Exchange är en e-post-, kontakt- och kalender-tjänst från Microsoft som ofta används av företag och skolor – och ingår i Microsoft 365 för företag.

Exchange kan endast användas om man har en Windows-server. Många webbhotell som erbjuder Windows-servrar erbjuder även lösningar för ASP-net och stöd för Microsofts databashanterare MS SQL. 


Sveriges största webbhotell

Prisbelönt support

LÄS MER  

39 kr/mån

99 kr/mån

miss hosting logotyp

Molnbaserat webbhotell

24/7 support

LÄS MER  

9 kr/år

99 kr/mån

oderland logo


Dyrt men populärt bland kunderna

Support i världsklass

LÄS MER  

185 kr/mån

Vad är Exchange?

Microsoft Exchange är främst en e-post-tjänst, men erbjuder även lösningar för kontakter, kalender och samarbeten mellan flera personer online. Om man vill använda den här e-post-tjänsten från Microsoft måste man vända sig till ett webbhotell som erbjuder specifika Windows-servrar. 

Exchange ingår i Microsoft Office 365 för företag.

Hur fungerar Exchange och vad kan du göra?

Exchange är en anpassningsbar e-post-tjänst med många funktioner och lösningar som passar både större och mindre företag. 

Inkorg

Den prioriterade inkorgen lyfter fram extra viktiga meddelanden och anpassas efter hur du brukar arbeta och besvara mejl. Inkorgen går dessutom att anpassa efter eget tycke och smak och man kan lägga till funktioner som gör arbetsdagen smidigare att ta sig igenom. Man kan även lägga till program specifika för just din verksamhet. 

Kalender

Kalendern i Exchange är lättöverskådlig och enkel att använda. Möten, träffar och information från mejl kan enkelt föras över till kalendern. Det kan till exempel handla om tågtider, hotellbokningar eller möten mellan kollegor. 

Konfigurera Exchange

Exchange-servern kan konfigureras på tre olika sätt. Hur den konfigureras avgör hur e-post-hämtningen fungerar. 

Exchange Activesync

Med den här konfigurationen lagras e-posten endast på Exchange-servern. Det betyder att den inte laddas ner till enheten som läser e-posten. Man kan komma åt sin e-post från flera olika enheter.

IMAP

Även med den här konfigurationen laddas e-posten inte ner till enheten, utan man får tillgång till den direkt från servern. Det finns dock möjlighet att lagra en del av sin kalender på sin enhet. Man kan komma åt sin e-post var man än är och från vilken enhet som helst. 

POP

Med POP laddas e-posten ner från Exchange-serven till enheten och tas sedan bort från servern. Det innebär att man endast kommer åt den nedladdade e-posten från den enhet som laddade ner den. 

Vad är fördelarna med Exchange?

Microsoft Exchange erbjuder en kraftfull och anpassningsbar e-post-server med många funktioner och program som gör att tjänsten många gånger kan skräddarsys efter egna önskemål och behov. Tjänsten gör det även möjligt för flera personer att samarbeta online och enkelt dela notiser i kalendrar, meddelanden och annat material. Tjänsten erbjuder även en meddelande-plattform som gör det enkelt att snabbt hålla kontakten med kollegor. 

Exchange är en kraftfull del av Microsoft 365 för samarbete och kommunikation.

Microsoft Office 365

Microsoft Office 365 är en tjänst som innehåller en rad olika program från Microsoft, som Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneDrive, Teams, SharePoint och Exchange. Vilka program som ingår beror på vilket Office 365-paket man har valt. 

Prenumerera på MS Office 365

Microsoft 365 kan man skaffa genom ett engångsköp eller genom en prenumeration. Om man väljer att prenumerera uppdateras programmen regelbundet, vilket gör att man alltid har möjlighet att ha den senaste versionen av Microsofts programvara. 

Programmen som ingår i Microsoft Office 365 kan användas både online och offline. När man arbetar online arbetar man mot Microsofts server vilket gör att man kan synka sitt arbete med medarbetare och mellan olika enheter. Man kan alltså påbörja sitt arbete på sin dator för att sedan fortsätta arbeta på sin mobiltelefon eller surfplatta. Om man sparar sitt arbete online synkar det mellan appar och enheter. 

Exhange ingår i Microsoft 365

Exchange är alltså ett av de program som ingår i MS Office 365 – om man väljer ett företagspaket. Exhange ingår i alla företagslösningar av Microsoft 365 – från Basic upp till Premium. 

Med Exchange Online får man en e-post-tjänst och kalender som synkar på alla enheter. 

Teams – en del av Microsoft Office 365

I Microsoft 365 ingår även programmet och appen Teams – ett program som gör det enklare att samarbeta online, hålla webbmöten och organisera arbete eller projekt. Teams finns både att ladda ner till datorn och att ladda ner till mobiltelefon eller surfplatta. 

