FS Data är numera en del av Miss Hosting. Du kan alltså inte längre beställa hosting-lösningar av FS Data, utan hänvisas till Miss Hosting istället.
Molnbaserat webbhotell

24/7 support

LÄS MER  

9 kr/år

99 kr/mån

FS Data var ett av Sveriges mest anrika webbhotell. Under sina aktiva år var FS Data en mycket uppskattad leverantör av servrar, webbhotell och domäner. Från Helsingborg i Skåne har man sedan 1997 fram till 2023 drivit ett webbhotell som utmärkt sig och utsetts till Sveriges bästa webbhotell flera år.

Tryggt med god support

Som kund hos FS Data kunde du känna dig trygg. Det var något som var extremt viktigt för FS Data. Ledorden var trygghet, teknik och miljövänlighet. För dig som kund innebar det att du kunde känna dig trygg. FS Data ägde all infrastruktur inklusive sin state-of-the-art serverhall. Behövde du hjälp var kundtjänsten öppen varje dag fram till sent på kvällen. Du fick alltid snabbt svar när du hörde av dig till kundtjänst.

Teknik, kontrollpanel & miljö

FS Data valde att utveckla en egen kontrollpanel. Med hjälp av kontrollpanelen hade du som kund full översikt över dina tjänster. Kontrollpanelen var mycket användarvänlig men hade ett par år på nacken när FS Data valde att bli en del av Miss Hosting.

Din data var trygg hos webbhotellet FS Data. Serverhallarna hade diesel back-up ifall det skulle bli strömavbrott, det fanns automatiskt brandsläckning och säkerheten för in- och utpassering i serverhallen var hög.

Miljön var viktig för FS Data. Man satsade primärt på miljövänlig teknik. Till exempel hade servrarna mycket låg strömförbrukning. Kylsystemet för servrar använde vatten från Öresund som sedan återanvändes till fjärrvärme i Helsingborg.

Webbhotell för WordPress

Webbhotellet FS Data var ett familjeägt företag från Helsingborg. De hade en lång historik av att leverera säkra webbtjänster, såsom webbhotell, domännamn, molntjänster och epost-tjänster. FS Data var inte det billigaste webbhotellet, men var ett bra val för en medveten konsument som ville ha det bästa.

Bra för WordPress

FS Data var ett mycket WordPress-vänligt webbhotell. Det gick snabbt och enkelt att komma igång med WordPress hos FS Data. Du kunde installera WordPress på några klick via den användarvänliga kontrollpanelen. FS Data hade jobbat lite extra för att vara det bästa svenska WordPress-webbhotellet. Deras installation var extra säkra, snabbare och stabilare än många andra svenska webbhotell.

Automatisk installation

En av fördelarna med att ha haft sin WordPress-sajt hos FS Data var att alla uppdateringar av WordPress gjordes automatiskt. En annan fördel var att webbhotellets personal var så aktiva i utvecklingen av WordPress som publiceringsverktyg, bland annat var de med på flera av de viktigaste utvecklingskonferenserna i Sverige.

FS Data var ett miljövänligt webbhotell, till exempel använde man vatten från Öresund för att kyla sin serverhall som är belägen i Helsingborg. Supporten var också den belägen i Helsingborg och du kunde komma i kontakt med den via e-post eller telefon.

Snabbt med FS Data

Då du betalade lite mer för ett webbhotell fick du också lite extra. För en WordPress-sajt var det viktigaste alla egna modifikationer FS Data gjorde för att göra din WordPress riktigt snabb. Detta gjorde så att din webbsida fick en framskjuten placering i sökmotorer som Google.

Du fick dessutom god säkerhet då FS Data hade två serverhallar, så din data lagrades tryggt på två ställen. Utöver det kunde du vara säker på att kundtjänst och supporten gav dig god service och tog sig tid med dig och dina eventuella problem.

FS Data var ett riktigt kvalitetswebbhotell för dig som ville investera i det bästa. Bland de andra webbhotell som Miss Hosting köpt finns Heymo, Hemsida24 och Ballou.

Omdöme FS Data

Vårt omdöme om FS Data var att det passade dig som var beredd att betala något mer för en bättre tjänst. Varje kund skulle känna sig speciell hos FS Data och det gjorde man också. Kundsupporten svarade snabbt och var mycket kunnig och hjälpsam. Oavsett om du drev en liten hemsida eller ett företag hade du en given plats hos FS Data. Deras webbhotellspaket fanns från små till stora lösningar. Du kunde när som helst köpa ett större paket eller nedgradera till ett mindre webbhotellspaket. Det gjorde att du inte behövde betala för mer än du använde.

Fakta om FS Data
Hemsida:fsdata.se
Adress:Helsingborg
Org.no.556689-0397
BolagFSD Internet Tjänster AB
Alla bolagAlla bolag

Andra webbhotell vi rekommenderar
Bäst webbhotell 2024

Just nu: första året gratis

Enkelt och smidigt att använda

LÄS MER  

0 kr/mån

59 kr/månMolnbaserat webbhotell

24/7 support

LÄS MER  

9 kr/år

99 kr/mån

Frågor och svar om FS Data

Finns FS Data?

Nej, FS Data är numera en del av varumärket Miss Hosting. Alla FS Datas kunder har flyttats över till Miss Hosting, men eftersom FS Data har varit en del av Miss Hostings koncern sedan tidigare innebär flytten inga större förändringar för existerande kunder.

Är FS Data bra?

FS Data hade överlag goda omdömen på Reco. De nöjda kunderna lyfte fram snabb och kunnig support och bra drift. De mindre nöjda kunderna lyfte fram problem med e-postkonton och betalningar.

Är FS Data bra för WordPress?

Ja, FS Data var ett webbhotell som var bra för WordPress. De erbjöd enkel installation, automatiska uppdateringar och support som var experter på just WordPress.

Har FS Data bra support?

Du kunde kontakta FS Datas support varje dag, fram till sent på kvällen. Supporten nåddes bland annat enkelt via en chatt på deras hemsida. Vanligtvis behövde man inte vänta längre än 10 minuter på att få ett svar.

Vilken kontrollpanel har FS Data?

FS Data hade utvecklat en helt egen kontrollpanel som var anpassad efter de tjänster och funktioner de erbjöd. Kontrollpanelen gav dig överblick över dina tjänster och den var användarvänlig.

Vad kostar webbhotell hos FS Data?

FS Data offered web hosting packages from SEK 169 per month. All of their web hosting packages provided access to an unlimited number of email addresses, free site builder, knowledgeable support and more.