Wopsa är en svensk leverantör av hosting som har sina servrar i Eslöv i skåne. Företaget grundades 2004, då med hyrda serverhallar i USA, men köptes 2009 upp av Cygrids Communications AB. 2017 slogs Wopsa ihop med Datakultur i Skåne AB, nu går båda företagen under namnet Wopsa Web Services AB. 

Wopsa levererar hosting till såväl privatpersoner som företag och myndigheter. 


Svenskt webbhotell

WordPress-vänligt

LÄS MER  

29 kr/mån

Hostingpaket hos Wopsa

Wopsa erbjuder tre olika hostingpaket: Budget, Standard och Professional. Det minsta paketet, Budget, kostar 29 kronor i månaden, Standard kostar 60 kronor i månaden och Professional kostar 199 kronor i månaden. I priserna ingår inte moms. Wopsa har ofta fina erbjudanden för nya kunder. Under det första året får man till exempel 50 % rabatt på sitt hostingpaket. 

Den största skillnaden mellan de olika paketen är hur mycket utrymme man får och hur många domäner man kan använda. Budget ger 2 GB utrymme,10 domäner och 10 underdomäner, medan Standard ger 10 GB utrymme och obegränsat med domäner och underdomäner, och Porfessional ger 30 GB utrymme och obegränsat med domäner och underdomäner. I alla paket ingår Comodo SSL cert, sitebuilder och autoinstaller, och e-posttjänster. 

Kontrollpanelen cPanel ger full kontroll och översikt över ens hemsidor och tjänster. Med hjälp av cPanel kan man se all statistik och användning, hantera filer, webbdisk, FTP och SSH, hantera PHP, Mysql databaser och DNS, hantera domäner och underdomäner och hantera e-postkonton. 

Support hos Wopsa

Wopsa har en välutbyggt hjälpcentral med allt från tips och råd, till svar på vanliga frågor, till mer avancerade felsökningar. Artiklarna i deras hjälpcentral behandlar många av de vanligaste frågorna man kan ha när man ska hantera sitt webbhotell. Det finns bland annat hjälpartiklar om cPanel, hur man använder FTP, guider till e-posthantering och guider till hur man förbättrar säkerheten på sin webbplats. 

Om man behöver personlig hjälp kan man skapa ett supportärende via ett formulär på deras hemsida eller mejla. På hemsidan uppger Wopsa att de försöker att svara på alla supportärenden inom fyra timmar. Om man vill prata direkt med Wopsa kan de nås ibland, när det finns tillgänglig personal, via en live chatt på deras hemsida. De har även telefontid för support mellan 8:00 och 17:00 på vardagar. 

Fördelar med Wopsa

Wopsa erbjuder konkurrenskraftiga webbhotellpaket till överkomliga priser, som dessutom många gånger är rabatterade för nya användare. De har ingen startavgift och är tydliga med vad man får för sina pengar. 

Nackdelar med Wopsa

Den största nackdelen med Wopsa är att de erbjuder begränsad support. Supporten kan endast nås mellan 8:00 och 17:00 på vardagar, vilket kan bli frustrerande om man har problem med sin hostig på en helg eller kväll.

Utrymmet i de större paketen, Standard och Professional, är även det begränsat till 10 respektive 30 GB vilket kan kännas lite väl lite om man vill hosta en riktigt stor hemsida. 

Andra liknande företag som Wopsa är Surftown, Websupport och One.com.

Fakta om Wopsa
Hemsida:wopsa.se
Adress:Eslöv
Org.no.556590-2078
Bolag:Wopsa Webb Services AB
Alla bolag:Alla bolag

Andra webbhotell vi rekommenderar
Bäst webbhotell 2024

Just nu: första året gratis

Enkelt och smidigt att använda

LÄS MER  

0 kr/mån

59 kr/månMolnbaserat webbhotell

24/7 support

LÄS MER  

9 kr/år

99 kr/mån

Frågor och svar om Wopsa

Är Wopsa bra?

Wopsa har övervägande positiva omdömen på Reco. De nöjda kunder lyfter fram företagets duktiga och hjälpsamma support, bra priser och pålitliga tjänster.

Är Wopsa bra för WordPress?

Ja, Wopsa erbjuder One-click installation av WordPress och har webbhotellpaket med bra prestanda som fungerar bra med WordPress.

Vad kostar webbhotell med Wopsa?

Webbhotell med Wopsa kostar från 29 kronor i månaden för det minsta paketet, Budet. Då ingår 2 GB utrymme, plats för 10 domäner och 10 underdomäner.

Har Wopsa bra support?

Wopsas support är något begränsad jämfört med större eller internationella webbhotell. Den finns att nå på vardagar mellan 08 och 17, men håller stängt på kvällar och helger.

Vad erbjuder Wopsa?

Wopsa erbjuder webbhotellpaket, domäner, dedikerad server, Windows APS., reseller konton och flera tilläggstjänster som Office 365 och SSL Certifikat. Du hittar mer info om Wopsa i texten på vår sajt.