dem via mail och vill man ha telefonkontakt har de några få timmar för detta under vardagar. På deras webbplats finns det också hjälpsidor där man hittar många svar.

Är GreenGeeks bra för WordPress?

Ja, GreenGeeks erbjuder bra WordPress-hosting och även specifikt för WooCommerce. Tjänsterna är väl anpassade prestandamässigt efter vad en WordPress-sajt behöver.

Vad kostar det att hosta en WordPress-sida på GreenGeeks?

GreenGeeks WordPress-hosting kostar från 2,95 USD per månad. Då ingår utrymme för en webbplats samt 50 GB webbutrymme och obegränsad trafik.