Microsoft Teams är ett program specialutformat för hybridarbete och samarbete online. Programmet gör det enkelt för flera personer att dela innehåll, planera och samarbeta. Man kan dela skärm, ringa och ta emot samtal, bjuda intill videomöten, chatta, och dela och redigera filer och dokument. Övriga appar i Microsoft 365s bibliotek, som Word, PowerPoint och Excel, kan man enkelt arbeta med via Teams. 

Teams används främst av företag för att kunna erbjuda sina medarbetare en plattform för samarbete, överblick och kommunikation. Programmet används även inom utbildning och avprivatpersoner.

Köpa Teams

Teams för företag

Teams för företag finns i en kostnadsfri version där man kan använda utvalda delar av Teams funktioner – till exempel ha ett begränsatantal videomöten och gruppmöten, chatt-funktionen och fildelning.

Om Teams köps för sig, tillsammans med ett Microsoft 365-paket, får man tillgång till fler funktioner och obegränsad användning. 

Teams för privatpersoner

För privatpersoner finns Teams i en enklare gratisversion, och som prenumerationsversion tillsammans med Microsoft 365 Personal och Microsoft 365 Family. 

Webbhotell som erbjuder Exchange 

För att kunna installera Exchange behöver man en Windows-server. Det finns fler webbhotell som erbjuder den här typen av server. Vi har samlat några av våra favoriter. 

Loopia

Loopia

Det svenska hostingföretaget Loopia erbjuder tre olika webbhotellpaket, Privat, företag och Företag Plus. De två större, Företag och Företag Plus, erbjuder Windows-hosting. Dessa paket erbjuder även stöd för MS SQL, Microsofts databashanterare. Med företag får man stöd för 1 MS SQL-databas och med Företag Plus får man stöd för 5.

 • Månadskostnad: Från 39 kr/månad första året, sen 199 kr/mån
 • Lagringsutrymme: från 150 GB
 • Trafik: från 1500 GB
 • Antal domäner: Obegränsat
 • Support: Telefon och e-post
 • Betyg Trustpilot: 4,3/5 (1 016 omdömen)
Miss Hosting webbhotell

Miss Hosting

Det svenska hostingföretaget Miss Hosting erbjuder Exchange och Microsoft Office 365. De erbjuder två olika paket, Basic och Ultimate. I båda paket ingår Exchange Mail och antingen Office Portal Online eller Microsoft Office 365.

 • Årskostand från: 708 kronor
 • Lagringsutrymme: från 1 TB
 • SSL: Let’s Encrypt eller Comodo Standard SSL
 • Backup: Varje dag
 • Support: Telefon, chatt och e-post
 • Exchange: Ja
 • Betyg Trustpilot: 4,9/5 (4 690 omdöme)

Oderland

Oderlands Gör-det-själv-server kan man anpassa själv och därmed välja att göra till en Windows-server med stöd för Exchange. Deras gör-det-själv servrar är anpassningsbara ut i minsta detalj och priset anpassas efter de specifikationer man väljer.

 • Årskostnad från: 2 100 kronor
 • Lagringsutrymme: Från 5 GB
 • Trafik:  Från 1 000 GB
 • Antal domäner:  Obegränsat
 • Support: E-post, telefon och chat
 • One click installer för WordPress: Ja
 • Reco-betyg: 4,8/5 (116 omdömen)

Frågor och svar om webbhotell med Exchange

Vad är Exchange?

Exchange är en anpassningsbar programvara som främst erbjuder e-posttjänster, men även kontakter och kalender. Exchange gör det möjligt att samarbeta med flera personer online. Läs mer om Exchange på vår sajt.

Vilka webbhotell har Exchange?

Om man vill använda Exchange med sitt webbhotell behöver man ett webbhotell med Windows-servrar. Vi har listat de bästa webbhotellen i Sverige med lösningar för Windows. På listan hittar du Oderland, Loopia och Miss Hosting.

Behöver man Windows-server för att använda Exchange?

Ja, för att använda Exchange behöver man ett webbhotell med Windows-server. Exchange är utvecklat av Microsoft och behöver därför en miljö optimerad för programvara från Windows.

Vilka webbhotell har Windows-server?

Oderland, Loopia och Miss Hosting är tre webbhotell som erbjuder Windows-server på den svenska marknaden. För att använda Exchange behövs Windows-server.

Vad är Windows webbhotell?

Windows webbhotell är värdtjänster som erbjuder Microsoft Windows-servrar. Denna typen av värdtjänster passar de som använder ASP.NET, ASP-server, Core-server och SQL-server.