Behöver du ett webbhotell som har stöd för ASP.net? Det flesta svenska webbhotell erbjuder framför allt Linuxservrar för sina webbhotellspaket, men det finns ett fåtal som också har Windows-servrar. Hos dem kan du utveckla webbapplikationer och webbplatser med ASP.net.

Sammanfattning:


Sveriges största webbhotell

Prisbelönt support

LÄS MER  

39 kr/mån

99 kr/månBra budgetalternativ

Daglig backup och 99,99% upptid

LÄS MER  

20 kr/mån

100 kr/mån

Vad är ASP.net?

ASP.net (Active Server Pages) är ett open source-ramverk från Microsoft för att bygga dynamiska webbsidor. Det är en del av .NET-plattformen och fungerar på Windows, MacOS, Linux och Docker, vilket gör det möjligt att skapa säkra och snabba webbapplikationer. Lanserat 2002 är ASP.net gratis att ladda ner och används för att skapa webbapplikationer med HTML, CSS och Javascript, samt fungerar med renderingsmotorn Razor.

Webbhotell som erbjuder ASP.net

Många webbhotell har inte stöd för ASP.NET eftersom det huvudsakligen körs på Windows-servrar, medan de flesta webbhotell använder Linux-servrar som är billigare och mer populära. Lägre efterfrågan på ASP.NET, högre kostnader och komplexitet att erbjuda stöd för det, samt konkurrens från plattformsoberoende teknologier bidrar. .Det finns dock några webbhotell som erbjuder lösningar för ASP.net och där vi tycker att det bästa valet är Loopia.

Loopia

Loopia

Det svenska hostingföretaget Loopia erbjuder tre olika webbhotellpaket, Privat, företag och Företag Plus. De två större, Företag och Företag Plus, erbjuder stöd för ASP.net och MS SQL-databaser.

  • Månadskostnad: Från 39 kr/månad första året, sen 199 kr/mån
  • Lagringsutrymme: från 150 GB
  • Trafik: från 1500 GB
  • Antal domäner: Obegränsat
  • Support: Telefon och e-post
  • Betyg Trustpilot: 4,3/5

Andra ramverk som kan vara intressanta för dig är webbhotell med Drupal, Magento och Ruby on rails.

Frågor och svar om webbhotell med stöd för ASP.NET

Vad är ASP.NET?

ASP.NET är en del av Microsofts .NET-plattform. ASP.NET är ett ramverk som gör det möjligt att bygga dynamiska hemsidor, alltså hemsidor som förändras och inte är statiska. Läs mer om ASP.NET och hur det fungerar på vår sajt.

Vilka webbhotell har stöd för ASP.NET?

ASP.NET kräver ett webbhotell som erbjuder Windows-servrar. Loopia är ett webbhotell med Windows-servrar och stöd för ASP.NET.

Vad är fördelarna med att välja ett webbhotell med stöd för ASP.NET?

Ett webbhotell med stöd för ASP.NET ger dig möjligheten att använda Microsoft-teknologier för att bygga dynamiska och skalbara webbapplikationer. Fördelarna inkluderar bättre kompatibilitet med Windows-baserade verktyg, inbyggd support för SQL Server, och möjligheten att använda verktyg som Visual Studio för utveckling.

Hur vet jag om ett webbhotell har de rätta specifikationerna för min ASP.NET-applikation?

Kontrollera att webbhotellet erbjuder den version av ASP.NET som din applikation kräver, samt stöd för andra nödvändiga komponenter som MS SQL-databaser. Bandbredd, lagringsutrymme och tillgång till support är också viktigt.